Yandex Metrica

Tansiyon zirvede: Güney Kore ve ABD'den gerçek mühimmatlı hava tatbikatı

Tansiyon zirvede: Güney Kore ve ABD'den gerçek mühimmatlı hava tatbikatı

Güney Kore ile ABD, gerçek mühimmatlı hava tatbikatına başladı. Gerçek mühimmatın kullanıldığı, 3 gün sürecek hava tatbikatında yaklaşık 60 askeri uçak yer alıyor. 

Dünya

26.08.2024, 13:19

Kuzey Kore'nin "eş zamanlı kara ve hava provokasyonlarına yanıt prosedürlerini incelemek amacıyla" ABD ile ortak hava tatbikatına başlandı.

3 gün sürecek olan ortak hava tatbikatında "F-35A" ve "F-15K" dahil yaklaşık 60 askeri uçak yer alıyor. 

Tatbikat kapsamında askeri uçakların havadaki hedefleri ateşledikleri füzelerle etkisiz hale getirmesi planlanıyor.

Son dakika... Afrin'in güneyinde PKK'dan sızma girişimi! SMO karşılık verdi, TSK topçu birlikleriyle vuruyor Son dakika... Afrin'in güneyinde PKK'dan sızma girişimi! SMO karşılık verdi,... Haberi Görüntüle

DAHA ÖNCE DE YAPILMIŞTI

Hatırlanacağı üzere Güney Kore ile ABD, 19 Ağustos'ta "Kuzey Kore'nin artan askeri tehditleri" karşısında ortak savunma hazırlıklarını güçlendirmek amacıyla "Ulchi Özgürlük Kalkanı" tatbikatına başlamıştı. İki ülke arasındaki 11 günlük tatbikat, 29 Ağustos'ta sona erecek.

Güney Kore Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada, tatbikat kapsamında Pyongyang'ın nükleer silahlarına karşı savunma becerilerinin güçlendirilmesinin amaçlandığı belirtilmişti.

Kilidi o silah açacak!  Geri çekilebilir kanatlara ve 65 km menzile sahip bomba geliştirdi: Düşmanı yok edecek Kilidi o silah açacak! Geri çekilebilir kanatlara ve 65 km... Haberi Görüntüle

EN SALDIRGAN VE KIŞKIRTICI TATBİKAT

Kuzey Kore Dışişleri Bakanlığına bağlı Amerikan Çalışmaları Enstitüsünün açıklamasında iki ülkenin ortak tatbikatı, "en saldırgan ve kışkırtıcı savaş tatbikatı" olarak tanımlanmıştı.

Açıklamanın devamında ABD ve müttefiklerinin her yıl 200'den fazla ortak askeri tatbikat düzenlediğine dikkat çekildi. Söz konusu açıklamada, bunların giderek daha tehditkar hale geldiği savunulmuştu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading