Yandex Metrica

Sitede Ara

Tarihi binaya kırmızı boya püskürttüler: İsrail'le işbirliği yapan Manchester Üniversitesi, eylemcilerin hedefi oldu

Tarihi binaya kırmızı boya püskürttüler: İsrail'le işbirliği yapan Manchester Üniversitesi, eylemcilerin hedefi oldu

Manchester Üniversitesi'nin tarihi binası Filistin'e destek veren eylemciler tarafından kırmızıa boyandı. Eylemle ilgili yapılan açıklamada üniversitenin İsrail'e verdiği destek nedeniyle hedef alındığı belirtildi.

Dünya

16.05.2024, 13:32

İngiltere genelinde İsrail'le işbirliği yapanlara yönelik eylemlere imza atan  "Palestine Action" isimli grup, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Manchester Üniversitesi'nin hedef alındığını duyurdu. Yapılan açıklamada  "Manchester Üniversitesi, akan Filistinli kanındaki suç ortaklıklarını simgeleyen kırmızı boyayla boyandı. Üniversite, Kudüs İbrani Üniversitesi ile olan işbirliği kapsamında öğrencilerini yasa dışı Yahudi yerleşimlerine çalışmalar yapmaya gönderiyor. Ayrıca BAE Systems ile de ortaklıklar yapıyor." denildi.

Halka giderek genişliyor: Bir ülke daha İsrail aleyhine açılan soykırım davasına müdahil olma bildiriminde bulundu Halka giderek genişliyor: Bir ülke daha İsrail aleyhine açılan soykırım... Haberi Görüntüle

KIRMIZI BOYALI EYLEMLER YAPIYORLAR

Söz konusu grup, İsrail'in Gazze'ye yönelik katliamlarının başladığı 7 Ekim'den bu yana İsrail'e destek veren kuruluşları ve işgal devletine silah satan şirketleri hedef alan eylemler yapıyor. Boyalı eylem yapan grup daha önce Savunma Bakanlığı ve Dışişleri Bakanlığı binalarına da kırmızı boya sıkmıştı. 

Dev kıyak! O ülke Patriot füzesini bedava verecekler! Dev kıyak! O ülke Patriot füzesini bedava verecekler! Haberi Görüntüle

FABRİKA SATTIRDILAR

Eylemleri ülke genelindeki ses getiren grup kırmızı boyayı İsrail'in Filistin'de döktüğü masum kanının simgesi olarak kullanıyor. Grubun İsrail'e silah satan Elbit Systems'in Tamworth'taki fabrikasında yaptığı eylem sonrası şirket, artan güvenlik masraflarına işaret ederek fabrikayı satmak zorunda kalmıştı. Palestine Action, eylemler sonucunda oluşan güvenlik kamerası ve çatı onarımı masraflarının 250 bin sterlin (yaklaşık 10 milyon lira) olduğunu da duyurmuştu.

Habere Tepki Ver

2

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading