Yandex Metrica

Tel Aviv'de bulunan Türk Büyükelçiliği'nde Haniye yası! Bayrak yarıya indirildi: İsrail çıldırdı

Tel Aviv'de bulunan Türk Büyükelçiliği'nde Haniye yası! Bayrak yarıya indirildi: İsrail çıldırdı

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye'nin şehadeti sebebiyle ülke genelinde Türk bayrakları yarıya indirildi. Şehit Haniye yası sebebiyle Tel Aviv'de bulunan Türkiye Büyükelçiliği'ndeki Türk bayrağı da yarıya indirildi. Bu gelişme sonrası İsrail hükümeti adeta çılgına döndü.  

Dünya

02.08.2024, 15:57

Filistin'de ateşkes için müzakere süreci yürüten Hamas lideri İsmail Haniye İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan'ın yemin törenine katılmak üzere gittiği Tahran'da uğradığı saldırıyla şehit edildi.

Alçak suikast ile şehit edilen Haniye için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'de 1 günlük mili yas ilan edildiğini duyurdu.

Boykot et! Siyonist artığı Cola Cola kutusu ile Müslümanlara çağrı: Bizim kanımız ucuz değil! Boykot et! Siyonist artığı Cola Cola kutusu ile Müslümanlara çağrı:... Haberi Görüntüle

TÜRK BAYRAKLARI YARIYA İNDİRİLDİ

Kararın ardından mili yas nedeniyle yurdun çeşitli yerlerinde bulunan Türk bayrakları yarıya indirildi. Türkiye'nin yanı sıra milli yas nedeniyle Türkiye'nin Tel Aviv Büyükelçiliği ve Kudüs Başkonsolosluğunda bayraklar yarıya indirildi.

Yaktı, yıktı, çekildi: İşgalci İsrail 2 gün süren baskının ardından Tulkerim'den ayrıldı Yaktı, yıktı, çekildi: İşgalci İsrail 2 gün süren baskının ardından... Haberi Görüntüle

TEL AVIV ELÇİLİĞİNDE HANİYE YASI

Türkiye'nin, Hamas'ın Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye'nin Tahran'da suikasta uğraması üzerine ilan ettiği milli yas nedeniyle Türkiye'nin Tel Aviv Büyükelçiliği ve Filistin nezdindeki Kudüs'teki Başkonsolosluğunda bayraklar yarıya indirildi.

AB soykırımcı iki İsrailli bakan için harekete geçti! Aşırı sağcı bakanlar için 'yaptırım' talebi AB soykırımcı iki İsrailli bakan için harekete geçti! Aşırı sağcı... Haberi Görüntüle

İSRAİL ÇILDIRDI

İsrail Dışişleri Bakanı Israel Katz, Tel Aviv'deki Türk elçiliğinde Haniye için bayrakların yarıya indirilmesi nedeniyle Türk büyükelçi yardımcısının "şiddetli" kınama için Bakanlığa çağırıldığını söyledi.

Katz, "İsrail, 7 Ekim'de tecavüz ve cinayet eylemlerini gerçekleştiren Hamas terör örgütünün elebaşı olan İsmail Haniye gibi bir katilin matemine katılım gösterilmesini kabul etmeyecektir. Büyükelçilik temsilcileri yas tutmak istiyorlarsa Türkiye'ye gitmeli ve terör örgütü Hamas'ı kucaklayan, onun cinayet ve vahşet eylemlerini destekleyen Efendileri Erdoğan ile birlikte yas tutmalıdırlar." dedi.

Önce hava sahası şimdi de kara suları ihlali: Japonya ile Çin arasındaki gerilim artarak devam ediyor Önce hava sahası şimdi de kara suları ihlali: Japonya ile... Haberi Görüntüle

SAĞCI BAKANDAN HADSİZ TEPKİ

İsrail'in aşırı sağcı bakanı İsrail Ulusal Güvenlik Bakanı Ben Gvir ise, "Türkiye büyükelçiliği bayrağını tamamen indirip ülkesine dönmeye davet ediyorum." dedi.

2 havalimanına saldırı uyarısı! Uçuşlar askıya alındı 2 havalimanına saldırı uyarısı! Uçuşlar askıya alındı Haberi Görüntüle

"DİPLOMATLARI TEHDİT EDEREK BARIŞA ULAŞAMAZSINIZ"

İsrail Dışişleri Bakanı'nın skandal açıklamalarına Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Öncü Keçeli'den tepki geldi. Keçeli, "Müzakerecileri öldürerek, diplomatları tehdit ederek barışa ulaşamazsınız" ifadelerini kullandı.

Çin savaş uçağına Türk füzesi! Dev sipariş duyuruldu: JF-17C Türk silahları ile donatılacak Çin savaş uçağına Türk füzesi! Dev sipariş duyuruldu: JF-17C Türk... Haberi Görüntüle

SKANDAL ERDOĞAN PAYLAŞIMI

İsrail Dışişleri Bakanı Katz, sosyal medya hesabında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef alan iftira ve hakaret içeren bir paylaşım yapmıştı.

Siyonistler emretti, Fransa yerine getirdi: Telegram'ın kurucusu Pavel Durov, İsrail tarafından susturulmaya çalışıyor Siyonistler emretti, Fransa yerine getirdi: Telegram'ın kurucusu Pavel Durov, İsrail... Haberi Görüntüle

RDOĞAN'DAN CEVAP: KLAVYE SOYTARISI

Katz’ın, kendisini hedef alan paylaşımı için “Biz İstiklâl Marşı bile ‘Korkma’ diyerek başlayan bir milletiz. Klavye soytarılarının hadsiz mesajları bizi korkutmaz, ürkütmez, sindirmez.” diyen Erdoğan, “İnandığımız yolda yürümekten bizi asla vazgeçirmez. İstedikleri kadar çirkinleşsinler, çukurlaşsınlar Tayyip Erdoğan’ın ne kavline, ne kalbine zincir vurabilirler. Tayyip Erdoğan’ın hakkı ve hakikati haykırmasına engel olamazlar. Kimsenin tehditlerine boyun eğmeyiz. Kimsenin zorbalıklarına eyvallah etmeyiz. Eli kanlı canilerin provokasyonlarına da gelmeyiz.” ifadelerini kullanmıştı.

Habere Tepki Ver

3

1

0

0

0

1

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading