Tel Aviv sokaklarda: Eli kanlı Netanyahu'ya dev protesto: Suçlu sensin!

Tel Aviv sokaklarda: Eli kanlı Netanyahu'ya dev protesto: Suçlu sensin!

İsrailliler, Gazze Şeridi'nde ateşkes ve esir takası anlaşmasının gerçekleşmesi için eli kanlı Netanyahu'nun istifası için evinin önünde ve meydanlarda büyük protestolar düzenledi.  

Dünya

21.07.2024, 13:10

İsrailliler, Gazze Şeridi'nde ateşkes, esir takası anlaşması ve eli kanlı Binyamin Netanyahu hükümetinin istifası için sokaklara döküldü.

Gazze Şeridi'ndeki İsrailli esirlerin getirilmesi için anlaşma imzalanması çağrısı yapılan, Netanyahu hükümetine karşı her hafta cumartesi günü düzenlenen protestolar geniş katılımla devam etti.

Onbinlerce kişi Gazze'deki esirlerin geri getirilmesi konusunda siyasi iradenin kayıtsızlığını eleştirdi. İsrailliler, ülke tarihinin en sağcı hükümetinin istifasını ve erken seçim taleplerini düzenledikleri protestolarla yineledi.

Türk İHA'larına rakip olacaklar! Fransa UCAV için düğmeye bastı Türk İHA'larına rakip olacaklar! Fransa UCAV için düğmeye bastı Haberi Görüntüle

DÖRT BİR YANDA 'NETANYAHU İSTİFA' SESLERİ

Tel Aviv, Hayfa, Birüssebi ve Batı Kudüs'ün yanı sıra Netanyahu'nun konutunun bulunduğu kuzeydeki Kayserya kenti ile ülkenin farklı noktalarında hükümetin istifasının ve esirlerin geri getirilmesinin istendiği gösteriler düzenlendi.

Protestoların merkezi, on binlerce İsraillinin akşam saatlerinde toplandığı başkent Tel Aviv'de yer alan, Netanyahu hükümetinin yargı düzenlemelerine karşı yapılan gösterilerde sembolleşen, polisin demir bariyerlerle kapattığı Kaplan Caddesi oldu.

İran'ın İsrail'e attığı füzeler Yunan basınını korkuttu: 'Bunlardan Türkiye'de de var' İran'ın İsrail'e attığı füzeler Yunan basınını korkuttu: 'Bunlardan Türkiye'de de... Haberi Görüntüle

HÜKÜMETİ ELEŞTİREN KONUŞMALAR YAPILDI

Ellerinde İsrail bayrakları bulunan protestocular, Başbakan Netanyahu ve hükümetindeki siyasetçiler aleyhinde pankart, afiş ve dövizler taşıdı. Caddede kurulan platformda hükümeti eleştiren konuşmalar gerçekleştirildi.

Amerika Ukrayna'ya resti çekti: Bu teknoloji Rusların eline geçerse felaket olur! Amerika Ukrayna'ya resti çekti: Bu teknoloji Rusların eline geçerse felaket... Haberi Görüntüle

İSRAİL ESKİ BAŞBAKANI: ŞOV YAPMAK İÇİN WASHINGTON'A GİTME

İsrail eski Başbakanı ve ana muhalefet lideri Yair Lapid, burada yaptığı konuşmasında, Netanyahu'nun 24 Temmuz'da ABD Temsilciler Meclisi'ne konuşma yapmak üzere gitmesini eleştirdi. Lapid, "Eğer Amerikan Kongresine esir takası anlaşmasını müjdelemeye gitmiyorsan, gitme. Katar'a git, Kahire'ye git, beyaz duman çıkana, bir anlaşma olana kadar ofisinde kal. Washington'a yine şov yapmak için gitme." ifadesini kullandı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Hakan ULUDAĞ

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading