Yandex Metrica

Su-34'ü samanlığa sakladılar! Savaş uçaklarına lastikli koruma: Kayıplar cephede panik yarattı

Su-34'ü samanlığa sakladılar! Savaş uçaklarına lastikli koruma: Kayıplar cephede panik yarattı

Yaralı Rus filosu artan kayıplara ilginç bir yöntem aldı. Rusya, koruyucu cihazların eksikliği nedeniyle savaş uçaklarını lastikle saldırılara karşı korumaya çalışıyor.

Dünya

26.06.2024, 22:15

Eğlenceli mi yoksa ciddi bir dron saldırısı korkusu mu? Ukrayna sınırındaki bir Rus hava üssünün yakınında tamamen lastiklerle kaplı bir Su-34'ün fotoğrafları ortaya çıktı. Bunun nedeni dron saldırılarına karşı koruma olabilir.

Lastiklerle kaplı savaş uçağının görüntüsü Rus Telegram kanalı Fighterbomber'da ortaya çıktı. Kanal Rus Havacılık ve Uzay Kuvvetleri tarafından kullanılıyor. Şimdiye kadar sadece Tu-160 ve Tu-95 MS H gibi Rus bombardıman uçaklarının dronlara karşı koruma sağlamak için bu doğaçlama önlemi aldığı görüldü. Ancak resimde kokpit penceresine kadar lastiklerle kaplı bir Su-34'ü görüyorsunuz. 

Görüntünün kaynağı bilinmiyor. Rus Telegram kanalı sorulduğunda kaldırılan görsel hakkında yorum yapmadı. Askeri haber portalı The War Zone'da 6 Eylül 2023 tarihli bir uydu görüntüsü var; bu görüntüde, Voronej-Malşevo hava üssündeki fotoğrafla tamamen aynı yerde duran bir savaş uçağı görülüyor.

Söz konusu havaalanı öncelikli olarak Su-34, Su-30/35 ve Su-24 Fencers savaş uçaklarına ev sahipliği yapıyor. Üs Ukrayna sınırına yaklaşık 160 kilometre uzaklıkta. Ukrayna'ya yönelik saldırıların kilit noktalarından biri olarak kabul ediliyor.

İngiltere duyurdu: Husilerin Kızıldeniz'de vurduğu gemi battı İngiltere duyurdu: Husilerin Kızıldeniz'de vurduğu gemi battı Haberi Görüntüle

DRON SALDIRSINA LASTİKLİ ÖNLEM

Futurezone bu alışılmadık tabloyla ilgili olarak "Barış zamanında yer ekibinin yeni bir pilota şaka yaptığını düşünebilirsiniz" diye yazıyor. Ancak Ukrayna'ya yakınlığı nedeniyle bu aslında makineyi Ukrayna saldırılarından korumaya yönelik doğaçlama bir girişim olabilir.

Fighterbomber, silinen fotoğraf yorumunda savaş uçağındaki lastiklerin büyüyen bir trendin parçası olduğunu yazdı. Bu, Rus Hava Kuvvetlerinin uçağına yeterli barınak sunma konusundaki çaresizliğinden kaynaklandı. Fighterbomber, "Genel olarak ülke çapında bir kampanya başladı" dedi. Telegram kanalı, Rusya'nın derhal hafif barınaklar veya koruyucu yapılar inşa etmek için bir kampanya başlatmasını talep etti. çatılar. Bunun Rus kamu parasıyla finanse edilmesi gerekiyor.

Hafif koruyucu çatılara yönelik çağrılar, The War Zone portalının, lastiklerin uçağı fiziksel olarak korumakla ilgili olmadığı, daha ziyade saldıran füzelerin sensörlerini karıştırmaya yönelik olduğu yönündeki şüphesini destekliyor: "Bir lastik kaplaması kesinlikle kızılötesi imzayı tespit ederek bozabilir. Bu uçaklar ve hedefleri elde etmek için görüntü eşleştirmeyi kullanan seyir füzelerinin kafasını karıştırır. Bu teknoloji aynı zamanda seyir füzeleri için sıklıkla DSMAC (Dijital Sahne Eşleştirme Alanı Korelatörü) veya ATR (Otomatik Hedef Tanıma) olarak da anılıyor"

Lastiklerin iddia edilen droe saldırılarına karşı da yardımcı olması amaçlanıyor olsa da bu pek olası değil. Çünkü bunların bulunduğu kapak son derece delikli ve dolayısıyla bu tür saldırılara karşı savunmasız. Ayrıca lastikler, kamikaze dronun doğrudan uçağın üzerine patlamasını zorlukla durdurabiliyor. Lastiklerin yüksek sıcaklıkta tutuşması ve yanması da kolaydır. Hatta işaret fişekleriyle lastikleri ateşe vermek bile mümkün olabilir.

Türkiye'nin doğu sınırına İsrail füzesi getirecekler: Çarpıcı gelişmeyi Hint medyası duyurdu Türkiye'nin doğu sınırına İsrail füzesi getirecekler: Çarpıcı gelişmeyi Hint medyası... Haberi Görüntüle

20 SAVAŞ UÇAĞI DÜŞÜRÜLDÜ

Tek bir Su-34'ün kapsanması, füze saldırılarına karşı koruma türünün gerçekten işe yarayıp yaramadığını görmek için bir test çalışması olabilir. Bu, Fighterbomber Telegram kanalındaki görselin aniden silinmesiyle belirtilir.

Genel olarak Su-34'lerin kaybı son derece yüksek, özellikle de havada. Oryx araştırma grubu, Rusya'nın Ukrayna'yı işgal etmeye başlamasından bu yana Kremlin'in hava kuvvetlerinin 20 savaş uçağını kaybettiğini bildirdi. Düşürülen savaş uçağı sayısının çok daha yüksek olması muhtemel çünkü bu sayı yalnızca görüntülerle teyit edilen ölümleri içeriyor. Yüksek operasyonel tempo ve ağır yaptırımlar nedeniyle Rus tedarik zincirinin üzerindeki baskı, filonun operasyonel hazırlığını kesinlikle önemli ölçüde bozmuştur  Kraliyet Birleşik Silahlı Kuvvetler Savunma ve Güvenlik Araştırmaları Enstitüsü'ne göre Rusya'nın Şubat 2022'den önce envanterinde hâlâ 130 adet Su-34 savaş uçağı bulunuyordu.

Açık olan bir şey var: Ukrayna, ortaklarının yardımıyla yurt içinde üretilen uzun menzilli silah cephaneliğini genişletirken, Rusya da giderek daha fazla yerel hava kuvvetlerini korumak zorunda kalıyor. 

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

2

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading