Suriyeli mücahidlerden TUSAŞ mesajı: Şunu herkes bilsin ki alemde şer Oğuz'da er tükenmez!

Suriyeli mücahidlerden TUSAŞ mesajı: Şunu herkes bilsin ki alemde şer Oğuz'da er tükenmez!

Suriyeli muhalif savaşçılar, TUSAŞ'a terör saldırısının ardından cephe hatlarında PKK/YPG'li avına çıktı. Türk SİHA'ları bombardımanı sürdürürken mücahidlerin silahları da hiç susmadı. SMO komutanı Fehim İsa yayınladığı mesajda çarpıcı ifadeler kullandı. 

Dünya

25.10.2024, 02:30

Türkiye'yi havacılıkta tam bağımsızlığa ulaştıracak millî projelerin merkezi TUSAŞ, ABD-İsrail destekli terör örgütünün saldırısına uğradı. 

Savunma sanayiinin kalbini hedef alan terör eyleminin ardından savaş uçakları ve SİHA'lar Amerikan askerlerinin PKK'lı teröristlerle birlikte cirit attığı Suriye kuzeyinde çok sayıda hedefi bombaladı. 

23 Ekim'de akşam saatlerinde başlayan ve gece boyunca devam eden hava harekâtı 24 Ekim günü de hız kesmeden devam etti. Türk SİHA'ları Suriye kuzeyinde ABD yönetiminin 'Kobani' diye adlandırmaya çalıştığı Ayn el-Arab'da PKK'lıların kullandığı noktalara bomba yağdırdı. Aynı zamanda Rımeylan, Kamışlı ve Amude'de onlarca noktayı vurdu.  

ABD/PKK ortaklığının Suriye petrolünü çalmakta kullandığı istasyonlar başlıca hedefler arasındaydı.  

Hava operasyonlarına Millî İstihbarat Teşkilâtı'na bağlı SİHA'lar da katıldı. Operasyonların Suriye kuzeyi ile birlikte Irak kuzeyindeki bazı bölgeleri kapsadığı da görüldü. Silahlı insansız hava araçlarının bombardımanına sınır bölgesindeki topçu birlikleri de destek verdi. 

Bu arada TUSAŞ'a yapılan saldırı, yıllardır PKK/YPG'ye karşı savaş veren Suriye Millî Ordusu'nu (SMO) da harekete geçirdi.

Afrin'de konuşlu SMO birlikleri çok namlulu roketatar rampalarını Tel Rıfat yönüne doğrultarak yerli yapım 'TURAN-1' roketlerini PKK hedeflerine doğru ateşledi. SMO operasyonda Grad roketleri de kullandı. 

Yunanistan Lozan'ı yok sayıyor! Batı Trakya Türkleri, Yunan devletinin dayattığı müftüleri protesto etti Yunanistan Lozan'ı yok sayıyor! Batı Trakya Türkleri, Yunan devletinin dayattığı... Haberi Görüntüle

ALEMDE ŞER, OĞUZ'DA ER TÜKENMEZ

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii'ne yönelik terör saldırısına anlamlı bir tepki de Suriye Milli Ordusu Genel Komutanı Fehim Ertuğrul İsa'dan geldi.

TUSAŞ'a saldırının başta Suriye Türkmenleri olmak üzere Adriyatik'ten Çin Seddi'ne tüm Türkleri mateme gömdüğünü bildiren İsa, sosyal medya hesabında paylaştığı mesajda şunları kaydetti:

"Geldiğimiz noktada PKK/YPG'nin bölgeden ve Suriye’den sökülüp atılması, hem Suriye'nin hem de bölgenin huzur ve istikrara kavuşturulması kaçınılmaz bir gereklilik ve mecburi bir ihtiyaçtır.

Bu vesile ile Suriyeli kardeşlerime hatırlatmak isterim ki Türkiye'nin büyük desteğiyle terör örgütlerine karşı bir seferdeyiz, zafer için bir olmak, diri olmak, hep birlikte büyük bir millet gibi davranmak zorundayız. Evet önümüzde zorluklar vardır ancak bu çileli ve külfetli mücadeleden geri dönüş düşünülemez.

Terör saldırısı nedeniyle Hakk'a yürüyen kardeşlerimizin ailelerine, milletimize ve Türk Devleti'ne sabır ve başsağlığı niyazlarımı iletiyorum. Tedavi gören kardeşlerimize de şifalar temenni ediyorum.

Dost-düşman herkes bilsin ki âlemde şer Oğuz’da er tükenmez!"

Habere Tepki Ver

16

1

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Atilla Diş

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading