Yandex Metrica

Soykırımcı İsrail yine çadırları hedef aldı: Çok sayıda ölü ve yaralı var

Dünyanın gözü önünde eşi benzeri görülmemiş bir soykırıma imza atan İsrail ordusunun, Gazze'de yerinden edilenlerin çadırlarına düzenlediği saldırıda en az 40 kişi öldü.

Dünya

10.09.2024, 11:02

ABD başta olmak üzere birçok ülkenin desteğini arkasına alarak dünyada eşi benzeri görülmemiş bir soykırıma imza atan İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları acımasızca devam ediyor.

Hedef gözetmeksizin her yeri bombalayan çocuk, kadın, yaşlı demeden herkesi öldüren İsrail güçleri, şu ana kadar 40 bini aşkın masum Filistinliyi katletti. 8 aydan bu yana Gazze'yi bombalayan İsrail ordusu, 79 binden fazla kişiyi de yaraladı.

İsrail, dünya kamuoyunun ateşkes çağırlarına kulağını tıkarken bebek katili Netanyahu'nun acımasız ve zorba ordusu yine çadırları hedef aldı.

İki gökdeleni yıktılar, içinde Yahudi yoktu: 11 Eylül sonrası hangi devlete ne oldu? İki gökdeleni yıktılar, içinde Yahudi yoktu: 11 Eylül sonrası hangi... Haberi Görüntüle

ÇADIRLARA 3 FÜZE SALDIRISI

Aylardır Gazze'de soykırım işleyen İsrail'in savaş uçakları Han Yunus'un batısında güvenli olduğu öne sürülen El-Mevasi bölgesinde yerinden edilenlerin çadırlarına 3 füze saldırısı düzenledi.

Saldırı sonrası bölgede metrelerce derinlikte 3 çukur oluştu. Saldırıyla birlikte en az 20 ila 40 çadır yandığı ve yok oldu. Saldırı sonrası çok sayıda kişinin kumların altına gömüldü.

Sivil savunma ekiplerinin, bölgede elektrik olmaması, cesetlerin oluşan çukura gömülmesi ve etrafa saçılması nedeniyle ölü ve yaralılara ulaşmakta zorluk çektiği aktarıldı. Bu nedenle sayının artabileceği belirtildi.

Kim gemileri yaktı! Nükleer cephane genişleyecek: Ordumuz tamamen savaşa hazır Kim gemileri yaktı! Nükleer cephane genişleyecek: Ordumuz tamamen savaşa hazır Haberi Görüntüle

EN AZ 40 KİŞİ ÖLDÜ

İsrail saldırılarının başladığı 7 Ekim'den bu yana gerçekleşen en çirkin katliamlardan biriyle karşı karşıya olduklarını belirten Sivil Savunma Müdürlüğü saldırıda en az 40 kişinin öldüğü, 60'ının yaralandığını, arama ve kurtarma çalışmalarının devam ettiğini belirtti.

Gazze Şeridi'ndeki Sivil Savunma Müdürlüğünün Sözcüsü Mahmud Basal Al Jazeera televizyonuna yaptığı açıklamada, şunları kaydetti;

"Her bir çadırda en az 5 kişi olduğu düşünülürse çok büyük bir sayıyla karşı karşıya olduğumuz anlaşılır. Bölgede 3 büyük çukur oluştu. Çadırlar, bu çukurlara gömüldü. Cesetleri çıkarmamız çok uzun sürebilir, bunun için ağır iş makinelerine ihtiyacımız var. Çukurlara gömülüp tamamen yok olan aileler var." 

Hulusi Akar AB ülkelerinin yüzüne konuştu: 'Adaletsizliğiniz sinir bozucu hale geldi' Hulusi Akar AB ülkelerinin yüzüne konuştu: 'Adaletsizliğiniz sinir bozucu hale... Haberi Görüntüle

ABD YAPIMI FÜZELER

Gazze'deki hükümetin Medya Ofisi Genel Müdürü İsmail es-Sevabite ise yaptığı açıklamada, kumaş ve naylonlardan oluşan çadırların, dağ ve büyük binaların bombalanmasında kullanılan ABD yapımı büyük füzelerle vurulduğunu kaydetti.

Sevabite, 40 ölü ve onlarca yaralının dışında onlarca kişinin de kumlar altına gömülerek kaybolduğunu aktardı.

İki süper güçten Pasifik'te gövde gösterisi: Ortak askeri tatbikat düzenleyecekler İki süper güçten Pasifik'te gövde gösterisi: Ortak askeri tatbikat düzenleyecekler Haberi Görüntüle

3 BİN 450 KATLİAM

Uluslararası toplumun Gazze'de işlenen katliamlara ses çıkarmadığına işaret eden Sevabite, İsrail'in 340 günde 3 bin 450 katliam işlediğini söyledi.

İsrail ordusu ise saldırıyla ilgili yaptığı açıklamada, Mevasi bölgesinde Hamas komuta merkezini hedef aldığını iddia etti.

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

1

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading