Yandex Metrica

Soykırıma ortak oldu yine yaranamadı: ABD'den Netanyahu'nun sözlerine tepki

Soykırıma ortak oldu yine yaranamadı: ABD'den Netanyahu'nun sözlerine tepki

İsrail Başbakanı Netanyahu, ABD'nin kendilerine silah sevkiyatı yapmayı reddettiğini iddia etmişti. Netanyahu'nun bu iddiasına ABD'den cevap gecikmedi. Beyaz Saray Ulusal Güvenlik İletişim Danışmanı Kirby, Netanyahu'nun sözlerini kırıcı ve üzücü bulduklarını söyledi.

Dünya

21.06.2024, 11:01

İşgal ettiği Filistin topraklarında daha fazla sivil katletmeyi hedefleyen ve bu uğurda hiçbir değeri tanımayan İsrail, 7 Ekim'den beri uyguladığı soykırımın en büyük finansörü ve destekçisi ABD'yi "kıran" ve "inciten" açıklamalar yaptı. Başbakan Binyamin Netanyahu, on binlerce sivili katlettikleri saldırılara destek veren, Birleşmiş Milletler'de haklarında olumsuz karar çıkmasını sürekli engelleyen ve sağladığı silahlarla çocukların ve kadınların ağırlıkta olduğu sivil ölümlerinin katlanmasına yardım eden ABD'yi kendilerine silah sevkiyatı yapmayı reddetmekle suçladı. Netanyahu'nun sosyal medya hesabından yayımladığı videoda sarf ettiği bu sözler ABD'yi hem şaşırttı hem de kızdırdı. 

Bir şehri deyim yerindeyse haritadan sildi: Bu bombanın gücü, 50 bin askere denk Bir şehri deyim yerindeyse haritadan sildi: Bu bombanın gücü, 50... Haberi Görüntüle

"KIRICI VE ÜZÜCÜ"

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik İletişim Danışmanı John Kirby, ülkesinin İsrail'e görülmemiş derecede destek verdiğini belirterek diğer ülkelere nazaran verilen desteğin tartışılamayacağını ifade etti. Netanyahu'nun sözleri karşısında büyük hayal kırıklığı yaşadıklarını dile getiren Kirby, videoda sarf edilen sözlerin "kırıcı" ve "üzücü" olduğunu söyledi. ABD'nin İsrail'e desteğinin süreceği sözünü veren Kirby, Netanyahu'nun ifadelerinin doğru olmadığını belirtti. 

Görenler gözlerine inanamıyor: 1500 yıllık kutsal emanet kutusu keşfedildi: İçinde benzersiz bir parça var Görenler gözlerine inanamıyor: 1500 yıllık kutsal emanet kutusu keşfedildi: İçinde... Haberi Görüntüle

İSRAİL'İN GAZZE'DEKİ SOYKIRIMI

İsrail, 7 Ekim'den bu yana Gaze'de 37 binden fazla Filistinli sivili katletti. Katledilen Filistinlilerin 26 binden fazlasını kadın ve çocuklar oluşturuyor. Ayrıca enkaz altında kalan ve ulaşılamayan binlerce cesedin olduğu tahmin ediliyor. Bölgede 85 bini aşkın yaralı sağlık hizmetlerinden mahrum bir biçimde yaşama tutunmaya çalışıyor. Güvenli yer arayışında olan Filistinlilerin 1,9 milyondan fazlası zorla göç ettirilmiş durumda. 

İsrail, 25 Mart'ta Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde alınan ateşkes kararına uymuyor. Bu karara rağmen saldırılarına devam eden işgal güçlerine şimdiye kadar herhangi bir yaptırım uygulanmış değil. Uluslararası toplum, sivil ölümleri artıracak Refah saldırısıyla ilgili İsrail ordusuna uyarıda bulunuyor. İsrail, bir süredir sivillerin son sığınağı olan Refah'a saldırmak için hazırlık yapıyor. Şu an Refah'a 1,5 milyondan fazla Filistinli sığınmış durumda. İsrail makamlarına göre  Gazze Şeridi'nde bazıları hayatta, bazıları ölü 125 İsrailli esir bulunuyor. Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, İsrail'in  Gazze'ye saldırılarında öldürülen İsrailli esirlerin sayısının 70'i geçtiğini duyurmuştu. Bu arada  7 Ekim'den bu yana ölen İsrailli asker sayısı 306'sı karadan işgal sürecinde olmak üzere 658'e yükseldi.

BM Güvenlik Konseyi, ABD Başkanı Joe Biden’ın açıkladığı ve ilk aşamasında Gazze’de hemen ateşkes öngören 3 aşamalı teklife destek talep edilen karar tasarısını kabul etmişti. İsrail’in, Biden’ın teklifini kabul ettiği belirtilen kararda, Hamas’a da teklifi kabul etme ve uygulama çağrısı yapıldı. 15 üyeli BMGK’da yapılan oylamada, karar tasarısı 14 "evet" oyu alırken, Rusya "çekimser" oy kullandı. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

1

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading