Söylenmesi gereken sonunda söylendi! O ülkenin başbakanından İsrail'i kızdıracak çağrı: Askeri müdahale mümkün!

Söylenmesi gereken sonunda söylendi! O ülkenin başbakanından İsrail'i kızdıracak çağrı: Askeri müdahale mümkün!

Danimarka Başbakanı Mette Frederiksen, Ortadoğu'ya yapılacak uluslararası bir askeri müdahalenin Filistin meselesinde mevcut çıkmazı kırmak için bir yol olabileceğini ifade etti. 

Dünya

03.10.2024, 01:42

Avrupa ülkesi Danimarka, terör devleti İsrail'i kızdıracak bir çağrıda bulundu. Danimarka Başbakanı Mette Frederiksen, Ortadoğu'ya yapılacak uluslararası bir askeri müdahalenin, Filistin meselesinde iki devletli çözümü dayatmak ve mevcut çıkmazı kırmak için bir yol olabileceğini belirtti. 

İsrail askerlerinin vahşeti ABD'yi bile rahatsız etti! Soykırım ortağı izahat istedi İsrail askerlerinin vahşeti ABD'yi bile rahatsız etti! Soykırım ortağı izahat... Haberi Görüntüle

"OLAYLARIN DEVAM ETMESİNE İZİN VERMENİN BİR ANLAMI YOK"

Danimarka Başbakanı Mette Frederiksen, "Orada olup bitenlere görünürde bir çözüm yok ve olayların devam etmesine izin vermenin bir anlamı yok." dedi.

Gazze’de can kaybı 41 bin 431’e yükseldi Gazze’de can kaybı 41 bin 431’e yükseldi Haberi Görüntüle

ASKERİ MÜDAHALE MÜMKÜN"

 Frederiksen, "İki devletli çözüm, ancak uluslararası toplum bunu artık güç kullanarak dayatmamız gerektiğini ilan ederse yapılabilir." dedi.  Askeri müdahalenin mümkün olup olmadığı konusuna ise, "Evet mümkün. Uluslararası toplum başka çatışmalara ve başka savaşlara müdahale etti ve bir şeyler empoze etmeyi başardı." diye yanıt verdi.

Türkler nefes kesecek! ANKA III Yunan radarına girdi: Bölgedeki tüm dengeleri değiştirecek Türkler nefes kesecek! ANKA III Yunan radarına girdi: Bölgedeki tüm... Haberi Görüntüle

"İSRAİL HÜKÜMETİ BUNA KARŞI"

Filistin meselesinde iki devletli çözümü desteklemek için Danimarka Başbakanı Frederiksen, daha önce uluslararası topluma çağrıda bulunmuştu. Frederiksen, ancak mevcut İsrail hükümetinin buna karşı olduğunu aktararak, uluslararası toplumun devreye girmesi gerektiğini ve iki devletli çözümü desteklemesi gerektiğinin altını çizmişti. 

Danimarka hükümeti, martta, yıllık 105 milyon Danimarka kronunu (yaklaşık 15,3 milyon dolar) bulan planlı yardımlarını Birleşmiş Milletler (BM) Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansına (UNRWA) göndereceğini açıklamıştı.

 

Habere Tepki Ver

6

0

1

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Zehra EVCİL

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading