Yandex Metrica

Tel Aviv'e füze yağmuru! 2 bin kilometreden ateşlendi: Katil İsrail'in başkentinde kırmızı alarm

Tel Aviv'e füze yağmuru! 2 bin kilometreden ateşlendi: Katil İsrail'in başkentinde kırmızı alarm

Sabah saatlerinde Tel Aviv çevresinde siren sesleri duyuldu, sosyal medyada paylaşılan videolarda gökyüzünde ilerleyen füzeler net şekilde görüldü. Birçok yerden hasar ve yaralı bilgileri gelirken, saldırıyı gerçekleştirenler İbranice tweet atıp İsraille alay etti.

Dünya

15.09.2024, 14:12

İsrail'in orta kesiminin yanı sıra kuzey cephesinde de bu sabah siren sesleri vardı. Yukarı Celile ve İsrail işgali altında tutulan Suriye toprağı Golan Tepeleri'ndeki birçok yerleşimde duyulan hava saldırısı sirenlerinin merkezi, sınır çatışmasının en önemli adreslerinden biri olan Kiryat Shmona'ydı.

Lübnan'ın en ciddi askeri gücü Hizbullah, İsrail'in kuzey sınırını bir kez daha roket ve kamikaze drone yağmuruna tuttu.Sınırın sıfır noktasındaki Metula'da bir Hizbullah kamikaze drone bir binaya çarptı. Metula'yı sarsan patlamaya yol açan kamikaze silahlı insansız hava aracının, sirenler çalmadan binaya isabet ettiği belirtiliyor.

Hizbullah, Raviye kışlasındaki 188'inci tugayın karargahını onlarca Katyuşa roketiyle vurduğunu duyurdu. Grup, İsrail'in Cumartesi günü gerçekleştirdiği drone saldırılarına yanıt verildiğini de ekledi.İsrail ordusu ise Hizbullah'ın Celile ve Golan Tepeleri'ne yaklaşık 40 füze ateşlediği bilgisini verdi. 

Ordunun açıklamasına göre roketlerin çoğu hava savunma sistemleri tarafından vuruldu, bazıları ise açık alanlara düşüp yangınların çıkmasına neden oldu.Hizbullah ve İsrail arasında 8 Ekim'den beri devam eden sınır çatışması, zaman zaman Lübnan'ın kuzeyine kadar genişledi. İsrail saldırılarında yüzlerce Hizbullah savaşçısı ölürken, aralarında çocuklar, kadınlar ve gazetecilerin de bulunduğu onlarca sivil de yaşamını yitirdi. 

İsrail tarafında ise biri general 20'den fazla asker Hizbullah saldırılarında öldürüldü.Hizbullah'ın ikinci komutanı Kasım Naim, Tel Aviv yönetimine net bir uyarı gönderdi ve Lübnan'daki çatışmayı genişletmesi halinde İsrail'in büyük kayıplar vereceğini söyledi.Naim'in açıklamaları, Cumartesi günü Lübnan ve kuzey sınırında geniş bir operasyon başlatmanın eşiğinde olduklarını söyleyen İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'ya yanıt niteliği taşıyor.

Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ın sağ kolu Fuad Şükür'ün Temmuz ayı sonunda Beyrut'ta füzeyle vurulması, kuzey cephesindeki çatışmanın topyekun bir savaşa dönüşme korkularını zirveye çıkardı.

Avrupa'da maymun çiçeği virüsü alarmı! 'Hazırlıklı olun' uyarısı yapıldı Avrupa'da maymun çiçeği virüsü alarmı! 'Hazırlıklı olun' uyarısı yapıldı Haberi Görüntüle

TEL AVİV'E 2 BİN KİLOMETREDEN FÜZE

İsrail'in başkenti Tel Aviv ve çevresinde sabah gün ağarırken arka arkaya siren sesleri duyuldu. Ordunun yayınladığı haritada Tel Aviv'in etrafı kıpkırmızı görünürken, resmi açıklamada hava saldırısı sirenlerinin tüm güney ve orta İsrail'de çaldığı bildirildi.

Sirenleri gökyüzünde ve yerde duyulan patlamalar izledi, kısa süre içerisinde İsrail'in füze saldırısına uğradığı belli oldu.Sosyal medyada yayınlanan görüntülerde sabah olurken gökyüzünde ilerleyen füzeler net şekilde görüldü. İsrail işgal ordusunun Gazze Şeridi'nden çekilmesini isteyen Yemenli Husiler, Temmuz'daki ölümcül saldırının ardından bir kez daha Tel Aviv'i hedef aldı.

Husiler Kasım 2023'ten bu yana Kızıldeniz'deki gemileri hedef alıyor ve ABD ile Batılı ülkelerin kurduğu uluslararası koalisyonla adı konulmamış bir savaş yürütüyor.

Trump mı, Harris mi? ABD'li Müslüman seçmenlerden Yeşil Parti sesleri yükseldi... Trump mı, Harris mi? ABD'li Müslüman seçmenlerden Yeşil Parti sesleri... Haberi Görüntüle

YANGIN VE TREN İSTASYONUNDA HASAR

İran destekli grubun ateşlediği balistik füzelerden biri, Tel Aviv'in güneydoğusundaki Lod şehrine düştü. İtfaiye ekipleri Lod yakınlarında çıkan yangını söndürmeye çalışıyor.İsrail hava savunma sistemi aktif hale gelirken, önleyici füzelerden çıkan şarapnel parçaları Modi'deki bir tren istasyonuna düşüp hasara neden oldu.

Binlerce dron gökyüzüne yükseldi: Gece boyu bomba sesleri dinmedi: Kan kokusu ağırlaşıyor Binlerce dron gökyüzüne yükseldi: Gece boyu bomba sesleri dinmedi: Kan... Haberi Görüntüle

İZDİHAM ÇIKTI, YARALILAR VAR

Sirenler çalarken sığınaklara koşan İsrailliler arasında izdiham çıktı, dokuz kişi yaralandı.Husilerin Temmuz ayında fırlattığı kamikaze silahlı insansız hava aracı İsrail hava savunma sistemlerini aşıp bir binaya isabet etti, ABD Büyükelçiliği yakınlarındaki binada bir kadın öldü.Başkent Sana dahil Yemen'in batısını kontrol eden Husiler, geride kalan aylarda İsrail'in en güneyindeki Eilat şehrine birçok kez füze ve kamikaze drone ateşledi.Kızıldeniz kıyısındaki Eilat'ın Yemen'e kuş uçuşu uzaklığı 1700 kilometre, başkent Tel Aviv'in ise en az 2 bin kilometre.

Türkiye, 13 yıl aradan sonra Arap Birliği toplantılarına dönüyor: Fransız medyası Mısır detayına dikkat çekti Türkiye, 13 yıl aradan sonra Arap Birliği toplantılarına dönüyor: Fransız... Haberi Görüntüle

HAVA SAVUNMA SİSTEMLERİ BAŞARISIZ OLDU

Hava savunma sistemlerinin Husi füzesini İsrail hava sahasına girmeden vuramadığı bilgisi var. Birçok önleyici füze fırlatılmasına rağmen Husi balistik roketinin durdurulamaması üzerine İsrail ordusu soruşturma başlattı.

Eli kanlı katiller! Siyonist lobisi ABD'de Netanyahu'yu alkışlayan senatörlere milyonlarca dolar bağışladı! Eli kanlı katiller! Siyonist lobisi ABD'de Netanyahu'yu alkışlayan senatörlere milyonlarca... Haberi Görüntüle

İBRANİCE MESAJLA ALAY ETTİ

İran destekli Husiler saldırının ardından İbranice tweet atıp İsraille alay etti. Grubun siyasi büro üyesi Hazım el Esad, Husilerin lideri Abdülmelik Husi'nin fotoğrafıyla birlikte paylaştığı mesajda "İster yer altı sığınaklarınızda, ister dışında olun, bu öğleden sonra söylenenleri dikkatle dinlemekle yükümlüsünüz" dedi.

Habere Tepki Ver

3

1

0

0

1

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading