Yandex Metrica

TikTok'tan Amerika'ya misilleme! Çinli şirketten seçim öncesi Biden yönetimine ağır darbe!

TikTok'tan Amerika'ya misilleme! Çinli şirketten seçim öncesi Biden yönetimine ağır darbe!

Son dönemlerde popülerliğini giderek arttıran Çinli sosyal medya platformu TikTok, Amerika'da yasaklanmasına yönelik atılan adımlara ilişkin yeni bir gelişme daha yaşandı. Amerika'da TikTok'un yasaklanmasına yönelik atılan adımlar sonrasında TikTok şirketi ise Biden yönetimine cephe aldı. 

Dünya

24.06.2024, 10:11

2024 yılının başından bu yana Amerika'da büyük bir krizi tetikleyeni ünlü sosyal medya platformu TikTok'un, telefonlara sızarak bilgi topladığı iddiaları sonrasında Biden yönetimi ülke genelinde TikTok'un yasaklanmasına yönelik adımlar atmıştı.

Arab News, Türkiye-Cezayir ilişkilerini ele aldı: 'Türkiye, Fransa'nın yerini alıyor' Arab News, Türkiye-Cezayir ilişkilerini ele aldı: 'Türkiye, Fransa'nın yerini alıyor' Haberi Görüntüle

TİKTOK'TAN ABD'YE UYARI

Ancak Çinli şirket Amerika'da TikTok kullanan sayısının fazla olduğunu vurgulayarak, platformun yasaklanması halinde ülkedeki kullanıcıların dünyanın geri kalanından uzak, izole bir adada yaşayacaklarını vurguladı. 

Antalya'ya acil iniş yapan İsrail uçağına yakıt verilmedi, soykırımcılar Rodos rotasını kullandı Antalya'ya acil iniş yapan İsrail uçağına yakıt verilmedi, soykırımcılar Rodos... Haberi Görüntüle

BİDEN YÖNETİMİNE REST ÇEKTİ

Tüm dünyada milyarlarca kullanıcıya sahip olan şikret ile ABD hükümeti arasında yaşanan kriz ulusal güvenliği tehdit ettiği gerekçesiyle gündeme taşınmıştı. Biden yönetimine sert tepki gösteren TikTok şirketi ByteDance'nin uygulamadan çekilmesinin imkansız olduğu vurgulandı. 

TikTok şirketi ise yaptığı açıklamada, ABD'de Tiktok içeriklerinin her kullanıcıya uygun olduğu, yenilikçi olduğu vurgusu yapıldı. tiktok'un Amerika'da yasaklanması halinde dünya genelinde yaşanan gelişmelerin takip edilemeyeceği ve 'halkın izole bir adada mahkum yaşayacağı' benzetmesi yaparak uyarıda bulundu.

TikTok'un Amerikan hükümetinin ulusal güvenlik endişeni gidermek için oluşturduğu Teksas Projesi'ne dair belgelerin ise ABD hükümetine sundu. TikTok ABD'nin şirkete ait kaynak kodlarının incelenmesine izin vererek, projenin 2 milyar dolar harcadığını belirtti.

 

Habere Tepki Ver

4

1

1

0

0

0

0

0

Kübra BEYAZOĞLU

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading