Terör devleti İsrail Beyrut'un merkezini bombaladı: Ölü ve yaralılar var

Terör devleti İsrail Beyrut'un merkezini bombaladı: Ölü ve yaralılar var

Terör devleti İsrail ordusu Lübnan'ın başkenti Beyrut'a büyük ölçekli 2 hava saldırısı gerçekleştirdi. Siyonist terör örgütü, Ras el-Nabaa ve Al-Basta mahallelerini hedef aldı.

Dünya

11.10.2024, 02:19

Gazze Şeridi'nde soykırımı sürdüren terör devleti İsrail, Lübnan'ın başkenti Beyrut'un merkezindeki Ras al-Nabaa ve Basta mahallelerini savaş uçaklarıyla vurdu. Saldırılarda, sivillerin yaşadığı benzersiz mimariye sahip büyük bir bina tamamen yıkıldı. 

Şiddetli patlamanın sesinin şehrin genelinde yankılandığı bildirildi. 2 patlamanın ardından yoğun nüfuslu olduğu bilinen bölgeden duman yükseldi. Gelen ilk bilgilere göre, saldırıda 2 kişi hayatını kaybetti, 9 kişi yaralandığı bildirildi.

Bölgeye çok sayıda ambulans sevk edildi. Enkaz altında kalanların olduğu belirtiliyor. Lübnanlı güvenlik kaynakları bölgenin ilk kez hedef alındığını doğruladı. Reuters'ın Lübnanlı kaynaklara dayandırdığı bilgiye göre saldırıda en az bir Hizbullah yetkilisi hedef alındı.

BM'den kritik Kıbrıs açıklaması: İki taraf da kabul etti BM'den kritik Kıbrıs açıklaması: İki taraf da kabul etti Haberi Görüntüle

KATİL İSRAİL'İN LÜBNAN'DA ŞİDDETLENEN SALDIRILARI

Hizbullah'la 8 Ekim 2023'ten beri kontrollü çatışmalara devam eden İsrail ordusu, 23 Eylül’de Lübnan'ın güney kentlerinin yanı sıra Bekaa ve Baalbek bölgelerine yüzlerce hava saldırısı düzenledi.

Lübnan Sağlık Bakanlığı verilerine göre, 8 Ekim 2023'ten bu yana 104'ü çocuk ve 194'ü kadın olmak üzere toplam 2 bin 141 kişi hayatını kaybetti. Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, İsrail ordusunun 27 Eylül'de Beyrut'a düzenlediği hava saldırılarında öldürüldü.

Hizbullah ise İsrail’e roket ve füzelerle karşılık veriyor. İsrail tarafında çoğunlukla ordu üslerini hedef alan bu saldırılarda büyük bir hasar bildirilmedi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Muhammed Öylek

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading