Yandex Metrica

Sitede Ara

Tacikistan ile Kırgızistan arasında tansiyon düşüren hamle! Barış protokolü

Tacikistan ile Kırgızistan arasında tansiyon düşüren hamle! Barış protokolü

Kırgızistan ile Tacikistan bir süre önce patlak veren çatışmaların ardından iki ülke arasında "barış hedefiyle" protokolüne imza atıldı.

Dünya

23.01.2024, 22:13

Kırgızistan ile Tacikistan arasındaki gerilimi düşüren hamle geldi. Günlerdir süren çatışmaların ardından iki ülke arasında barışı hedefleyen protokol imzalandı. Kırgızistan Milli Güvenlik Devlet Komitesi Başkanı Kamçıbek Taşiyev ile Tacikistan Milli Güvenlik Devlet Komitesi Başkanı Saymumin Yatimov'un Tacikistan'da görüşme yaptığı bildirildi.

120 milyon yıllık sansasyonel keşif! 260'tan fazla dinozor ayak izi bulundu: Süper kıta dönemine ışık tutacak! 120 milyon yıllık sansasyonel keşif! 260'tan fazla dinozor ayak izi... Haberi Görüntüle

PROTOKOL İMZALANDI

Görüşmede, 16 Eylül'de saat 16.00'da ilan edilen ateşkesin ardından askeri güçlerin geri çekilmesi ve durumun istikrara kavuşturulması için protokol imzalandığı belirtildi. Taşiyev'in görüşmede, çatışma sırasında Tacikistan tarafından alıkonulan 4 Kırgız askerin serbest bırakılmasını sağladığını ve askerlerle birlikte Kırgızistan'ın Batken bölgesine döndüğü ifade edildi.

Katliam şebekesi yine yerleşim yerlerini hedef aldı: En az 10 Filistinli hayatını kaybetti Katliam şebekesi yine yerleşim yerlerini hedef aldı: En az 10... Haberi Görüntüle

100'DEN FAZLA KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Kırgız-Tacik sınırı boyunca, 16 Eylül'de sabah saatlerinde iki ülkenin sınır birlikleri çatışmıştı. Çatışmada her iki tarafta da 100 civarında kişi yaşamını yitirmişti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading