Soykırım ortakları anlaştı: İsrail'in İran'a saldırısı o tarihten önce askeri noktalara olacak

Soykırım ortakları anlaştı: İsrail'in İran'a saldırısı o tarihten önce askeri noktalara olacak

ABD basını, İsrail Başbakanı Netanyahu'nun Biden yönetimine İran'daki petrol veya nükleer tesisler yerine askeri tesislere saldıracağını ve bölgesel bir savaşa yol açmama konusunda söz verdiğini yazdı. Öte yandan ABD, İsrail'den savaş dahil olacağı bir saldırıdan kaçınmasını da istedi. ABD bayrağına sarılı tabutların Demokratların seçimi kazanma ihtimalini sıfırlayacağı biliniyor.  

Dünya

15.10.2024, 10:55

İran'ın İsrail'e yönelik son füze bombardımanının üzerinden iki hafta geçti. Bu, iki ülkenin onlarca yıldır süren gölge savaşının da sonu olabilir. Gölge savaşın kafa kafaya bir askeri çatışmaya dönüşme ihtimali, bundan sonraki misillemelere bağlı. İran'ın vekil güçleri aracılığıyla İsrail'e yaptığı ya da yaptırdığı saldırılar bunda ne kadar etkili olur bilinmez ama iki taraftan birinin yapacağı doğrudan saldırı bu ihtimali her geçen gün artırıyor.

Şimdi herkes İsrail'in İran'a vereceği cevaba odaklanmış durumda. Fakat Washington yönetim, meseleye bölgede dökülen ya da dökülme potansiyeli yüksek kandan çok siyasi açıdan bakıyor. Büyüyecek bir savaşın endişe verici bir zamanda, seçimlere bir aydan az bir süre kala geliyor olması Başkan Joe Biden'ı kara kara düşündürüyor. Bu nedenle Biden yönetimi ve Demokratlar, İsrail'in nükleer bağlantılı sahalara saldırmasını desteklemeyeceğini açıkça söyledi.

Rusya'dan 21 yıl sonra gelen Taliban kararı! Putin 'müttefik' demişti Rusya'dan 21 yıl sonra gelen Taliban kararı! Putin 'müttefik' demişti Haberi Görüntüle

SOYKIRIM ORTAKLARI ANLAŞTI

AbD basını Joe Biden ve Binyamin Netanyahu'nun uzun süre sonra gerçekleştirdikleri son görüşmede sınırlı da olsa bir anlaşmaya vardığını yazdı. Buna göre Netanyahu, İran'daki askeri altyapıyı hedef almayı kabul etti. Başta petrol olmak üzere enerji ve nükleer tesislere yapılacak olası saldırının ABD seçimlerine etkisi Biden'ı endişelendiriyordu.

Görüşüne danışılan bir yetkili, misillemenin "ABD seçimlerine siyasi müdahale" algısını ortadan kaldıracak şekilde ayarlanacağını belirterek, Netanyahu'nun İsrail saldırısının kapsamının başkanlık yarışını yeniden şekillendirme potansiyeline sahip olduğunu anladığının sinyalini verdi.

Gazze'de insani kriz! Cesetler sokaklara saçlıdı cenazeler toplanamıyor Gazze'de insani kriz! Cesetler sokaklara saçlıdı cenazeler toplanamıyor Haberi Görüntüle

ABD BAYRAKLI TABUTLAR SEÇİM KAYBETTİRİR

Analistler, İsrail'in İran'ın petrol tesislerine saldırmasının enerji fiyatlarının yükselmesine yol açabileceğini, ülkenin nükleer araştırma programına yapılacak bir saldırının ise İsrail'in Tahran'la çatışmasına ilişkin kalan kırmızı çizgileri silerek gerilimi daha da artırabileceğini ve ABD'nin daha doğrudan askeri rolünü riske atabileceğini söylüyor. Zira 5 Kasım öncesi ölmüş ABD askerlerini taşıyan tabutların gelmesi Demokratların Donald Trump kaşısındaki şansını sıfırlama potansiyeline sahip. Bu nedenle Netanyahu'nun, İsrail'in askeri tesislerin peşine düşmesi Washington'da memnuniyetle karşılandı. Bu arada iki lider arasındaki görüşmeyi anlatan ABD'li yetkili, Netanyahu'nun bu tartışmada daha önce olduğundan "daha ılımlı bir yerde" olduğunu söyledi. Her iki yetkili de, başbakanın tutumundaki belirgin yumuşamanın Biden'ın İsrail'e güçlü bir füze savunma sistemi gönderme kararında etkili olduğunu söyledi.

İsrail uşağı Baba Mondi FETÖ'nün izinden gidiyor: Çakma din adamı kendini İsrail halkının kardeşi olarak tanımladı! İsrail uşağı Baba Mondi FETÖ'nün izinden gidiyor: Çakma din adamı... Haberi Görüntüle

100 ABD ASKERİ İSRAİL'E GELECEK

Pazar günü Pentagon, anti-balistik THAAD batarya sistemini yaklaşık 100 ABD askeri personeliyle birlikte İsrail'e konuşlandıracağını duyurmuştu. Pentagon açıklamasında, yetkililerin önümüzdeki günlerde gelmesinin beklendiğini söylediği sistemin "ABD'nin İsrail'in savunmasına olan katı bağlılığının altını çizdiği" ifade edildi.

Adını vermek istemeyen bir yetkili de İsrail'in İran'a yönelik saldırısının 5 Kasım'daki ABD seçimlerinden önce gerçekleştirileceğini, zira harekete geçilmemesinin İran tarafından bir zayıflık işareti olarak yorumlanabileceğini söyledi. "Bu bir dizi yanıttan biri olacak" dedi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading