Yandex Metrica

Teröristlere karşı kullanılan tanksavar silahının modeli belli oldu: Onlara daha iyisini gönderin

Teröristlere karşı kullanılan tanksavar silahının modeli belli oldu: Onlara daha iyisini gönderin

Bebek katili bir grup teröristin kullandığı Namer tipi zırhlı araç, geçtiğimiz günlerde Hamas üyesinin ateşlediği güdümlü anti-tank silahıyla avlandı. Menzili 4 kilometre olan Çin yapımı ATGM silahı, mücahidlere iyi silahlar verildiğinde nelerin yaşanabileceğini gözler önüne serdi. 

Dünya

26.06.2024, 22:29

Birkaç yüz metreden 16 kilometreye kadar mesafede etkinlik gösteren güdümlü tanksavar roketleri (ATGM-Anti Tank Guided Missile) Gazze'de işgalci teröristlere karşı kullanılmaya başladı. 

Hamas'a bağlı İzzeddin Kassam Tugayı'nın yayınladığı son görüntüler mücahidlerin şimdiye dek sıklıkla başvurduğu tandem başlıklı Yasin roketi yerine artık ATGM silahını da kullandığını gözler önüne serdi. 

Filistinli savaşçılar HJ-8L Red Arrow adlı Çin yapımı tanksavar silahıyla İsrail ordusunun kullandığı Namer tipi zırhlı aracı hedef aldı. Hamas'ın bu silah sahip olduğu gerçeği son yayınlanan görüntüyle birlikte ilk kez ortaya çıktı. 

Çin yapımı ATGM silahıyla isabet alan İsrail zırhlı aracı alevler içinde kaldı. Bölgede bulunan Caterpillar marka bir buldozer, yanan aracın üzerine kum boşaltarak alevleri söndürebildi. 

Ortadoğu’da Lübnan alarmı: Uçak varken terk edin her an patlayabilir Ortadoğu’da Lübnan alarmı: Uçak varken terk edin her an patlayabilir Haberi Görüntüle

KORKUYLA TANKIN ARKASINA SAKLANDILAR

Sözkonusu operasyon, Yahudi teröristlerin vahşi saldırılarda bulunduğu Refah bölgesinde işgalcilere misilleme amaçlı gerçekleşti. 

Namer tipi zırhlı araç, HJ-8L Red Arrow güdümlü roketinin isabetiyle kullanılamaz hale gelirken İsrail ordusu saldırıda üniformalı kaç teröristin öldüğüne ilişkin bir bilgi paylaşmadı. 

Aracın yakınındaki Merkava tankı çevresinde bulunan bir grup İsrail askeri de patlama sonrası büyük bir korkuyla tankın arkasına saklandı. 

HJ-8 veya Hongjian-8 olarak bilinen tanksavar füze sistemi, hedefe telle yönlendirilebildiği gibi optik olarak da güdümlenebiliyor. Fırlatma tüpünden ateşlenen güdümlü roket, 80'li yılların sonlarından beri Çin ordusu tarafından kullanılıyor. 

HJ-8L Red Arrow'un Amerikan yapımı ATGM silahı BGM-71 Tow ya da Fransız Euromissile HOT ile aynı özellikleri taşıdığı belirtiliyor. HJ-8L şimdiye dek eski Yugoslavya'nın yanısıra Sudan ve Sri Lanka'daki çatışmalar sırasında da kullanıldı. 

Açık denizden doğalgaz çalmaya başladılar bile! Tiyatro bitti, iskele yeniden sökülüyor Açık denizden doğalgaz çalmaya başladılar bile! Tiyatro bitti, iskele yeniden... Haberi Görüntüle

HAMAS HJ-8L'DEN DAHA İYİLERİNE ULAŞMALI

Çinlilerin bu silahı yaparken Amerikan Tow tripodunu, MILAN ATGM'sinin takip-kontrol ünitesini ve Swingfire anti-tank roketini örnek aldığı kaydediliyor. 

24 kilogram ağırlıktaki HJ-8L Red Arrow'un kullandığı roket 4 bin metreye kadar zırhlı araçları vurabiliyor.  

Ancak Hamas'ın İsrail tanklarını tahrip etmesi için daha fazlası gerekiyor. ATGM silahları mücahidlerin şimdiye dek kullandığı RPG tipi Yasin roketlerinden daha fazla tahribat oluşturuyor. 

Zırhlı araçları imha için başvurulan yöntemlerden biri de bombalı dronlar... Anti-tank içerikli yahut yangın çıkarıcı özel mühimmat taşıyan dronlar havadan yere atma veya doğrudan hedefe çarpma yöntemleriyle düşman araçlarının tahribinde kullanılıyor. 

Hamas'a gelişmiş ATGM ve dron sistemleri konusunda verilecek her türlü destek, bebek katili siyonistleri cezalandırma yolunda çarpıcı sonuçlar ortaya çıkarabilir. 

MILAN, Konkurs, TOW, AT-4 ve hatta Javelin tipi ATGM silahlarının uluslararası piyasadan tedarik edilerek Hamas'a ulaştırılması, Merkava tanklarının imhasında oyun değiştiren bir döneme kapı aralayabilir.

 

Habere Tepki Ver

7

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Atilla Diş

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading