Yandex Metrica

Süpersonik füze alarmı: Nükleer savaş gemisi arkasına bile bakmadan kaçtı!

Süpersonik füze alarmı: Nükleer savaş gemisi arkasına bile bakmadan kaçtı!

Süpersonik seyir füzesi P-800 Oniks'i Yemenli Husilere gönderen Ruslar, bölgedeki ABD savaş gemilerine korku saldı. 'Yakhont yaklaştı: Dwight Eisenhower' kaçtı diyen Rus yazar, 'ABD için ikinci Vietnam çanları çalmaya başladı' ifadelerini kullandı. 

Dünya

04.07.2024, 15:52

ABD'nin Kızıldeniz'deki varlığı ve Rusya'dan Yemenli Husilere temin edilen, P-800 Oniks süpersonik füzeleri analiz eden Rus yazar çarpıcı değerlendirmelerde bulundu. 

Kızıldeniz gerilimini Rusya merkezli Svpressa için kaleme alan Sergey İşçenko şu ifadeleri kullandı;

Amerika Birleşik Devletleri'nde, Kızıldeniz'deki ülkeleri için felaket niteliğindeki durumun "ikinci Vietnam" ile karşılaştırılması giderek daha yüksek sesle yapılıyor. Yani İkinci Dünya Savaşı'ndan sonra ABD tarihinin en uzun, utanç verici, pahalı, umutsuz ve kanlı savaşıyla.

ABD Deniz Kuvvetleri Merkez Komutanlığı başkanı Koramiral Brad Cooper ise yakın zamanda daha da ileri gitti. CBS'nin '60 Dakika' programına verdiği röportajda, Bab el-Mandeb Boğazı'nda seyrüsefer özgürlüğü için Husilerle verilen tamamen umutsuz savaşta Amerikalıların, Nazi Almanya'sıyla savaştığı yıllardan daha az yoğun bir şekilde savaştığını söyledi.

Çünkü o zamandan bu yana ilk kez düşman hedeflerini vuran yalnızca ABD Donanması gemileri değil. Ancak Amerikan gemilerine de çok enerjik bir şekilde karşılık veriliyor.

Sanırım savaşa katılan gemilerin olduğu İkinci Dünya Savaşı'na geri dönmeniz gerekiyor. 'Düşmanlıklara katılmak' dediğimde bu onların vurulduğu, onların bize ateş ettiği ve bizim de karşılık verdiğimiz bir savaş, 'Amiral Cooper'ın dili biraz bağlıydı ama genel olarak düşüncesini açıkça açıkladı.

Yakın zamana kadar yalnızca bölgedeki Amerikan mürettebatının toplam sayısının yedi bini aşkın denizci, astsubay ve subaydan fazla olduğunu da sözlerine ekledi.

USS Wasp saldırı gemisi rotayı Akdeniz'e kırdı: 2.200 asker ile boğazı geçti! Savaş çanları bangır bangır çalıyor USS Wasp saldırı gemisi rotayı Akdeniz'e kırdı: 2.200 asker ile... Haberi Görüntüle

"NATO KIZILDENİZ'DE SINIFTA KALDI"

Bu arada ABD elçilerinin yanı sıra Fransa, Belçika, Yunanistan ve İtalya bayraklarını taşıyan savaş gemileri de bugün çok uluslu EUNAVFOR Aspides operasyonu kapsamında Husilere direnmeye çalışıyor. Yunan Tuğamiral Vasilios Griparis'in genel komutası altında. Kim de açıkça panikliyor. Ancak gemi grubunun büyüklüğünün en az iki katına çıkması durumunda en azından bir miktar başarı elde edebileceğini tüm dünyaya ilan etmek. Tuğamiralin kendisinin de anladığı gibi, büyük olasılıkla kesinlikle gerçekleşmeyecek.

İngiliz yayını Navy Lookout, Kızıldeniz'deki durum etrafında artan denizcilik tutkularının ateşine kendi 'benzinini' attı. Hesaplamalarına göre, Kasım 2023'ten Mayıs 2024'e kadar Yemen Ensarullah hareketinden (Husiler) İHA'lar ve insansız tekneler tarafından gerçekleştirilen sonsuz hava ve deniz saldırılarını püskürtmek için NATO ülkelerinin gemileri (esas olarak meşru müdafaa için!) toplam miktarı bir milyar ABD dolarını aşan çeşitli mühimmat.

Sonuçlar sıfıra yakın. Navy Lookout'a göre aynı dönemde Ensar Allah, ABD, İngiltere ve İsrail'deki şirketlerle şu ya da bu şekilde bağlantısı olan 'yaklaşık 30 ticari gemiye' saldırmayı başardı. Bunlardan ikisi battı.

Ara sonuç: Bab el-Mendeb Boğazı'ndan Süveyş Kanalı'na doğru ve geri yöndeki ticaret trafiğinin hacmi yaklaşık %60-70 oranında azaldı. Ve şu anda tüm Afrika kıtası boyunca Avrupa'ya taşınması gereken petrol ve petrol ürünlerinin yanı sıra diğer bazı hammadde türlerinin fiyatları da dünya pazarlarında sürünüyor ve artıyor.

Aynı zamanda Amerikalılar ve bir bütün olarak NATO için çıkmaza giren Kızıldeniz'deki askeri-politik durumda tek bir parlak nokta yok. Tam tersine kızışmak üzere.

MOSSAD ajanı Jeffrey Epstein savcıları böyle satın aldı: Bu kız 20 yaşında, çok yaşlı... MOSSAD ajanı Jeffrey Epstein savcıları böyle satın aldı: Bu kız... Haberi Görüntüle

"DWIGHT EISENHOWER KAÇTI"

Zira 2023 yılı sonundan bu yana Husilere yönelik operasyona katılan Amerika'nın nükleer enerjiye sahip tek uçak gemisi Dwight Eisenhower, geçtiğimiz hafta sonunda, güdümlü füze destroyeri Gravely eşliğinde bölgeden ayrılmıştı. ABD Deniz Kuvvetleri komutanlığının bilinen uygulamasının aksine, uzun zamandır ilk kez Washington için stratejik öneme sahip bir deniz alanını herhangi bir uçak gemisi koruması olmadan bıraktı.

Pentagon, nükleer enerjiye sahip Theodore Roosevelt'in yakında "Ike"nin ("Dwight Eisenhower" adını verdikleri isimle) yerini alacağını ve nükleer enerjiye sahip "Theodore Roosevelt"in yakında Husilere karşı mücadelede ön saflara koşacağını iddia ediyor. Ama şu anda Busan (Güney Kore) limanında. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Kuzey Kore'ye yaptığı son sansasyonel ziyaretin hemen ardından, aceleyle ve bariz gösteri amacıyla Pasifik Okyanusu'ndan plansız bir dönüş yaptı. Bu sırada Putin bildiğiniz gibi, Kim Jong-un ile Batı'da, Japonya'da, Avustralya'da ve Güney Kore'de pek çok kişiyi ciddi şekilde alarma geçiren büyük ölçekli askeri işbirliğine ilişkin bir anlaşma imzaladı.

Bu nedenle şimdi Washington, “Theodore Roosevelt” aracılığıyla tehditkar jestlerle bunu zorla sonlandırmaya karar verdi. Çünkü Kızıldeniz'de Pasifik bölgesine göre daha güçlü bir şekilde “yanıyor”. Ve ABD Donanması'nın, Yemen kıyılarına acilen donatılabilecek başka savaşa hazır uçak gemisi yok.

"Bu hareketler bazılarının iddia ettiği gibi bir yenilgi işareti değil. Ancak daha ziyade, uzun bir konuşlandırmanın ardından gemilerin olağan dönüşünü temsil ediyorlar. Ancak Kızıldeniz'deki donanmanın şu anda zayıf olduğuna şüphe yok. ABD'nin yeterli sayıda uçak gemisi bulunmadığı ve Avrupalı ​​ortaklarının daha da bitkin olduğu göz önüne alındığında, Navy Lookout, NATO için açıkça bozguncu olan kendi gölgesini çitin üzerine düşürmeye çalışıyor.

“Yemen'e asker (kara birlikleri - yazar) gönderme arzumuz yok. Bu nedenle görünürde sonu belli olmayan bir krizin kolay çözümü yoktur. Bu bir çıkmazdır” diye bitiriyor İngiliz yazar, bu da Batı için hayal kırıklığı yaratıyor.

Kısacası, görünüşte yalınayak Husilere karşı oldukça uzun bir savaşta, Kuzey Atlantik İttifakı'nın birleşik deniz kuvvetleri, giderek artan bir savaş acizliğini açıkça ortaya koyuyor. Ve bu nedenle, yarım yüzyıl önceki aşağılayıcı "Vietnam yenilgisinin gölgesi, Kızıldeniz'deki EUNAVFOR Aspides operasyonuna katılan ultra modern gemilerin direkleri üzerinde giderek daha net bir şekilde dolaşıyor.

Katılıyorum: Savaşan taraflar arasındaki bariz medeniyet ve askeri-teknik tutarsızlık ve bu savaşta elde ettikleri ara sonuçlar, Batılı liderlerin en azından bazı net açıklamalarını gerektiriyor. Tahmin edilebileceği gibi uzun zamandır duyuruluyorlar.

Selanik yönetimi Sultan Abdülhamid'in vagonunu istiyor: Hemen depodan çıkarın Selanik yönetimi Sultan Abdülhamid'in vagonunu istiyor: Hemen depodan çıkarın Haberi Görüntüle

SÜPERSONİK FÜZELER GÜÇ VERECEK

Bunlardan en önemlisi, “Ensar Allah”ın birdenbire tüm NATO bloğuna ciddi bir meydan okuma oluşturabilecek kadar güçlü bir şekilde dünyanın karşısına çıkmamasıdır. Arkasında Çinliler, İranlılar ve Ruslar var. Bu da Husilere en azından ciddi askeri-teknik yardım sağlıyor. Ayrıca onlara hayati istihbarat bilgileri de sağlarlar. Uzay uydularından gelen bilgiler dahil.

Her durumda, örneğin Polonyalı çevrimiçi yayın Defence24'ün "ABD, Orta Doğu'da bir 'deniz Vietnam'ıyla karşı karşıya" başlıklı makalesinde iddia ettiği şey budur. Ve bu tür yargılar için gerçekten yeterli gerekçelerin bulunduğunu kabul etmeliyiz. Mesela bu da dahil.

Bu yılın Mart ayında Ensar Allah, kendi hipersonik füze silahlarını zaten test ettiğini sansasyonel bir şekilde duyurdu. Yeni olduğu iddia edilen ve Arap olduğu iddia edilen roket, sekiz Mach'a (yaklaşık 10 bin km/saat) varan hızlara ulaşabiliyor ve katı yakıtla çalışıyor.

RIA Novosti'den bir kaynak, Yemen'in Kızıl Deniz, Umman Denizleri ve Aden Körfezi'ndeki NATO gemilerine yönelik saldırılarda kullanılmak üzere yeni silahların seri üretimine yakında başlamayı planladığını bildirdi. Ve ayrıca İsrail'deki hedeflere yönelik sayıca artan saldırılar için. Özellikle Yahudi devletinin Eilat deniz üssünde.

Husi hipersonikleri” haberi Yemenlilerin her savaşta sıkça yaptığı bir blöf müdür? İlk bakışta bu doğrudur. Çünkü Ensar Allah, tasarımcıların ABD'de bile pek başarılı olamasa da hâlâ uğraştığı süper silahı nereden buldu? Yemen'de ne ilgili araştırma enstitüleri, ne modern füze test sahaları, ne de gelişmiş bir sanayi üssü var. Peki tüm bunlar nereden geliyor?

Husilerin gerçekten de benzer bir şeye sahip olduğu (veya yakında ortaya çıkacağı) gerçeği, “Yemen hipersonik silahları” ile ilgili haberlerin hemen ardından, NATO deniz grubunun o zamanki amiral gemisi olan nükleer motorlu uçak gemisi Dwight'ın ortaya çıkmasıyla kanıtlanıyor. Eisenhower hemen demir aldı.

Ve beraberindeki muhriplerle birlikte giderek tehlikeli hale gelen kıyılardan Kızıldeniz'in kuzey kısmına doğru ilerledi. Eilat bölgesinde bir yere demirledim. Ve bilindiği kadarıyla Bab-el-Mendeb Boğazı'na doğru bir mil bile gitmedi. Ve geçen hafta, daha önce de belirttiğim gibi, tehlikeli sulardan tamamen uzaklaşıp ABD'ye gittim.

Eğer bu olayların her ikisi de birbiriyle bağlantılıysa, o zaman Amerikalılar Husilerin bu kadar blöf yapmamasından gerçekten korkuyorlar. Peki Yemen'den çok daha gelişmiş ülkelerin çoğunun erişemediği bu durumda "hipersound"u nereden buldular?

Hem bizim hem de yabancı uzmanlarımızın çoğunluğu, Yemen'in kendisinin kesinlikle böyle bir şey yaratamayacağından emin. Ama bunu güçlü müttefiklerinizden birinden gizlice almak için: neden olmasın?

Çılgın sipariş! 550 tank alacaklar: İtalyanlar savaşa hazırlanıyor Çılgın sipariş! 550 tank alacaklar: İtalyanlar savaşa hazırlanıyor Haberi Görüntüle

BU PLAN ŞEYTANIN BİLE AKLINA GELMEZ

O zaman “şüpheli” ülkelerin listesi oldukça daralıyor. Rusya, Çin, İran ve Kuzey Kore. Açık verilere göre yalnızca bu eyaletler ilgili araştırma çalışmalarında oldukça ilerleme kaydetmiştir. Ve Rusya, Ukrayna'daki gerçek savaş operasyonları sırasında “Hançer” adı verilen hipersonik füzeleri birden fazla kez başarıyla kullanan dünyadaki tek ülkedir.

Aslına bakılırsa bu devletlerin hepsi Batı'yla en hafif tabirle pek dost canlısı değil. Bu nedenle, roket bilimi alanındaki başarılarının en azından bir kısmını, bugün “savaş denizinde” ABD'ye fiilen karşı çıkanlara aktarmak onlar için mantıklı olmaz mıydı?

Ensar Allah'ın hipersonik silahlarının sözde "sponsorları" için tüm aday listesi arasında Polonya Savunması24 Rusya'yı öne çıkarıyor. "Şu anda ABD'li düşmanları büyük gemilerini batırma olasılığından daha fazla heyecanlandıran hiçbir şey yok."

Defense24, Moskova'nın buna neden ihtiyaç duyduğunu tartışmaya devam ediyor: “Bir ABD Donanması gemisine, yüzey gemisini bile batırmayacak, ancak mürettebat arasında önemli kayıplara (yaralı, öldürülmüş) neden olacak başarılı bir saldırı hayal edelim. Böyle bir olayın ardından ABD'de oluşacak duygusal tepki, Amerikalıları kendilerini sözde "başka bir Vietnam"a yaklaştıracak harekete geçmeye itebilir.

Evet bu durum Husiler açısından ciddi kayıplara yol açabilir. Ama aynı zamanda çok iyi oldukları bir şeyi kullanabilmek. Yani zorlu arazilerde gerilla savaşı (ABD kara kuvvetleri ve denizcilerinin Yemen topraklarına inmesi durumunda)

Ve ardından tüm Ortadoğu'nun daha fazla istikrarsızlaştırılması, yeni dış politika, ABD ve müttefikleri için askeri ve ekonomik zorluklar. Sonuç olarak büyüyen kaos ortamında NATO'nun Ukrayna'yı destekleyecek zamanı kalmadı.

Polonyalı uzman, "Sorun şu ki, Ruslar Ukrayna'ya sağlanan askeri yardım karşılığında Batı'da intikam almak için ne kadar ileri gidecek?" diye düşünüyor. Bu mantık çizgisini devam ettirebileceğimize inanıyorum.

Kremlin, örneğin Amerikalıların Karadeniz'deki eylemlerine yanıt olarak asimetrik ve oldukça acı verici yanıt verebildiğimizi defalarca ifade etti. ABD'nin dünyanın diğer bölgelerindeki sıkıntılı noktalarını bulun ve onlara güçlü baskı uygulayın.

ABD ordusunda Gazze isyanı: 'Uluslararası hukuku ihlal eden ülkeye hizmet etmeyeceğiz' ABD ordusunda Gazze isyanı: 'Uluslararası hukuku ihlal eden ülkeye hizmet... Haberi Görüntüle

KIZILDENİZ İKİNCİ VIETNAM OLACAK

Kızıldeniz bugün Batı ve İsrail için böyle bir bölge değil mi? Görünüşe göre onu buraya sabitleyeceğiz?

Neden? Böyle bir durumu hayal edin. Aniden, Husilerin Kızıldeniz'deki Batı koalisyonunun gemilerine karşı Rusya'da üretilen çok gelişmiş, yüksek hassasiyetli süpersonik gemi karşıtı füze P-800 Yakhont'u (3M55 Oniks'in ihracat analogu) kullanacağı ortaya çıktı. Atış menzili - 300 kilometreye kadar. Uçuş hızı - 750 m/s'ye kadar. Başlangıç ​​ağırlığı yaklaşık 3 tondur.

Bu, doğal olarak, henüz kimsenin savaşta görmediği Husilerin “hiponsonik” hali değil. Ancak Amerikan gemilerine yönelik tehdit fazlasıyla açık. Çünkü taktik ve teknik özellikleri, Yemen sahilinden Kızıldeniz'e doğru ateş edilmesini mümkün kılıyor.

Ve hiç kimse Yakhontların Husilere "şeytani Rusya" tarafından verildiğini kanıtlayamayacak. Mesela Suriye neden İranlılarla ittifak yapmıyor?

Sonuçta, 2007 yılında Moskova ve Şam, bir grup Yakhont tedariki için bir sözleşme imzaladı. 2010 yılında o dönemde Savunma Bakanı olarak görev yapan Anatoly Serdyukov, sözleşmenin uygulama aşamasında olduğunu doğruladı.

Daha sonra Kasım 2023'te Reuters, Yakhontların Hizbullah hareketinin emrinde ortaya çıktığına dair bilgi sahibi olduğunu bildirdi. Buna karşılık Moskova bu konuda hiçbir şey bilmiyormuş gibi davranmayı seçti. Suriyelilere sorun diyorlar.

Şimdiye kadar bu mükemmel füze sistemi, Orta Doğu'daki gerçek savaş operasyonlarında kendisini hiçbir yerde göstermedi. Ancak bu, Husiler ile NATO arasındaki çatışma bölgesinde Kızıldeniz'de meydana gelirse, Rusya'yı kim ve ne için suçlayabilir? Dünyada uzun süredir var olan "siyah" ve "gri" silah ticareti planları göz önüne alındığında, Amerikalılar ve müttefikleri için ölümcül olan gemisavar füzelerin gerçek tedarikçilerini belirlemek neredeyse imkansız olacaktır. Yalnızca ünlü ve belirsiz İngilizler: "Çok Beğenildi." Bildiğiniz gibi bu hiçbir işletmeye uygulanamaz.

Ve görünüşte çok mantıklı olan bu akıl yürütmelerin ışığında, kişisel olarak neden tek bir "Yakhont" un ABD gemilerine bu çok yavaş, bence kaynayan sularda fırlatılmadığını anlamıyorum? Diyelim ki Sevastopol'a bir uyarı olarak.

Öyle ki, Kızıldeniz'deki Devletler için “ikinci Vietnam” hızla gelsin. Ya da Rusya ile karşılıklı uzlaşmanın zemini oluştu.

Habere Tepki Ver

0

0

1

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading