Yandex Metrica

Sitede Ara

Sudan resmi ajansı duyurdu: Türkiye'den kalkan gemi limana ulaştı

Sudan resmi ajansı duyurdu: Türkiye'den kalkan gemi limana ulaştı

Türkiye, dünyanın dört bir yanındaki ihtiyaç sahiplerine yardım göndermeye devam ediyor. Bu çerçevede AFAD koordinasyonunda insani yardım malzemesi taşıyan ikinci "iyilik gemisi" Sudan'a ulaştı.

Dünya

23.09.2024, 22:23

Nerede ihtiyaç sahibi varsa Türkiye yardımlarıyla orada. Dünyanın dört bir tarafında yaşanan insani dramlara sessiz kalmayan Türkiye, bir kez daha Sudan'daki ihtiyaç sahiplerine ulaştı. Bu kapsamda AFAD koordinesinde hazırlanan ikinci yardım gemisi Port Sudan Limanı'na ulaştı. 

Sudan resmi ajansı SUNA, Türkiye'den kalkan yarım gemisinin ülkenimn doğusundaki Port Sudan Limanı'nda karşılandığını, karşılamaya  Kültür ve Enformasyon Bakanı Graham Abdülkadir, Ulaştırma Bakanı Ebubekir Ebu el-Kasim, Yatırım Bakanı Ahlam Medeni Mehdi, Kızıldeniz Eyaleti Valisi Mustafa Muhammed Nur, Türkiye'nin Hartum Büyükelçisi Fatih Yıldız ve diğer üst düzey yetkililerin katıldığını duyurdu.

Sömürgeciler bir ülkeyi daha karıştırdı: Başkentten silah sesleri yükseldi! TB2 filosu operasyona çıktı Sömürgeciler bir ülkeyi daha karıştırdı: Başkentten silah sesleri yükseldi! TB2... Haberi Görüntüle

"TÜRKİYE HER ZAMAN YANIMIZDA"

Burada bir konuşma yapan Kültür ve Enformasyon Bakanı Graham Abdülkadir, Türkiye ile Sudan arasındaki iyi ilişkilere değinerek iki ülkenin derin ve güçlü bağlara sahip olduğunu belirtti. Zor zamanlarda Türkiye'nin daima yanlarında olduğunu belirten Abdülkadir, dost ülke Türkiye'nin iç savaşta, sel felaketinde ve diğer kötü zamanlarda yardım eli uzatmasını takdirle karşıladıklarını söyledi. 

Türkiye'nin Hartum Büyükelçisi Fatih Yıldız ise "Sudan'da son 17 ay boyunca yaşanan gelişmelerin en önemli mağdurları masum sivil halk. Bu çerçevede 10 milyonun üzerinde insan ülkenin içerisinde yerinden edildi. 2 milyonun üzerinde insan yurt dışında mülteci durumunda." dedi. Türkiye'nin Sudan halkına yardımlarının devam ettiğini vurgulayan Yıldız ilk iyilik gemiisnin temmuz ayında bu ülkeye ulaştığını hatırlattı. Yıldız, Bu sefer de ikinci iyilik gemimiz bugün itibarıyla Port Sudan'a vardı. Bu gemimizle barınma ihtiyacını karşılamak üzere çadırlar, battaniyeler, temel bazı hijyen ve gıda maddelerinden oluşan 3 bin tonluk bir insani yardım malzememiz geldi." dedi.

Ne Çin, ne ABD! Bu gurur Türkiye'nin: Dünyanın en büyük SİHA tedarikçisi olduk! Ne Çin, ne ABD! Bu gurur Türkiye'nin: Dünyanın en büyük... Haberi Görüntüle

YENİ GEMİ İÇİN HAZIRLIKLARA BAŞLANDI

Türkiye'nin yardımlarının devam edeceğini vurgulayan Yıldız, sözlerini şöyle tamamladı: "Türk insanının yardımlarını, desteğini Sudan makamlarına, Sudan halkına teslim ettik. Bu Türkiye'nin ne ilk ne de son yardımı olacak. Sudan'ın ihtiyacı devam ettiği sürece Sudan var olduğu ve Türk halkı var olduğu sürece Sudan'a olan desteğimiz devam edecek. Sudan da kendi ayaklarının üzerinde durduğunda yine Türkiye olarak yanlarında olacağız ve Sudan'ın yeniden imarında üzerimize düşen vazifeyi de yerine getireceğiz."

Yıldız, yeni yardım gemisi için de çalışmalara başlandığını duyurdu. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading