Suikast girişimi zanlısı Crooks'un internet aramaları ele geçirildi! FBI, bir de Trump'ı dinleyecek

Suikast girişimi zanlısı Crooks'un internet aramaları ele geçirildi! FBI, bir de Trump'ı dinleyecek

ABD eski Başkanı Donald Trump'a düzenlenen suikast girişimiyle ilgili yeni gelişmeler yaşanıyor. FBI tarafından yürütülen soruşturmada Trump, ifade vermeyi kabul ederken, suikast girişimi zanlısı Matthew Crooks'un internet aramalarına dair önemli bilgilere ulaşıldı.

Dünya

29.07.2024, 23:40

ABD eski Başkanı Donald Trump, 13 Temmuz'da Pensilvanya'da düzenlediği miting sırasında silahlı saldırıya uğramış ve sağ kulağından yaralanmıştı. Suikast zanlısı girişimi 20 yaşındaki Matthew Crooks adlı genç ise olay yerinde öldürülmüştü. Henüz aydınlatılamamış saldırıyla ilgili FBI, Donald Trump'ın ifadesine başvurmaya karar verdi. İfade vermeyi kabul eden Trump'ın nerede ve ne zaman ifade vereceği ise açıklanmadı.

Bu arada suikast girişimi zanlısı Crooks'la ilgili yeni bilgiler elde edildi. 20 yaşındaki zanlının internet aramalarına ulaşan FBI, Crooks'un internette toplu silahlı saldırılara, enerji santrallerine, el yapımı patlayıcı cihazlara yönelik ilgi duyduğunu gösteren aramalar yaptığını tespit ettiklerini belirtti.

Suikast girişimiyle ilgili olayın üzerinden iki haftayı aşkın zaman geçmesine rağmen yeterli açıklama yapılabilmiş değil. Zanlının kimliği ve Trump'a isabet eden kurşun dışında (onun da metal parçası olduğu iddia ediliyor) aydınlığa kavuşturulmuş bir şey yok. Saldırının ne için düzenlendiği ve saldırganın bağlantılarıyla ilgili elle tutulur bir bulguya da ulaşılmış değil. ABD kamuoyu ve özellikle Cumhuriyetçiler, FBI'ın "beceriksizliğini" eleştirirken olayın Demokrat bir liderin başına gelmesi durumunda daha derin araştırmalar yapılacağını düşünüyor.

F-16'lardan sonra şimdi de Mirage 2000 hamlesi! Dev sevkiyat için tarih verildi: O tarihte gökyüzü alev alacak F-16'lardan sonra şimdi de Mirage 2000 hamlesi! Dev sevkiyat için... Haberi Görüntüle

TRUMP'A DÜZENLENEN SUİKAST GİRİŞİMİ

ABD'nin 45. başkanı ve 47. başkanlığına adaylığını koyan Donald Trump, 13 Temmuz'da Pensilvanya'nın Butler bölgesinde seçim mitingi düzenlediği sırada silahlı saldırıya uğramış ve sağ kulağından yaralanmıştı. Saldırıda bir kişi hayatını kaybetmiş, iki kişi ise yaralanmıştı. Saldırıy düzenleyen Matthew Crooks isimli zanlı ise olay yerinde etkisiz hale getirilmişti. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

1

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading