Soykırımcı İsrail savaşacak asker bulamıyor! Savaş Kabinesi'nden dikkat çeken karar

Soykırımcı İsrail savaşacak asker bulamıyor! Savaş Kabinesi'nden dikkat çeken karar

Gazze Şeridi'nde işledikleri soykırımı devam ettiren ve Hamas'ın direnişi nedeniyle ağır kayıplar veren bu nedenle savaşacak asker bulmakta zorluk çeken İsrail, çareyi askerlik süresini uzatmakta buldu. İsrail medyasında yer alan haberlere göre zorunlu askerlik hizmeti 32 aydan 36 aya çıkarıldı.  

Dünya

13.07.2024, 10:25

Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları'nın "Aksa Tufanı" operasyonunu bahane ederek 7 Ekim'den bu yana Filistin'in Gazze Şeridi’nde bütün savaş suçlarını işleyen ve Hamas'ın karşı direnişiyle ağır kayıplar veren işgalci İsrail ordusunda asker krizi yaşanıyor. 9 aylık savaş sürecinde tüm teknolojisini ve silah gücünü kullanmasına rağmen 666 askeri öldürülen 3 bin 835 askeri de yaralanan İsrail savaşacak asker bulmakta zorluk çekmeye başlayınca yeni kararlara başvurdu.

İsrail, Suriye'ye girdi! Tank mevzisi bile oluşturdu İsrail, Suriye'ye girdi! Tank mevzisi bile oluşturdu Haberi Görüntüle

ASKERLİK SÜRESİ 3 YILA ÇIKTI

İşgal ordusunda baş gösteren savaşacak asker sorununu çözmek için Ultra Ortodoks Yahudileri zorla askere almaya başlayan İsrail hükümeti, şimdi de askerlik süresini uzatarak sorunu çözmeye çalışıyor. İsrail medyasında yer alan haberlere göre İsrail Güvenlik Kabinesi zorunlu askerlik hizmetini erkekler için mevcut olan 32 aydan 36 aya çıkarma planını onayladı.

Gazze Şeridi'ndeki soykırımı sürdürmek ve Lübnan'a yönelik saldırıları başlatmak için asker bulamayan soykırım kabinesi aldığı kararı hayata geçirdi. Perşembe günü yapılan toplantıda alındığı belirtilen 36 ay askerlik kararının önümüzdeki 8 yıl boyunca uygulanacağı ve İsrailli erkeklerin artık 3 yıl askerlik yapmak zorunda kalacağı öğrenildi. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

1

0

0

0

0

Muhammed Öylek

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading