The Economist'ten Biden'a yürüteçli gönderme: Güle güle yaşlı Joe: Merhaba Kamala Harris

The Economist'ten Biden'a yürüteçli gönderme: Güle güle yaşlı Joe: Merhaba Kamala Harris

ABD başkanlık seçimlerine kısa bir sıra kala İngiliz basını mevcut başkan ve Demokratların başkan adayı Joe Biden'ı göndermeye niyetli. The Economist yürüteçli kapağı ile Biden’ın yaşlılığına dikkat çekerken “Şaşkın ve yaşlı bir adama uluslararası krizler bırakılmalı mı?” diye sordu. Financial Times ise Biden’ın adaylığı Demokrat Harris’e bırakacağını iddia etti.

Dünya

05.07.2024, 00:18

Ayakta durmakta zorluk çeken ve uzun süredir akıl sağlığının yerinde olmadığı iddia edilen Biden'ın biletini İngiliz basını kesti. The Economist, son kapağında Biden'a gönderme yaparken "Bir ülkeyi yönetmenin yolu bu değil" başlığını kullandı.

Lübnan-İsrail gerilimi tırmanıyor: Krayot'a roket yağmuru! Lübnan-İsrail gerilimi tırmanıyor: Krayot'a roket yağmuru! Haberi Görüntüle

ŞAŞKIN VE YAŞLI ADAM

The Economist, Biden ile eski Başkan ve Cumhuriyetçilerin adayı Donald Trump'ın 27 Haziran'da CNN'de yaptıkları canlı yayın karşılaşmasını hatırlattı ve Biden için, "Başkanlık tartışması Joe Biden için berbattı ama örtbas edilmesi daha da kötüydü. Şaşkın ve yaşlı bir adamın kelimeleri ve gerçekleri hatırlamakta zorlanmasını izlemek ızdırap vericiydi.

Zayıf bir rakibe karşı bir argüman geliştirememesi moral bozucuydu Ancak kampanyasının on milyonlarca Amerikalının kendi gözleriyle gördüklerini inkar etme operasyonu her ikisinden de daha zehirli, çünkü sahtekarlığı aşağılamaya neden oluyor." dedi.

Kısıtlamalar rağmen az sayıda Filistinli cuma namazını idrak etti! Kısıtlamalar rağmen az sayıda Filistinli cuma namazını idrak etti! Haberi Görüntüle

ULUSLARARASI KRİZİ ASKIYA ALAMAZSINIZ

Habere devam eden The Economist, Trump'ın başkanlığa uygun olmadığını belirterek, Biden'ın ise daha kötü durumda olduğuna dikkat çekti ve "Başkan kötü bir gece geçirdiği için uluslararası bir krizi askıya alamazsınız. Medicera hakkında bir cümleyi tamamlayamayan birine nükleer kodlar emanet edilmeli mi?" diye sordu.

ABD'nin Biden ve Trump ile "aciz" ve "konuşulamaz" seçenekleri arasında seçime zorlandığını belirten The Economist, "Amerikalılar daha iyisini hak ediyor" dedi. The Economist ayrıca daha 2022'de Biden'ın yeniden aday olmaması gerektiğini savunduklarını hatırlattı.

Cehennemin kapısı aralanıyor: İsrail'den Lübnan'a kara harekatı hazırlığı! Ortadoğu uçurumun kenarında! Cehennemin kapısı aralanıyor: İsrail'den Lübnan'a kara harekatı hazırlığı! Ortadoğu uçurumun... Haberi Görüntüle

YENİ ADAY KAMALA HARRIS

ABD medyası da açıkça Biden'ın adaylıktan çekilmesi için baskı yaparken yerine yardımcısı Kamala Harris'in getirileceği konuşulmaya başlandı. İngiliz Financial Times da Harris'in Biden'ın yerini alabileceğini belirtirken Harris'in Trump'a karşı Biden'dan ya da bir diğer adaydan daha iyi performans gösterip gösteremeyeceğini sorguladı.

Financial Times'a göre Demokrat Parti'nin bağış verenleri, Harris'in Biden'ın yerine geçmesi konusunda oldukça kararsız. Financial Times, skandal canlı yayın karşılaşmasını hatırlatırken "Joe Biden'ın felaketle sonuçlanan tartışma performansının Demokrat partiyi paniğe sürüklemesinden dakikalar sonra, Kamala Harris patronunu savunmak için radyo dalgalarına çıktı. Yakında onun yerini alabilir." ifadelerini kullandı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

1

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading