Yandex Metrica

Sitede Ara

Suikastta PKK detayı! Trump'ın saldırganı YPG destekçisi ANTIFA üyesi çıktı

Suikastta PKK detayı! Trump'ın saldırganı YPG destekçisi ANTIFA üyesi çıktı

Donald Trump'a suikast girişiminde bulunan Thomas Matthew Crooks'un terör örgütü YPG/PKK'ya desteğiyle bilinen ANTIFA üyesi olduğu iddia edildi.

Dünya

14.07.2024, 13:19

ABD'deki başkanlık seçimlerine kan bulaştı. Seçim kampanyaları kapsamında Pensilvanya'da miting düzenleyen Trump suikastte uğradı. Sağ kulağından yaralanan Trump'ın saldırganı ise PKK destekçisi çıktı.

Donald Trump'a suikast girişiminde bulunan Thomas Matthew Crooks'un terör örgütü YPG/PKK'ya desteğiyle bilinen ANTIFA üyesi olduğu iddia edildi. 

İsrail'den UNRWA'yı karalama kampanyası: Google'daki reklamları finanse ediyorlar İsrail'den UNRWA'yı karalama kampanyası: Google'daki reklamları finanse ediyorlar Haberi Görüntüle

ANTİFA GRUBU KİMDİR?

ABD'de faaliyet gösteren ve hedeflerine politik reform yerine doğrudan eylem yoluyla ulaşmayı amaçlayan özerk eylemci grupları içeren militan, sol kanatlı, antifaşist bir politik aktivist harekettir. Antifa hareketi ABD başkanı Trump tarafından terör grubu olarak ilan edilmişti.

Harekete katılan bireyler anti-kapitalist görüşlere sahip olma eğilimindedirler ve anarko-komünizm, sosyalizm, komünizm ve sosyal demokrasi gibi farklı ideolojileri takip etmektedirler.

Son yıllarda Antifa hareketinin adı bir takım cinayetlere karıştı ve bu ülke çapında tartışmaya sebep oldu. En çok bilinen ve tartışılan cinayetler, 4 Ağustos 2019'da Antifa'nın açık bir destekçisi olan Connor Stephen Betts'in Dayton, Ohio'da bir barı basarak 9 kişiyi öldürmesi ile 29 Ağustos 2020'de Donald Trump destekçisi Aaron Danielson'ın bir antifa aktivisti tarafından öldürülmesidir.

Ukrayna'da ölü sayısı artıyor: Rus ordusunun balistik füzelerle saldırdığı bildirildi Ukrayna'da ölü sayısı artıyor: Rus ordusunun balistik füzelerle saldırdığı bildirildi Haberi Görüntüle

SALDIRGAN PKK DESTEKÇİSİ ÇIKTI

FBI, Trump'a saldıranın 20 yaşındaki Thomas Matthew olduğunu açıkladı. Ayrıca aktarlan bilgide Matthew'in Antifa üyesi olduğu bildirildi. 

Hatırlanacağı üzere Antifa terör örgütü terör örgütü YPG/PKK'ya desteğiyle tanınıyor. ABD'li analist ve eski istihbarat subayı Jack Posobiec, radikal sol örgüt Antifa Hareketinin YPG/PKK ile Suriye'nin kuzeyinde kendi anarko komünist sistemini kurmaya çalıştığını belirterek, Türkiye ile ABD'nin birliği yapması çağrısında bulunmuştu.

Habere Tepki Ver

2

1

1

0

0

0

1

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading