Yandex Metrica

Sitede Ara

Soykırım ortaklarından çelişkili açıklamalar: Netanyahu, Biden yönetiminin ateşkes iddiasını reddetti

Soykırım ortaklarından çelişkili açıklamalar: Netanyahu, Biden yönetiminin ateşkes iddiasını reddetti

7 Ekim'den beri İsrail'in Gazze'deki soykırımına her türlü desteği veren ABD, 5 Kasım seçimlerine aylar kala Gazze'de ateşkes ilan edilmesi için çok çalıştıklarını ve dünya yüzeyinde en fazla kendilerinin çba gösterdiğini söylemeye başladı. Biden yönetiminden dün yapılan açıklamada "Gazze'de ateşkes anlaşmasının yüzde 90'ının tamam olduğu" yönünde bir açıklama yapılmıştı. Amerikan Fox News kanalına konuşan Netanyahu, bu açıklamayı reddetti.

Dünya

06.09.2024, 02:02

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ABD merkezli Fox News kanalına verdiği röportajda Gazze'deki durumu ve olası ateşkes senaryolarını değerlendirdi. Netanyahu, sunucu tarafından "Biden yönetiminin Gazze'de ateşkes anlaşmasının yüzde 90'ının tamamlandığı yönündeki söylemini doğru buluyor musunuz?" şeklinde sorduğu soruya "Hayır, bu doğru değil." diyerek cevap verdi. Netanyahu, özellikle 7 Ekim'den bu yana sık yaptığı şeyi tekrarladı ve dünya kamuoyunu yanıltmaya devam etti. Gazze Kasabı, hem ABD Başkanı Joe Biden'ın duyurduğu anlaşmaya hem de temmuz ayında gündeme gelen anlaşmaya Hamas'ın hayır dediğini öne sürdü. Hamas'ı israil askerlerinin Gazze'den çıkmasını istemekle suçlayan Netanyahu, Filistin topraklarındaki işgallerinden ve zulümlerinden bahsetmeyi ise uygun görmedi. 

Terör devletinde kepenkler indiriliyor! İsrail'in en büyük sendikası 'Gazze' talebiyle greve gidiyor Terör devletinde kepenkler indiriliyor! İsrail'in en büyük sendikası 'Gazze' talebiyle... Haberi Görüntüle

TAVİZ VERMEYECEKLERMİŞ

İsrail'i karıştıran 6 ceset olayına da değinen Netanyahu, bunun için taviz vermeyeceklerini söyledi. Taviz vermesi gerekenin Hamas olduğunu belirten İsrail başbakanı, ABD yönetimini işaret ederek Hamas'a baskı yapılmasını istedi. Hamas, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada 6 İsrailli esirin İsrail'in saldırıları sonrası öldüğünü açıklamıştı. İsrail kamuoyu ordunun birçok esiri düzenlenen hava saldırılarıyla öldürdüğüne inanıyor. Bu yüzden başta esir aileleri olmak üzere daha da sıklaşan gösterilerin temel noktasını bu konu teşkil ediyor. Esir aileleri ve gösteriye katılan İsrailliler, bu nedenle ateşkes ve esir takasında bu kadar fazla diretiyor. İsrail'in Gazze'de hedef gözetmeksizin yaptığı saldırılar kendi esirlerine de zarar veriyor çünkü. Philadelphia Koridoru'ndaki ısrarını da sürdüren Netanyahu, amaçlarının Hamas'ın Gazze'de yeniden silahlanmasını önlemek ve esirlerin Mısır'a kaçırılmasını engellemek olduğunu söyledi. Kabinede çıkan tartışmaları, görüş ayrılıklarını ve hatta kavgaları uzlaşı olarak lanse eden Netanyahu, bakanların ve kamuoyunun arkasında olduğunu savundu. Oysa başta Savunma Bakanı Yoav Gallant olmak üzere Netanyahu'nun birçok bakanla görüş ayrılığı yaşadığı ve hemen hemen her gün İsrailliler tarafından istifaya davet edildiği biliniyor. 

Ateşkese yakın olmadıklarını ifade eden Netanyahu, bunun sorumlusu olarak Hamas'ı gösterdi. ABD Başkanı Joe Biden'ın "Netanyahu ateşkes için daha fazla çaba göstermeli" sözünü yorumlayan Netanyahu, bunun ne demek olduğunu bilmediğini söyledi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading