Yandex Metrica

Soykırımcı İsrail'den ilticalara Gazze şartı! Katliamlara katılanlara vatandaşlık

Soykırımcı İsrail'den ilticalara Gazze şartı! Katliamlara katılanlara vatandaşlık

İsrail işgal ettiği Gazze Şeridi'nde tutunmak için ihtiyaç duyduğu asker ihtiyacını Afrika'dan iltica başvurusu yapanlarla karşılama çalışıyor. İddiaya göre, İsrail, Afrika'dan gelen sığınmacıların, iltica başvurularını kabul edip, Gazze'ye savaşmaya gönderiyor.   

Dünya

16.09.2024, 09:35

Gazze Şeridi'nde soykırıma devam eden işgalci İsrail ordusu direniş gruplarının karşı saldırıları nedeniyle ağır kayıplar verdi. Siyonist askerlerin Gazz'ye gitmeyi reddetmesi nedeniyle İsrail'in iltica talebinde bulunan Afrikalılara Gazze'de savaşmaları şartıyla oturum izni ve vatandaşlık verdiği belirtildi. 

İsrail'in saldırıları yaklaşık 1 senedir devam ederken Gazze'de şimdiye kadar 41 bin 206 kişi hayatını kaybetti. İsrail ordusu da katliamlar sırasında askerlerini kaybetti. Ordu, açığı Afrika'dan iltica edenlerle kapatmaya çalışıyor. İsrail'in Afrika'dan iltica başvurusu yapan sığınmacılara, iltica başvurularının kabul edilmesi karşılığında Gazze cephesine götürdüğü iddia edildi. 

Asker bulamıyorlar! Yunanistan Harp Okulları alarm verdi: Bakanlık acil durum ilan etti. Asker bulamıyorlar! Yunanistan Harp Okulları alarm verdi: Bakanlık acil durum... Haberi Görüntüle

GAZZE'DE SAVAŞMA KARŞILIĞINDA...

Haaretz gazetesi, İsrail ordusunun, Afrika'dan ülkeye iltica edenlerin başvurularını "Gazze'de savaşma" karşılığında kabul ettiğine yer verdi. İsimlerinin açıklanmaması şartıyla gazeteye konuşan güvenlik yetkilileri, söz konusu projenin ordunun hukuk danışmanlarının rehberliğinde organize bir şekilde yürütüldüğünün altını çizdi. 

Afrikalı sığınmacılara yönelik söz konusu “istismara” ilişkin içeride yükselen eleştirilerin bastırıldığını vurgulayan güvenlik yetkilileri, bunun "çok sorunlu bir konu olduğunu” aktardı. 

Harris ve Trump düellosu başlıyor! Harris ve Trump tartışması saat kaçta, hangi kanalda? Harris ve Trump düellosu başlıyor! Harris ve Trump tartışması saat... Haberi Görüntüle

30 BİN AFRİKALI SIĞINMACI VAR

Yetkililer, Gazze’ye saldırılara yardım eden sığınmacılara statü verilmesi konusunda bazı talepler olduğunu ancak şu ana kadar "hiçbirine herhangi bir statü verilmediğini" belirtti.

İsrail’de şu an çoğu genç erkek olmak üzere yaklaşık 30 bin Afrikalı sığınmacı bulunurken, bunlardan yaklaşık 3 bin 500’ünü İsrail makamlarının iltica başvurularını işleme koymaması veya karara bağlamaması nedeniyle mahkeme tarafından geçici statü verilen Sudan vatandaşları oluşturuyor. 

İsrail'den Lübnan'a 2. dijital saldırı: Çağrı cihazları patlatıldı! İsrail'den Lübnan'a 2. dijital saldırı: Çağrı cihazları patlatıldı! Haberi Görüntüle

SIĞINMACILARI KULLANIYORLAR

Çok sayıda sığınmacının 7 Ekim'den sonra tarım işlerinde ve sivil komuta merkezlerinde gönüllü olarak çalışmaya başladığı belirtilirken, "İsrail ordu yetkililerinin, söz konusu sığınmacıların ülkede kalıcı statü elde etme arzularını Gazze’de savaştırmak için bir teşvik unsuru olarak kullanabileceklerini fark ettikleri" vurgulandı. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Muhammed Öylek

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading