Yandex Metrica

Sitede Ara

Tarih öncesi gelen gizemli canavar! Devasa dişlerine rağmen avını emerek yiyordu

Tarih öncesi gelen gizemli canavar! Devasa dişlerine rağmen avını emerek yiyordu

Namibya'da araştırmacılar, muhtemelen pusuya düştüğünde avını devasa dişlerine rağmen emen semender şeklinde bir yırtıcı hayvan keşfettiler.

Dünya

05.07.2024, 18:43

Araştırmacılar, şimdiki Namibya'da etkileyici olduğu kadar sıradışı da olan tarih öncesi bir yırtıcı hayvan keşfettiler. Ekibin "Nature" dergisinde bildirdiğine göre sivri uçlu kafa tek başına yarım metreden uzundu ve hayvanın tamamı yaklaşık iki metreydi. Yaklaşık 300 milyon yıl önce muhtemelen bataklıkların ve göllerin dibinde pusuda yatıyor, geniş, düz ağzını açarak yanından geçen yaratıkları emiyor ve güçlü bir ısırıkla onları tutuyordu.

Amerika'da çağ dışı olay! Evlat edindikleri siyahi çocukları köle olarak kullandılar! Ahırda uyutup... Amerika'da çağ dışı olay! Evlat edindikleri siyahi çocukları köle olarak... Haberi Görüntüle

280 MİLYON YILLIK CANAVAR

Devasa bir semenderi andıran yaratığa bilimsel olarak Gaiasia jennyae adı verildi. Chicago'daki Field Museum'dan Jason Pardo'nun ekibinin bildirdiğine göre, türün kalıntıları kuzeybatı Namibya'daki Gai-As Formasyonu'nda bulundu. Dörtayaklı yaratık, yaklaşık 280 milyon yıl önce, ilk dinozorların ortaya çıkmasından çok önce, Permiyen döneminde yaşadı.

O zamanın özellikle arkaik bir türüydü; onunla akraba olan organizmalar yaklaşık 40 milyon yıl önce tükenmişti. Daha önceki zamanların bir kalıntısı olduğu için olağanüstü yaratık oldukça iyi durumdaydı; bölgenin ekosistemindeki en önemli yırtıcı gibi görünüyor. Pardo, 300 milyon yıl önceki diğer arkaik hayvanların küçük ve nadir olduğunu açıkladı. 

Habere Tepki Ver

0

0

2

0

0

0

1

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading