Yandex Metrica

Sitede Ara

Teknolojinin bir mucizesi daha! Ölü atalarınızla konuşabilmek mümkün oluyor!

Teknolojinin bir mucizesi daha! Ölü atalarınızla konuşabilmek mümkün oluyor!

Teknolojinin ve bilimin çığır açan yenilikleri bilim kurgu filmlerini aratmamaya başladı. Son olarak ise ünlü teknoloji şirketi hologram tekniği ile ölü atalarımızla konuşabileceğimiz bir teknoloji geliştireceklerini duyurdu.

Dünya

25.06.2024, 17:23

21. Yüzyılın teknoloji ve yapay zeka alanında giderek büyük başarılar yakalaması insanoğlunun aklını hayalini zorlamaya başladı. Bilimin de gelişmesi ve teknoloji ile entegre ilerlemesiyle birlikte insanoğlunun gelişim ve psikolojisine yönelik büyük ilerlemeler kaydeden birçok çalışma ele alınıyor. 

Peygamber efendimiz lanetlemişti! Prens gözünü o şehre dikti: Cennet projesi başlıyor Peygamber efendimiz lanetlemişti! Prens gözünü o şehre dikti: Cennet projesi... Haberi Görüntüle

ÖLMÜŞ YAKINLARINILA KONUŞABİLECEKSİNİZ

Son olarak ise bilim ve tekonloji alanında atılan adımlara bir yenisi daha eklendi. Artık ölü atalarınızla yüz yüze konuşabilmek için çalışmalar başladı. Yapay Zeka'da faydalanarak hazırlanacak olan yeni proje kapsamında bilim dünyasında çığır açan özelliğin detayları duyuruldu. 

Birçok bilim ve teknoloji şirketi Yapay Zeka (AI) ile sohbet robotu, sanal avatar, hologram gibi yöntemlerle ölü atalarınızla konuşma imkanı sunulabilecek. Şirketler ölü atalarınızın verilerinde yola çıkarak sizinle iletişime geçebilecek. 

Danimarka'da skandal! Filistin destekçileri gözaltına alındı Danimarka'da skandal! Filistin destekçileri gözaltına alındı Haberi Görüntüle

RİSKLERİ ÇOK BÜYÜK

Ancak birçok kişi ise bu teknolojiye karşı çıkmış durumda. Zira ölü bir insanın mahremiyeti ve özel biglilerinin kullanılmasıyla kişinin psikolojik durumunu tehlikeye atma ihtimali göz önünde bulunduruluyor. Ölen bir aile ferdinin ardından yas sürecine destek sağlayabileceği de öngörülüyor.

Komşu ülke LGBT sapkınlığına 'dur' dedi! Resmen yasaklandı: Propaganda bile yapamayacaklar Komşu ülke LGBT sapkınlığına 'dur' dedi! Resmen yasaklandı: Propaganda bile... Haberi Görüntüle

ŞİRKETLER ÇALIŞMALARA BAŞLADI

Hanson Robotics şirketi ölen kişilerin kişilik ve fiziksel özelliklerini kullanarak robot üretmey başladı. MyWishes şirketi ise önceden belirlemiş mesajları kişi öldükten sonra cep telefonuna gönderebileceği bir sistem kuracakları öğrenildi. 

Ayrıca yapay zeka yöntemi ile ölen bir kişi ile mesajlaşabilecek ve ölen kişinin gerçekten yaşıyormuş gibi bir his vereceği öğrenildi.

 

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Kübra BEYAZOĞLU

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading