Soykırıma ortak olacağız! Blinken'den Ortadoğu açıklaması: ABD İsrail'i savunmaya kararlı

Soykırıma ortak olacağız! Blinken'den Ortadoğu açıklaması: ABD İsrail'i savunmaya kararlı

Ortadoğu'yu kan gölüne çeviren İsrail'e destek yine Amerika'dan geldi. İsrail'in Lübnan'a kara harekatını değerlendiren ABD Dışişleri Bakanı Blinken, "Washington Ortadoğu'daki olayları yakından takip ediyor ve İsrail'i savunmaya kararlı." sözleri ile soykırıma koşulsuz şartsız destek vereceklerini belirtti.

Dünya

01.10.2024, 20:25

Önce Gazze şimdi Beyrut'ta insanlık tarihinin en büyük katliamlarına neden olan İsrail'e destek yine Amerika'dan geldi. Siyonistlerin soykırımını aklamak için kılı kırk yaran Washington hükümeti, Lübnan'a düzenlenen kara harekatı sırasında yine terör devletinin yanında olduğunu beyan etti. 

Vladimir Putin'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a mesaj: 'Ekim ayında Kazan'a bekliyorum' Vladimir Putin'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a mesaj: 'Ekim ayında Kazan'a bekliyorum' Haberi Görüntüle

SOYKIRIMA TAM DESTEK

Ortadaoğu'daki hareketli saatleri değerlendiren ABD Dışişleri Bakanı Blinken, "Washington Orta Doğu'daki olayları yakından takip ediyor ve İsrail'i savunmaya kararlı." ifadelerini kullandı.

Yahudi Bakanın bu sözleri ABD, İsrail soykırımına yine ortak olacak şeklinde yorumlandı.

ABD Dışişleri Bakanı Blinken

ABD Dışişleri Bakanı Blinken

Öte yandan gece geç saatlerde İsrail'in Lübnan'a yönelik kara harekatına ilişkin açıklama yapan Beyaz Saray, soykırımı İsrail'in kendini savunma hakkı olarak yorumladı. 

Çağrı cihazı saldırısıyla ilgili Lübnan hükümetinden açıklama: 'Egemenliğimiz ihlal edildi' Çağrı cihazı saldırısıyla ilgili Lübnan hükümetinden açıklama: 'Egemenliğimiz ihlal edildi' Haberi Görüntüle

İRAN'A SERT UYARI

Ulusal Güvenlik Konseyi sözcüsü yaptığı açıklamada "İsrail'in vatandaşlarını tehdit etmek için kullanılabilecek Hizbullah altyapısını yok etmek için sınırlı operasyonlar yürüteceğini anlıyoruz. Bu, İsrail'in vatandaşlarını savunma ve sivilleri güvenli bir şekilde evlerine geri döndürme hakkıyla uyumludur" ifadelerini kullandı ve İsrail'in kendini savunma hakkını desteklediklerini vurguladı.

Sokırımın önünü açmak için azami çaba gösteren ABD, İran'a sert uyarılarda bulundu. ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, İsrailli mevkidaşı Yoav Gallant ile yaptığı telefon görüşmesinde, Washington'un İsrail'in Lübnan sınırındaki operasyonunda desteklediğini belirtti. Austin ayrıca İran'ı, Washington'un önemli müttefikiyle savaşmayı seçmesi halinde karşılaşacağı sonuçlar konusunda uyardı ve "İran'ın İsrail'e doğrudan askeri saldırı başlatmayı seçmesi halinde bunun İran için ciddi sonuçlar doğuracağını yineledim" dedi.

Hizbullah'tan intikam yemini: New York Times dikkat çeken detayı açıkladı Hizbullah'tan intikam yemini: New York Times dikkat çeken detayı açıkladı Haberi Görüntüle

ORTADOĞU'YA UÇAK FİLOSU

Washington Post gazetesinde yer alan habere göre, Biden yönetimi Ortadoğu'ya birkaç bin ek asker ve daha fazla savaş uçağı konuşlandıracak. Pentagon sözcüsü Sabrina Singh, hava savunma birimlerini de içeren (F-16, F-15E ve F-22 savaş uçakları ve A-10 saldırı jetleri uçuran filolar) güçlerin halihazırda yüksek alarmda olan on binlerce Amerikan personeline ekleneceğini söyledi. Washington Post talimatın Savunma Bakanı Lloyd Austin tarafından verildiğini yazdı.

Singh, ek konuşlandırmaları Hamaney de dahil olmak üzere üst düzey İranlı yetkililerin söylemlerine bağladı.

Habere Tepki Ver

0

1

0

0

1

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading