Yandex Metrica

Tam anlamıyla terörizmdi! Eski CIA şefi İsrail'in çağrı cihazı saldırısını değerlendirdi: ABD ortaklarını gözden geçirmeli

Tam anlamıyla terörizmdi! Eski CIA şefi İsrail'in çağrı cihazı saldırısını değerlendirdi: ABD ortaklarını gözden geçirmeli

İsrail'in insanlık dışı saldırısını hedef alan eski CIA yöneticisi çağrı cihazı saldırısının tam anlamıyla bir "terörizm" olduğunu ifade etti. ABD'ye de uyarıda bulunan eski CIA yöneticisi, Washington'un ortaklarını iyi seçmesi gerektiğini duyurdu.

Dünya

25.09.2024, 18:01

Gazze'deki soykırımının ardından Lübnan'a gözünü diken katil İsrail 18-19 Eylül'de çağrı cihazı saldırısı ile yüzlerce kişiyi öldürmüş binlerce kişiyi ise yaralamıştı. Lübnan saldırısını bununla da sınırlandırmayan terör devleti 20 Eylül'de başlattığı hava saldırısı ile Lübnan'ın güney ve doğu bölgelerini füze yağmuruna tuttu.

ABD'den Ayşenur Ezgi Eygi açıklaması! İsrail'e çağrı ABD'den Ayşenur Ezgi Eygi açıklaması! İsrail'e çağrı Haberi Görüntüle

"BU TAM ANLAMIYLA TERÖRİZM"

İsrail soykırımına tepki gösteren eski bir CIA yöneticisi ise çağrı cihazı saldırısı gibi saldırıların geleceğin savaş alanı olacağını ifade ederek bu tur eylemlerin tehlikeli olduğunu ifade etti. 

CBS News'e konuşan eski CIA yöneticisi, manipüle edilmiş binlerce çağrı cihazı ve telsizin dahil olduğu son saldırının tam anlamıyla bir terörizm olduğunu söyledi.

Bunun bir tür terörizm olduğuna dair herhangi bir şüphe olduğunu düşünmüyorum diyen eski CIA yöneticisi, ABD hükümetinin de bu durumdan rahatsız olduğunu fakat temkinli açıklamalar yaptığını ifade etti. 

* ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, saldırıda ABD'nin parmağı olmadığını açıkça ifade etti.

* Washington'daki bazı milletvekilleri olayı uluslararası insancıl hukuku ihlal etmekle eleştirdi.

* ABD'li yetkililer "İsrail, ABD'nin büyük bir çatışmayı önleme çabalarını baltalayabilir" yorumunu yaptı.

Kendimizi çok açık bir şekilde ifade ettik diyen ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Tüm tarafların Gazze Şeridi'nde çözmeye çalıştığımız çatışmayı daha da tırmandırabilecek adımlardan kaçınmasının ABD hükümeti için önemli olduğunu vurguladı.

Bu tırmanış aynı zamanda ABD hükümeti için iç politika açısından özellikle zor bir dönemde, yani başkanlık seçimlerinin hemen öncesinde gerçekleşti.

Bilim adamlarından kritik uyarı! Güneş patlamasının etkileri başladı! Dünya Jeomanyetik fırtınalarla karşı karşıya! Bilim adamlarından kritik uyarı! Güneş patlamasının etkileri başladı! Dünya Jeomanyetik... Haberi Görüntüle

"GELECEĞİN SAVAŞ ALANI HALİNE GELECEKTİR"

Eski gizli servis ajanı Panetta ise, bu tür savaşların yaygınlaşmasından endişe duyarak, "Sırada ne var?" sorunu yöneltti. 

İsrail'in taktiklerinin sonuçları olacak diyen Panetta, "Ve bu etkilerin ne olacağını gerçekten bilmiyoruz. Hangi araçlara izin verilmesi ve hangilerine izin verilmemesi gerektiği konusunda küresel bir tartışma yapılması çağrısında bulundu. Uluslararası toplum bunu başaramazsa bu tür saldırılar geleceğin savaş alanı haline gelecektir" dedi.

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading