Yandex Metrica

Sitede Ara

Suikasta ilişkin şok detaylar: İsmail Haniye'nin odasına bomba yerleştirdik

Suikasta ilişkin şok detaylar: İsmail Haniye'nin odasına bomba yerleştirdik

İsmail Haniye suikastının 'dış ülkeden ateşlenmiş füzeyle gerçekleştiğini' ileri süren Tahran yönetimi, aslında Mossad'ın tüm hücrelere sirayet ettiği gerçeğini örtbas etmek istiyor. Haniye'nin bulunduğu binanın değil, sadece kaldığı odanın tahrip edilmiş olması, suikastçı operatörlerin saldırıyı İran başkentinden yönettiğini ortaya koydu. Siyonist New York Times'a konuşan İsrailli yetkililer, Haniye'nin kalacağı odaya aylar öncesinden bomba yerleştirildiğini duyurdu. 

Dünya

01.08.2024, 22:25

İsrail güçleri, Türkiye ve Katar'da saldıramadığı Hamas lideri İsmail Haniye'yi İran'ın başkenti Tahran'da ortadan kaldırdı. 

Haniye'nin Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na ait misafir konutunda katledilmesi, İran topraklarında Mossad ajanlarının cirit attığı yönündeki iddiaları güçlendirdi. 

Yıllardır nükleer fizikçilerinin ve savunma sanayii uzmanlarının periyodik biçimde öldürülmesini engelleyemeyen İran, ülkede misafir olarak bulunan Hamas liderini de koruyamadı. 

Haniye ve koruması, 30 Temmuz'u 31 Temmuz'a bağlayan gece saat 02:00'da, ikamet ettikleri odaya füze ya da patlayıcının sokulup infilak ettirilmesi sonucu şehit düştü. 

İsmail Haniye ve korumasının cenazesi

Suikastın ardından derin bir sessizliğe bürünen İranlı yetkililer, saldırının ne tür bir silahla gerçekleştiğine ilişkin hiçbir bilgi vermedi. Tahran üst yönetimi yalnızca, 'binayı vuran füzenin dış ülkeden ateşlendiğini' iddia etmekle yetindi. 

Ne var ki, İran Cumhurbaşkanlığı yerleşkesindeki Sadabad Sitesi'nden yansıyan fotoğraflar, suikast mühimmatının binanın tümüne zarar vermediğini, sadece Haniye'nin bulunduğu odayı tahrip ettiğini gözler önüne serdi.

Bu durum, tahrip gücü yüksek bir füzenin İran topraklarına sızmış F-35 savaş uçağından ateşlendiği tezini zayıflatıyor. 

Amerikan basınında suikastle ilgili tahminleri sıralayan bazı yayınlar, Haniye'nin F-35'ten fırlatılmış Rampage türü aerobalistik füzeyle öldürüldüğünü iddia etmişti. 

Avrupa ülkelerinde M çiçeği virüsü alarmı verildi! Hazırlıklı olun Avrupa ülkelerinde M çiçeği virüsü alarmı verildi! Hazırlıklı olun Haberi Görüntüle

R9X HELLFIRE: BIÇAKLI FÜZE İDDİASI

İddialardan bir diğeri ise Haniye'nin kaldığı odanın 'bıçaklı füze' olarak bilinen, patlayıcısız, kinetik etkili mühimmatla şehit edildiği oldu. 

Bu teze göre, hedefin üzerine düşerken gövdesindeki 6 adet bıçağı açan Amerikan yapımı R9X Hellfire mühimmatı, odanın penceresinden girerek hem Haniye hem de korumasını şehit etti. 

Açık kaynaklardaki bilgilere göre böyle bir füzenin ateşlenmesi için İsrail'e ait bir hava aracının (uçak ya da SİHA) hedef bölge üzerinde mutlaka uçması gerekiyor. Zira bu tip bir mühimmat ancak 10 kilometre mesafedeki hedefleri vurabiliyor. 

R9X Hellfire füzesi

Amerikan ordusunun, seyir esnasındaki araçlara yönelik SİHA'lı saldırılarda zaman zaman bu mühimmatı kullandığı biliniyor. 

Envanterinde başta S-300 olmak üzere çeşitli Rus hava savunma sistemlerini, değişik özellikte çok sayıda radarı barındıran Tahran'a bir İsrail uçağının R9X Hellfire ateşleyecek mesafeye kadar yaklaşması uzak bir ihtimal olarak görülüyor. 

Et yediği için dövülerek öldürüldü! İneklere tapan Hintliler'den genç adama akıl almaz saldırı! Et yediği için dövülerek öldürüldü! İneklere tapan Hintliler'den genç adama... Haberi Görüntüle

BİR İHTİMAL DAHA VAR: MİNİ KAMİKAZE DRONLAR

Binadaki tahribat boyutunun Haniye'nin kaldığı odayla sınırlı olması, İsrail uçaklarının da Tahran semalarında fark edilmeden uçmasının pek mümkün görülmemesi, geriye tek bir ihtimal bırakıyor. 

Amerikan The War Zone sitesinde saldırıyı analiz eden savunma uzmanları, İsrailli Elbit Systems firmasının ürettiği dron taşımalı gezinen mühimmata dikkat çekiyor. 

İsrail merkezli şirket, geçtiğimiz yıl yayınladığı tanıtım filminde, Lanius adı verilen taşıyıcı drona entegre edilmiş dolanan/aylak mühimmatla icrası mümkün saldırıların lansmanını yapmıştı. 

Bu konsepte göre, hedef bölgeye güvenli bir mesafeden (1-10 km arası) uçurulan taşıyıcı dron, vurulacak noktaya yaklaştığında gövde altındaki diğer mini dronları serbest bırakıyor. 

Üzerinde kamerası bulunan ve operatöre anlık görüntü aktaran bombalı mini dronlar, hedefin ikamet ettiği binanın içine girerek çok yakın bir mesafede patlatılıyor. 

Elbit Systems ürünü kamikaze dron

Lanius dronu tek seferde 4 adet aylak mühimmat taşıyabildiği için, suikast saldırısı aynı anda 4 dronla yapılabiliyor. Saldırı esnasında 2 adet Lanius kullanılması halinde suikast mini dronu sayısı 8'e yükseliyor. 

Tahran yönetiminin ilk bilgi sızıntısı olarak 'dış ülkeden füze ateşlendiğini' iddia etmesi aslında saldırının Tahran'ın içinden yapıldığını perdeleme amacı taşıyor. Yani İranlı bazı yetkililerin yıllardır ısrarla dile getirdikleri şu iddia gerçeğin ta kendisi olabilir:

"İsrail gizli servisi Mossad, Tahran'ın tüm hücrelerine sirayet etti."

İsmail Haniye Tahran'daki bu binada şehit edildi.

Latin Amerika fethi! Türkiye'nin adımları ses getirdi: Yatırım tam 14 kat arttı Latin Amerika fethi! Türkiye'nin adımları ses getirdi: Yatırım tam 14... Haberi Görüntüle

SİYONİST NEW YORK TIMES'A KONUŞTULAR: GİZLİCE BOMBA YERLEŞTİRDİK

İsmail Haniye'nin tam olarak nasıl şehit edildiğine ilişkin senaryolar birbirini kovalarken ABD'de İsrail yanlısı gazetelerin amiral gemisi New York Times, çarpıcı bir iddiayı ortaya attı. 

Gazeteye konuşan 2'si İranlı, 1'i Amerikalı ve 4'ü İsrailli 7 yetkili, İsmail Haniye'nin, odasına önceden yerleştirilmiş bombanın patlatılması sonucu öldüğünü ileri sürdü. 

İsrail kaynaklarına göre bomba yaklşık 2 ay önce Tahran'daki misafirhaneye yerleştirildi. Sözkonusu bina İran Devrim Muhafızlarınca yönetiliyor ve korunuyordu.

Tahran kuzeyinde lüks Neshat semtindeki binada Haniye'nin kalacağı istihbaratı alındı ve oraya yerleştirilen bomba, geceyarısı Haniye'nin odasında olduğu doğrulandıktan sonra patlatıldı. 

New York Times'a bilgi veren İran ordu kaynakları, patlamanın binayı sallayıp pencerelerin kırılmasına ve dış duvarın kısmen çökmesine yol açtığını söyledi. 

İsrail kaynakları, Tahran'ı ziyaretlerinde İsmail Haniye'nin genellikle bu binada kaldığını kaydediyor. 

 

Habere Tepki Ver

1

0

1

1

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Atilla Diş

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading