Soykırımcı İsrail destekçisi Steinmeier Nazi katliamı için özür diledi: 'Acı ve utanç hissediyorum'

Soykırımcı İsrail destekçisi Steinmeier Nazi katliamı için özür diledi: 'Acı ve utanç hissediyorum'

Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier, Nazilerin İtalya'nın Marzabotto beldesinde 1944 yılında 770 kişiyi katletmesi sebebiyle özür diledi.  

Dünya

30.09.2024, 11:17

Terör devleti İsrail'in en büyük destekçilerinden Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier, İkinci Dünya Savaşı sırasında Nazi Almanyası tarafından İtalya'da yapılan katliam nedeniyle özür diledi. 

Steinmeier, ülkesine 26-29 Eylül'de resmi ziyaret düzenleyen İtalyan mevkidaşı Sergio Mattarella ile İtalyan devletine ait özel uçakla Bologna kentine gelerek, burada Marzabotto katliamının 80. yıl dönümü törenlerine katıldı. İki cumhurbaşkanı, Marzabotto'nun Monte Sole mevkisinde katledilenler anısına yapılan anıta beraber çelenk koydu.

Bilim insanlarından akıl almaz araştırma: Ölüm ve yaşamın ötesinden başka bir durum var Bilim insanlarından akıl almaz araştırma: Ölüm ve yaşamın ötesinden başka... Haberi Görüntüle

"ALMANYA CUMHURBAŞKANI OLARAK YALNIZCA UTANÇ DUYUYORUM"

Steinmeier, törende yaptığı konuşmada, "Burada kelimeler az kalıyor. 80 yıl önce Monte Sole'de yaşananları anlatmaya bunlar yetmez. Ne kadar zulüm, ne kadar acı. Burada hayatları mahvolan o kadar çok insan var ki." dedi.

Bugün burada konuşmasının, 80 yıl önce hayatını kaybedenlerin yakınlarının, Almanlarla uzlaşması sayesinde olduğunu belirten Steinmeier, "Almanya Cumhurbaşkanı olarak yalnızca acı ve utanç hissediyorum. Ölenlerin önünde eğiliyorum. Bugün ülkem adına sizden özür ​​diliyorum." diye konuştu.

Tunus'ta neler oluyor? Cumhurbaşkanı adayı Zamal'a hapis cezası! Tunus'ta neler oluyor? Cumhurbaşkanı adayı Zamal'a hapis cezası! Haberi Görüntüle

"HATIRLAMAK İÇİN BURADAYIZ"

İtalya Cumhurbaşkanı Mattarella da katliamın yıl dönümünde kendisiyle anmaya gelen Alman mevkidaşına teşekkür etti.

Mattarella, "Vahşice katledilen bunca yaşam karşısında hep birlikte başımızı eğmek, insanlık dışı faşist Nazi vahşetinin bu topraklarda, bu toplumlarda açtığı uçurumları en yoğun dayanışma duygularıyla doldurmak için buradayız. Hatırlamak için buradayız çünkü hafıza sorumluluk ister." ifadelerini kullandı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

1

Muhammed Öylek

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading