Suikast anında Vincent Fusca detayı: Hiç paniklemedi, ayakta durmaya devam etti!

Dünyayı şoke eden Trump suikastinde komplo teorisinin baş karakteri Vincent Fusca detayı dikkat çekti. Arka planda duran şapkalı adam saldırı anında hiç paniklemedi ve ayakta durmaya devam etti.

Dünya

14.07.2024, 12:57

ABD Başkan Adayı Donald Trump'ın Pensilvanya'da düzenlediği seçim mitinginde kurşunlar havada uçuştu. Trump'a saldırı dünyayı şoke ederken, o anlara yakından şahitlike den bir adamın panik yapmaması ve sakinliğini korması dikkatlerden kaçmadı.

Koronavirüs salgını Ay'ı da vurdu: Sıcaklık düşüşünün nedeni belli oldu! Koronavirüs salgını Ay'ı da vurdu: Sıcaklık düşüşünün nedeni belli oldu! Haberi Görüntüle

OLDUĞU YERDE DURDU, HİÇ PANİKLEMEDİ

Trump’ın suikasta uğradığı sırada tam arkasındaki tribünde ayakta duran şapkalı adamın hiç paniklememesi, ayakta durmaya devam etmesi dikkat çekti. Bu şaphalı adam Amerikalıların yakından tanıdığı, yüzbinlerce hayranı olan bir komplo teorisinin baş karakteri Vincent Fusca'nın ta kendisiydi.

2017'de ortaya çıkan aşırı sağcı bir Amerikan siyasi komplo teorisi ve siyasi hareke olan QAnon'ın baş baş karakteri Vincent Fusca saldırı anında arka planda belirdi. 

Son ana kadar çatıştı: İşte Hamas lideri Yahya Sinvar'ın son görüntüleri Son ana kadar çatıştı: İşte Hamas lideri Yahya Sinvar'ın son... Haberi Görüntüle

KİM BU QANON?

Temel inançları, Şeytani, yamyam çocuk tacizcilerinden oluşan bir gizli örgütün, Başkan Donald Trump'a karşı komplo kuran küresel bir çocuk seks ticareti çetesi işlettiğidir. QAnon'un doğrudan kökleri, bir yıl önce ortaya çıkan bir İnternet komplo teorisi olan Pizzagate'e dayanır, ancak birçok başka teorinin unsurlarını da içerir. QAnon bir tarikat olarak tanımlanmıştır.

Takipçiler Trump yönetiminin gizlice pedofili kliğiyle savaştığına ve "Fırtına" veya "Olay" olarak bilinen bir günde binlerce klik üyesini tutuklayıp infaz ettiğine inanıyor. QAnon komplo teorisyenleri Demokrat politikacıları, Hollywood aktörlerini, üst düzey hükümet yetkililerini, iş adamlarını ve tıp uzmanlarını kliğin üyeleri olarak adlandırdılar. 

Tam 49 adet Abrams tankı için onay verildi! Cephede işleri karıştıracak hamle Tam 49 adet Abrams tankı için onay verildi! Cephede işleri... Haberi Görüntüle

SEKS ÇETELERİ İFŞA EDİLDİ

QAnon ayrıca Trump'ın , Robert Mueller'i seks ticareti çetesini ifşa etmeye ve Barack Obama , Hillary Clinton ve George Soros tarafından bir darbe yapılmasını önlemeye ikna etmek için 2016 Amerika Birleşik Devletleri başkanlık seçimlerine Rus müdahalesi komplo teorisini teşvik ettiğini iddia etti.

QAnon, Yahudi finansör Soros'a olan saplantısı ve antisemitistlerin sık sık hedefi olan Rothschild ailesi hakkındaki komplo teorileri nedeniyle antisemitik veya antisemitik söylemlere dayalı olarak tanımlanıyor.

Her ne kadar kökeni eski komplo teorilerine dayansa da, Q'nun ilk paylaşımı Ekim 2017'de 4chan web sitesinde yayınlandı. Q, Trump yönetimi ve muhalifleri hakkında gizli bilgilere erişimi olan, Q yetkisine sahip üst düzey bir hükümet yetkilisi olduğunu iddia etti. Q kısa süre sonra 8chan'a taşındı ve burayı QAnon'un çevrimiçi evi haline getirdi. 

Q'nun genellikle gizemli paylaşımları "düşüşler" olarak bilinmeye başlandı ve toplayıcı uygulamalar ve web siteleri tarafından toplandı. QAnon, internetin ötesinde viral bir fenomen haline geldi ve siyasi bir harekete dönüştü. QAnon takipçileri Ağustos 2018'de Trump'ın kampanya mitinglerinde görünmeye başladı  ve Trump, Twitter'daki QAnon hesaplarını güçlendirdi. QAnon'un komplo teorileri ayrıca Rus ve Çin devlet destekli medya, sosyal medya trol hesapları ve aşırı sağcı Falun Gong ile ilişkili Epoch Media Group tarafından da iletildi.

Hayalet gemi! 1942'de ortadan yok olmuştu: 82 yıl sonra tekrar hortladı Hayalet gemi! 1942'de ortadan yok olmuştu: 82 yıl sonra tekrar... Haberi Görüntüle

KONGRE BİNASINA SALDIRDILAR

QAnon, Amerikan siyasetinde ortaya çıkışından bu yana dünya çapında hareketler doğurdu. QAnon taraftarlarının kesin sayısı belirsizdir. Hareketin daha fazla incelenmesinin ardından Twitter ve Facebook gibi sosyal medya platformları komplo teorisinin yayılmasını durdurmak için harekete geçti. QAnon takipçileri şiddet eylemleri gerçekleştirdi.

Hareketin üyeleri, Trump'ın kampanyasını destekledikleri ve seçmenleri etkilemek için bilgi savaşı yürüttükleri 2020 Amerika Birleşik Devletleri başkanlık seçimlerine katıldı. Joe Biden kazandıktan sonra, seçim sonuçlarını bozma çabalarına dahil oldular. Trump'ın Michael Flynn, Lin Wood  ve Sidney Powell gibi ortakları, QAnon türevi komplo teorilerini desteklediler. Bu taktikler başarısız olunca, çoğu QAnon takipçisi olan Trump destekçileri 6 Ocak 2021'de ABD Kongre Binası'na saldırdı . Capitol saldırısı, hareket ve iddialarına yönelik daha da uzun süreli bir sosyal medya baskısına yol açtı.

Habere Tepki Ver

0

0

2

0

0

1

0

1

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading