Yandex Metrica

Soykırım ortağı Almanya'dan İsrail kararı! Resmen durduruldu

Soykırım ortağı Almanya'dan İsrail kararı! Resmen durduruldu

İsrail'e soykırım için askeri ve siyasi destek veren  Almanya'dan beklenmedik karar. Reuters haber ajansından alınan bilgiye göre, Almanya İsrail'e silah ihracatını durdurdu.  

Dünya

18.09.2024, 20:44

Gazze Şeridi'nde soykırım yapan İsrail'i uluslararası alanda savunma rolü üstlenen Almanya, beklenmedik bir karar alarak İsrail'e silah satışını onaylayan ihracat lisansı onayları durdurdu. 

Reuters Haber Ajansı'nda yer alan habere göre, veri analizi ve Ekonomi Bakanlığı'na yakın bir kaynağa göre, Almanya, hukuki zorluklarla uğraşırken İsrail'e yeni savaş silahları ihracatını askıya aldı.

Eurofighter out F-15 in! O ülke gemileri yaktı: Savaş uçağı için harekete geçtiler Eurofighter out F-15 in! O ülke gemileri yaktı: Savaş uçağı... Haberi Görüntüle

İHRACAT LİSANSI ONAYLARI DURDURULDU

Ekonomi Bakanlığı'nın ihracat lisanslarını onaylayan verilerine göre, Almanya geçen yıl İsrail'e askeri teçhizat ve savaş silahları da dahil olmak üzere 326,5 milyon avro (363,5 milyon dolar) değerinde silah ihracatını onayladı ve bu, 2022'ye göre 10 kat artış anlamına geliyor.

Bakanlığa yakın bir kaynak, Almanya'dan yapılan bu tür ihracatların insani hukuku ihlal ettiği yönündeki davaların sonuçlanmasına kadar İsrail'e silah ihracat lisansı onayı çalışmalarının durdurulduğunu söyledi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Muhammed Öylek

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading