Tank fabrikasına füzeli saldırı! Çok sayıda ölü ve yaralı var!

Tank fabrikasına füzeli saldırı! Çok sayıda ölü ve yaralı var!

Karadeniz'de tam 2.5 yıldır süren Rusya-Ukrayna savaşına ilişkin yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Son aktarılan bilgiye göre Rus birlikleri Nikolayev kentindeki tank fabrikasına füzeli saldırı düzenledi. Söz konusu saldırıda çok sayıda kişi hayatını kaybetti.

Dünya

16.10.2024, 17:17

Rusya Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, 5 füzenin isabet ettiği fabrikada 5 endüstriyel ünitesi vurulduğunu, 6’sı tank olmak üzere 10 zırhlı aracın imha edildiğini duyurdu. 3 kişinin öldüğü 23 kişinin ise yaralandığı saldırı sonrası fabrikada üretim durdu.

Biden'dan İsrail'e 'İran'a saldırı' önerisi: Yeni katliam için yol gösterdi Biden'dan İsrail'e 'İran'a saldırı' önerisi: Yeni katliam için yol gösterdi Haberi Görüntüle

500 ASKER ÖLDÜRÜLDÜ

Karadeniz'deki savaş kış aylarına doğru daha da hareketlendi. Öyle ki Rus ordusu Herson'un Dniprovskyi bölgesine saldırı düzenledi. Ukrayna basını bu saldırıda ölü sayısının dört olduğunu aktardı. Dniprovskyi'deki saldırılar pazartesi günü akşam saatlerinde meydana geldi ve ağır bombardıman nedeniyle büyük bir yangın çıktı.

Odessa bölgesindeki hava savunma mevzi bölgesine füze saldırıları düzenleyen Rus birlikleri, özel askeri operasyonla 24 saat içinde 129 bölgede Kiev birliklerini ve askeri tesislerini hedef aldı ve en az 500 Ukrayna askeri öldü.

İlerleyişine devam eden Rus birlikleri Ukrayna Silahlı Kuvvetlerinin savunmasını aştı ve Oskol Nehri'ne yaklaşan Kruglyakovka'nın doğu eteklerine ulaştı. Öte yandan lobozhansky yönünde, Ukraynalı oluşumların köyün güneyinde yer edinmeye çalıştığı Zhuravlevka bölgesinde çatışmalar sürüyor. 

Çatışmaların yoğun yaşandığı Kursk yönünde, Rus birlikleri yavaş yavaş cephenin bazı kilit sektörlerinde bir saldırılarını artırıyor ancak Ukraynalı birlikler sıkı savunma yapıyor. Glushkovsky bölgesinde, Yeni Yol'un kuzey eteklerinde çatışmalar sürüyor.

Lübnan için 'itidal çağrısı' siyonisti kızdırdı! İsrail, BM Genel Sekreteri'ni 'istenmeyen adam' ilan etti! Lübnan için 'itidal çağrısı' siyonisti kızdırdı! İsrail, BM Genel Sekreteri'ni... Haberi Görüntüle

SAVAŞ HER YERDE

Kuzeyden ilerlemeye devam eden Rus birlikleri Russkoye Porechnoye'ye saldırıyor ve Nechaev ve Nizhny Parovoy bölgesindeki Ukrayna Silahlı Kuvvetlerinin savunmasını delmeyi planlıyor.

Bölgedeki orman kuşaklarının temizlenmesi, Rus birliklerinin Russkoe ve Cherkasy Porechnye'ye yönelik saldırının daha da geliştirilmesi için bir sıçrama tahtası oluşturmasına olanak tanıyacak.

Öte yandan Rus birlikleri Korenevsky bölgesinde de Ukrayna birlikleri ile yoğun çatışmalara giriyor. ynı zamanda Ukraynalı oluşumlar her iki yerleşim yerinin doğusundaki mevzilere tutunmaya devam ederek birimlerinin tamamen kuşatılmasını engellemeye çalışıyor.

Kuzeyde Ukrayna Silahlı Kuvvetleri, zırhlı bir grubun desteğiyle Olgovka'ya saldırı başlattı. Rus birlikleri saldırıyı püskürttü. Bölgede şiddetli çatışmalar var.

Habere Tepki Ver

2

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading