Tel Aviv'e füze yağmuru! Lübnan'dan fırlatılan roketler Kfar Qasim'a düştü: Yaralılar var

Dün akşam saatlerinde Lübnan'a kara harakatı başlattığını duyuran İsrail'e Hizbullah'tan misilleme geldi. Hizbullah'ın Lübnan'dan ateşlediği roketler Tel Aviv kırsalındaki Kfar Qasim yerleşim birimine düştü.  

Dünya

01.10.2024, 12:34

Gazze'de kadın, çocuk, genç, yaşlı ayırt etmeden soykırım yapan katil İsrail, 20 Eylül itibarıyla soykırım roktasını Lübnan olarak ayarladı. Dün akşam saatlerinde Beyrut'a kara saldırısı düzenleyeceğini duyuran İsrail'e cevap sabah saat saatlerinde Hizbullah'tan geldi. 

Rusya Çin askeri tesisini bombaladı! Dünyanın en büyük uçak motorları burada üretiliyordu Rusya Çin askeri tesisini bombaladı! Dünyanın en büyük uçak motorları... Haberi Görüntüle

TEL AVIV'E 10 BALİSTİK FÜZE

Hizbullah Lübnan'dan Tel Aviv ve çevresine 20'den fazla balistik füze fırlattı. Al Arabiya'da yer alan haberde söz konusu füzelerin el Aviv kırsalındaki Kfar Qasim yerleşim birimine düştüğü belirtildi.

Alarm seslerinin susmadığı Tel Aviv'de çok sayıda ölü ve yaralının olduğu iddia ediliyor.  İsrail merkezli kanal 12 "Lübnan'dan fırlatılan ve Demir Kubbe'nin vurduğu füzelerin parçaları Tel Aviv ve İsrail'in orta kesimindeki çeşitli noktalara düştü. Yaralılar var." ifadelerini kullandı.

Terör devleti İsrail'den yeni suikast! Hizbullah'ın kritik bir ismi daha hayatını kaybetti Terör devleti İsrail'den yeni suikast! Hizbullah'ın kritik bir ismi daha... Haberi Görüntüle

GECE BOYU TOP SESLERİ DİNMEDİ

Öte yandan Hizbullah gece saatlerinde İsrail kara birliklerini doğrudan hedef aldığını duyurdu. On binlerce savaşçısı ve cephaneliğinde 150 bin kadar füzesi olduğu tahmin edilen Lübnan'ın en büyük askeri gücü Hizbullah, sınır hattındaki Şutula'da İsrail askerlerinin top atışlarıyla vurulduğunu duyurdu. 

Gece boyu İsrail'i füze yağmuruna tutan Hizbullah'ın hedefinde Yukarı Celile'deki sınır kasabası Metula vardı. 

Ayrıca terör devleti İsrail'in başkenti Tel Aviv'de gece yarısı patlama sesleri ile ayağa kalktı. Akdeniz semalarında ilerleyen bir kamikaze silahlı insansız hava aracının düşürüldüğünü açıkladı. Kamikaze drone'un Akdeniz'in onlarca kilometre açığında tespit edildiği belirtiliyor.

Ortadoğu'da yeni bir göç dalgası! Siyonist vurdu, Lübnan'dan kaçışlar başladı: İşte sadece 48 saat içinde yerini terk ednlerin sayısı... Ortadoğu'da yeni bir göç dalgası! Siyonist vurdu, Lübnan'dan kaçışlar başladı:... Haberi Görüntüle

LÜBNAN'A KARA HAREKATI

Terör devleti İsrail pazartesi akşamı duyurduğu kara işgaline salı gününün ilk saatlerinde başladı. 02.08'de acil kodla duyurulan kara harakatı ile İsrail Lübnan işgaline başladı.

Son iki ayda Hizbullah lideri Hasan Nasrallah dahil Lübnanlı grubun üst düzey yönetiminin tamamını suikastlarla ortadan kaldıran İsrail, 23 Eylül tarihinden itibaren Lübnan'ı hava saldırılarıyla vuruyordu.

Yüzbinlerce insanın evlerini terk edip yollara düşmesine neden olan hava saldırıları, en az 1200 kişiyi öldürdü. Lübnan'ın güneyinden Hizbullah'ın doğudaki kalesi Bekaa Vadisi'ne kadar birçok yer hedef alınırken, Beyrut'un güney banliyösü Dâhiye defalarca vuruldu. İsrail silahlı insansız hava araçları en sonunda ilk kez Beyrut'un merkezindeki Kola mahallesinde saldırı gerçekleştirdi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

2

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading