Yandex Metrica

Telegram'ın patronu Durov ve kardeşi için olay iddia: ABD medyası yazdı

Telegram'ın patronu Durov ve kardeşi için olay iddia: ABD medyası yazdı

Amerikan Politico haber sitesi, geçtiğimiz günlerde yasa dışı içeriklere erişim sağlandığı iddiasıyla gözaltına alınan Telegram'ın patronu Pavel Durov'un tutuklanacağını iddia etti.

Dünya

28.08.2024, 16:10

Bilindiği üzere Telegram'ın patronu Pavel Durov, yasa dışı içeriklere erişim sağlandığı iddiasıyla 24 Ağustos'ta Paris'teki havalimanda gözaltına alınmıştı.

Fransız savcılar, Telegram'ın kurucusu Pavel Durov'un gözaltı süresini 48 saat uzatırken Rusya, ABD'nin Fransa aracılığıyla Telegram üzerinde kontrol sağlamaya çalıştığını iddia etti.

Ne Çin, ne ABD! Bu gurur Türkiye'nin: Dünyanın en büyük SİHA tedarikçisi olduk! Ne Çin, ne ABD! Bu gurur Türkiye'nin: Dünyanın en büyük... Haberi Görüntüle

RUSYA'DAN ABD'YE SUÇLAMA

Rusya Devlet Duması Başkanı Vyacheslav Volodin, konuya ilişkin yaptığı açıklamada “Telegram, ABD'nin üzerinde hiçbir etkisinin olmadığı az sayıdaki internet platformlarından biri" ifadelerini kullandı.

Kremlin de suçlamaların kanıtlarla desteklenmediği takdirde, bunun iletişim özgürlüğünü kısıtlamaya yönelik bir girişim olarak görüleceğini ifade etti.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in üst düzey bir müttefiki, Durov'un tutuklanmasının arkasında Washington'un olduğunu iddia etti.

YouTube'dan video izledi, ameliyat yaptı! 15 yaşındaki genç hayatını kaybetti: Ülke bu skandalla çalkalanıyor YouTube'dan video izledi, ameliyat yaptı! 15 yaşındaki genç hayatını kaybetti:... Haberi Görüntüle

TUTUKLAMA EMRİ ÇIKARILDI

Yaşanan bu gelişmelerin ardından Amerikan Politico haber sitesi çarpıcı bir iddia ortaya attı. Habere göre; Telegram patronu Pavel Durov ile kardeşi ve şirketin kurucu ortağı Nikolay Durov için tutuklama emri çıkarıldı.

Öte yandan Fransa'da gözaltına alınan Telegram'ın kurucusu Pavel Durov'un konumunun kız arkadaşı Yulia Vavilova'nın sosyal medya paylaşımları üzerinden tespit edildiği iddia edildi.

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading