Yandex Metrica

Telegram'dan dikkat çeken karar: Kullanıcıların bilgileri yetkililerle paylaşılacak

Telegram'dan dikkat çeken karar: Kullanıcıların bilgileri yetkililerle paylaşılacak

Telegram, hizmet şartlarını ihlal edenlerin bilgilerinin yetkililerle paylaşılacağını duyurdu. Telegram'ın CEO'su Pavel Durov, "Kötü niyetli kişilerin platformu kendi emelleri için kullanmasına izin vermeyeceğiz." dedi.

Dünya

24.09.2024, 00:52

Telegram'ın kurucusu ve CEO'su Pavel Durov, hizmet şartlarını ihlal eden kişilerin IP adresi ve telefon numaralarının ilgililerle paylaşılabileceğini açıkladı. Telegram'dan açıklama yapan Durov, bu kararı adli yetkililerden gelen talepler doğrultusunda aldığını belirtti. 

Ölüm kapsülüne tutuklama! Tek tıkla intihar vadeden şirkete polis baskını Ölüm kapsülüne tutuklama! Tek tıkla intihar vadeden şirkete polis baskını Haberi Görüntüle

"KÖTÜ NİYETLİ KİŞİLER İHLAL EDİYOR"

Telegram'ın halka açık kanalların ve botların bulunmasına imkan sağladığını belirten Durov ancak bu özelliğin kötü niyetli kişiler tarafından ihlal edildiğini bildirdi. Bu konuya ilişkin çalışmalar yaptıklarını vurgulayan Telegram CEO'su, uygulamada arama yapıldığında "problemli içeriklere artık erişilemediğini" belirterek "kötüye kullanılmasının önüne geçmek için" gizlilik politikasında değişikliğe gidildiğini kaydetti. Buna göre ilgili adli yetkililerden gelen geçerli yasal talepler doğrultusunda hizmet şartlarını ihlal eden kişilerin IP adresi ve telefon numaralarının paylaşılabilecek.

Kalkınma Yolu Projesi'nde bir aşama daha tamam: Irak Başbakanı Sudani açıkladı Kalkınma Yolu Projesi'nde bir aşama daha tamam: Irak Başbakanı Sudani... Haberi Görüntüle

DUROV GÖZALTINA ALINMIŞTI

pavel Durov, 24 Ağustos'ta Fransa'nın başkenti Paris'teki  Bourget Havaalanı'nda özel jetinden indiği sırada gözaltına alınmıştı. Hakkında 12 farklı suçlama bulunan Durov 96 sat boyunca gözaltında kalmış 28 Ağustos'ta çıkarıldığı mahkeme tarafından 5 milyon avro kefalet ve adli şartlı kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. Mahkeme ayrıca Durov'a ülkeden çıkış yasağı da getirmişti.

Gözaltı sürecini sosyal medya hesabında değerlendiren Durov, buna şaşırdığını belirtmiş ve "Bir CEO'yu, yönettiği platformdaki şahısların işlediği suçlar nedeniyle suçlamak için akıllı telefon öncesi döneme ait yasaları kullanmak yanlış bir yaklaşımdır." ifadesini kullanmıştı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading