Yandex Metrica

Titanik enkazında gizemli keşif: Esrarengiz heykel ve tırabzan bulundu: Uzmanlar araştırmalara başladı

Titanik enkazında gizemli keşif: Esrarengiz heykel ve tırabzan bulundu: Uzmanlar araştırmalara başladı

Tam 112 yıl önce "asla batmaz denilerek" okyanusun engin sularına açılan Titanik, buzdağına çarparak sular altında kalmıştı. Bir asırdır gizemini koruyan Titanik enkazında çalışmalar sürüyor. Son yapılan araştırmada bronz heykel ve tırabzan bulundu.

Dünya

03.09.2024, 16:10

Esrarengiz Titanik'in 112 yıllık enkazında süregelen bozulma süreci yeni görüntülerle birlikte gözler önüne seriliyor. Öte yandan, geminin metal yapısının zamanla mikroplar tarafından aşındırılmasıyla oluşan 'pas sarkıtları' fenomeni de ortaya çıkarken, 1986'da keşfedilen bronz heykel tekrar görüldü.

Titanik'in enkazını araştırma sırasında robot denizaltılar, yeni bir gizemli kayıp heykel keşfetti. Öte yandan görüntüler, 112 yıllık enkazın süregelen bozulma sürecini gözler önüne seriyor.

Tehlike geliyor! Eriyen Himalaya buzullarında 1700 antik virüs keşfedildi! Tehlike geliyor! Eriyen Himalaya buzullarında 1700 antik virüs keşfedildi! Haberi Görüntüle

BÜYÜK TIRABZAN GÖZE ÇARPTI

Enkaza gerçekleştirilen önemli dalışlarda, Titanik filmindeki ikonik sahneyi anımsatan kayıp tırabzan tespit edildi. Büyük bir tırabzan parçasının artık deniz tabanında yattığı görülüyor.

Elde edilen yeni görüntüler, enkazın 112 yıllık sürede deniz dibinde nasıl çürüyerek değiştiğini gözler önüne seriyor. Uzmanlar, yaklaşık 4,5 metre uzunluğundaki tırabzanın son 2 yılda gemiden deniz tabanına düştüğünü düşünüyor. Bunun sebebi ise 2022 yılında hala yerinde olduğu belgelenmişti.

Araştırmacılar, geminin metal yapısının mikroplar tarafından aşındırılmasıyla oluşan "pas sarkıtları" fenomenini ortaya çıkardı.

Yunan keşiş Paisius'un Ayasofya kehaneti Atina medyasına umut oldu Yunan keşiş Paisius'un Ayasofya kehaneti Atina medyasına umut oldu Haberi Görüntüle

GİMZELİ HEYKEL TEKRAR GÖRÜLDÜ

Beklenmedik bir gelişme olarak, uzmanların bir daha görüleceğini ummadıkları bir eser bulundu. 1986'da Titanik'in enkazını keşfeden Robert Ballard'ın gördüğü Versailles Dianası adlı bronz heykel, yıllar sonra yeniden görüldü. Yaklaşık 60 cm boyundaki figür, tortuların içinde yüzüstü yatar halde bulundu.

Titanik uzmanı James Penca, BBC'ye verdiği demeçte heykelin önemini vurgulayarak, "Bu, samanlıkta iğne bulmak gibiydi. Birinci sınıf salonunun merkezi olan bu heykelin yeniden keşfi çok önemliydi," dedi.

Bu yaz, RMS Titanic Inc. şirketi, insansız uzaktan kumandalı araçlar kullanarak alanı inceledi. Şirket, Titanik'in kurtarma haklarına sahip ve şimdiye kadar enkazdan 5 bin 500'den fazla nesne çıkardı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading