Yandex Metrica

Suriye'de kalleş adım: ABD'den YPG'ye AVENGER eğitimi

Suriye'de kalleş adım: ABD'den YPG'ye AVENGER eğitimi

DEAŞ'la mücadele bahanesiyle PKK/YPG/SDG terör örgütüne desteğine devam eden ABD'den Suriye'de kalleş adım geldi. ABD yönetimi, Suriye'deki terör örgütü SDG'ye Avenger hava savunma füzelerinin kullanımı konusunda eğitim vermeye başladı.

Dünya

22.08.2024, 10:56

Amerika Birleşik Devletleri'nin, DEAŞ'la mücadele bahanesiyle PKK/YPG/SDG terör örgütüne desteği devam ediyor.

Geçtiğimiz hafta içinde ABD Merkez Kuvvetleri Komutanlığı (CENTCOM), eli kanlı terör örgütü PKK/PYD'ye AVENGER adıyla bilinen kısa menzilli hava savunma sistemlerinin teslimatını yaptı.

ABD ordusuna ait zırhlı araçların da bulunduğu 40 araçlık konvoyda 4 adet Avenger hava savunma sistemi Haseke'deki üsse ulaştı.

Papa'nın ziyaretine ayrılan 12 milyon dolarlık bütçeye sert tepki: Hükümet yoksulları göz ardı ediyor Papa'nın ziyaretine ayrılan 12 milyon dolarlık bütçeye sert tepki: Hükümet... Haberi Görüntüle

EĞİTİM VERMEYE BAŞLADILAR

Lübnan'da İngilizce yayın yapan The Cradle'nin Syria TV'ye dayandırdığı haberine göre; ABD yönetimi, Suriye'deki terör örgütü SDG'ye Avenger hava savunma füzelerinin kullanımı konusunda eğitim vermeye başladı. Adlarının açıklanmaması koşuluyla Suriye TV'ye konuşan kaynaklar, "Kuzeydoğu Suriye'deki ABD kuvvetleri, SDG'ye bu sistemi sağlamak için Avenger hava savunma sistemleri konusunda eğitim vermeye başladı. İranlı milislerin Gazze savaşı öncesinde ve sonrasında Suriye'deki ABD üslerine yönelik saldırıları ve hem İran'dan hem de Hizbullah'tan beklenen yanıt, Washington'ı yeniden hesaplama yapmaya sevk etti" ifadelerini kullandı.

Dolar tarih olacak! Suudi Arabistan'dan kritik açıklama: Petrol ödemelerinden yuan kullanabiliriz Dolar tarih olacak! Suudi Arabistan'dan kritik açıklama: Petrol ödemelerinden yuan... Haberi Görüntüle

PETROLE KARŞI ÖNLEM

Syria TV'nin aktardığına göre; bu sistem Şubat 2021 yılında ABD tarafından ülkeye getirildi. Hava savunma sistemi helikopterler, insansız hava araçları ve alçaktan uçan sabit kanatlı uçaklar gibi alçak irtifa hava tehditlerine karşı koymak üzere tasarlanmış kısa menzilli bir sistem olduğu belirtildi. Bölgedeki Arap aşiretlerin SDG'ye karşı başlattığı silahlı isyanın olduğu bir dönemde PKK'ya verilen hava sistemi desteği dikkatlerden kaçmadı. Haberin devamında aşiretlerin terör örgütünün elindeki petrol sahalarına saldırması üzerine ABD'nin SDG'yi desteklemek için bir dizi hava savunma desteği verdiğine dikkat çekildi.

Ekonomiyi şaha kaldıracak buluş! Dünyanın en büyük dördüncü petrol rezervi o topraklarda bulundu Ekonomiyi şaha kaldıracak buluş! Dünyanın en büyük dördüncü petrol rezervi... Haberi Görüntüle

AVENGER NASIL BİR SİSTEM?

AVENGER, bir araca monte edilmiş iki fırlatıcıdaki toplam 8 Stinger füzesi, atış kontrol sistemi, radar, uçaksavar silahı (makinalı tüfek) ve güç kaynağından oluşan kısa menzilli bir "paket" sistemdir. Sistemin radarı hedefi ekrana düşürdüğünde sistem otomatik hedefe kilitlenebiliyor veya operatör hedefi seçip atışı gerçekleştirebiliyor. Radar ile yönlendirilebilen fırlatıcılar ve uçaksavar makinalı tüfeği 360 derece dönüşle hava hedefine atış yapabiliyor. AVENGER ile yaklaşık (mühimmat tipine bağlı olarak) 6 bin metre yatay menzile erişmek ve 16 bin feet irtifadaki hava hedeflerini etki altına almak mümkün. Uçaksavar makinalı tüfeği ise bin 500 metre etkili menzile dakikada bin 100 mermi atabiliyor.

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

1

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading