Sitede Ara

Terör devleti Gazze saldırıları 1. yılında: Acı tablo büyüyor!

Terör devleti Gazze saldırıları 1. yılında: Acı tablo büyüyor!

İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarında 7 Ekim 2023 tarihinden bu yana bir yıl geride kalırken, Tel Aviv yönetimi, sivil yerleşimleri kasıtlı bir şekilde hedef alarak başta çocuklar ve kadınlar olmak üzere on binlerce Filistinliyi hayatından etti. Saldırılar, Gazze’deki sivil altyapıyı ve yaşam alanlarını ağır bir şekilde etkiledi.

Dünya

07.10.2024, 11:41

İsrail, Gazze’deki saldırıları sırasında evlerin yanı sıra Birleşmiş Milletlere ait yapılar, okullar, hastaneler, camiler, kiliseler ve birçok tarihi yapıyı hedef alarak yıktı. Bu saldırılar, uluslararası hukuk ve insan hakları ihlalleri açısından büyük bir tartışma konusu haline geldi.

İngiltere'nin eski Başbakanı Johnson'dan çarpıcı iddia: 'Netanyahu kişisel banyoma dinleme cihazı bıraktı' İngiltere'nin eski Başbakanı Johnson'dan çarpıcı iddia: 'Netanyahu kişisel banyoma dinleme... Haberi Görüntüle

SİYONİSLER HER YERİ TALAN ETTİ 

Gazze Şeridi'nin, en büyük sağlık kompleksi olan Şifa Hastanesi, İsrail ordusunun kuşatma ve baskınlarına maruz kalarak işgal edildi. Hastanenin bazı bölümleri yıkılırken, hastanenin çevresindeki yerleşim yerlerinde de büyük bir tahribat ve yıkım meydana geldi. Saldırıların ardından bölgede oluşan yıkım ve tahribatın izleri, uluslararası kamuoyunun dikkatini çekmeye devam ediyor.

İşgalci İsrail'in saldırıları dünya tarafından kınandı: ''Hukuksuz ve terörist eylemler'' İşgalci İsrail'in saldırıları dünya tarafından kınandı: ''Hukuksuz ve terörist eylemler'' Haberi Görüntüle

İNSAN HAKLARI SAVUNUCULARI BU SALDIRILARI KINADI 

Sivil yerleşimlerin hedef alınması, Filistin halkı için ciddi bir insani kriz yaratırken, dünya genelinde birçok insan hakları savunucusu ve uluslararası kuruluş, İsrail'in bu eylemlerini kınadı. Filistinlilerin yaşam alanlarının yok olması, bölgede kalıcı bir barışın sağlanmasını daha da zorlaştırırken, sivil kayıpların artması insani durumun ne kadar kritik olduğunu gözler önüne seriyor.

ABD ve İngiltere Yemen'e kapsamlı saldırı! Çok sayıda şehir hedef alındı ABD ve İngiltere Yemen'e kapsamlı saldırı! Çok sayıda şehir hedef... Haberi Görüntüle

İNSANİ KRİZ ARTARAK DEVAM EDİYOR 

Saldırıların bir yılını doldurmasıyla birlikte, Gazze’deki insani krizin derinleşmesi ve sivil kayıpların artması, dünya genelinde tepkilere neden olmaya devam ediyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Hüseyin Can Yosuntaş

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading