Yandex Metrica

Sitede Ara

Trablus'ta kritik zamanda kritik temas: MİT Başkanı Kalın, Libya Başbakanı Dibeybe ile görüştü

Trablus'ta kritik zamanda kritik temas: MİT Başkanı Kalın, Libya Başbakanı Dibeybe ile görüştü

Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanı İbrahim Kalın, başkent Trablus'ta Libya Başbakanı Abdulhamid Dibeybe ile görüştü. Görüşmede iki ülke ilişkiler ve Gazze'deki İsrail saldırıları gibi konular ele alındı.

Dünya

05.09.2024, 21:25

Bölgesindeki her gelişmeyi yakından takip eden Türkiye, hem kara sınırındaki hem de deniz sınırındaki ülkelerde olup bitenlerle de titizlikle ilgileniyor. Bu çerçevede Libya'ya resmi bir ziyarette bulunan Milli İstihbarat Teşkilatı  Başkanı İbrahim Kalın, Libya Ulusal Birlik Hükümeti Başbakanı Abdulhamid ed-Dibeybe ile başkent Trablus'ta bir araya geldi.

Libya Ulusal Birlik Hükümeti'nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamaya göre görüşmede iki ülke arasındaki ilişkiler, ortak öneme sahip dosyalar ve İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik devam eden saldırıları başta olmak üzere Orta Doğu'daki gelişmeler ele alındı. Kalın ve Dibeybe ayrıca siyasi ve güvenlik alanlarında işbirliğini artırmaya odaklanarak, bölgesel istikrarı desteklemek ve sivilleri korumak için ortak çalışmanın gerekliliğini vurguladı.

Soykırımcı İsrail'den sözde 'güvenli bölgede' katliam! AB kınamakla yetindi Soykırımcı İsrail'den sözde 'güvenli bölgede' katliam! AB kınamakla yetindi Haberi Görüntüle

DİBEYBE MAYIS AYINDA TÜRKİYE'YE GELMİŞTİ

Libya Başbakanı Dibeybe mayıs ayında Ankara'ya gelmiş ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kabul edilmişti. Görüşmeye dair Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verilmişti:

"Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Libya Millî Birlik Hükûmeti Başbakanı Abdülhamid Dibeybe'yi, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde kabul etti.

2 saat 10 dakika süren görüşmede; Türkiye ile Libya ilişkileri, Libya'daki son gelişmeler, İsrail'in Filistin topraklarındaki saldırıları, bölgesel ve küresel konular ele alındı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmede, Türkiye ile Libya ilişkilerinin tüm alanlarda gelişmeye devam ettiğini, Libya Millî Birlik Hükûmeti'nin meşruiyetinin korunarak Libya'da birlik ve beraberliği sağlamak amacıyla bir diyalog süreci başlatmanın faydalı olacağını, Türkiye'nin bu konuda elinden gelen desteği vermeye hazır olduğunu ifade etti. 

Türkiye ve Libya arasındaki enerji iş birliklerinin ele alındığı görüşmede Cumhurbaşkanı Erdoğan, iki ülkenin Doğu Akdeniz'deki ortak çıkarlarının korunması için yakın temas içinde bulunmasının gerektiğini belirtti.

Filistin davasına Libya'nın verdiği desteği takdirle karşıladığını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Libya'nın da Türkiye gibi Uluslararası Adalet Divanı'ndaki İsrail aleyhine açılan soykırım davasına müdahil olma kararının isabetli olduğunu söyledi."

Habere Tepki Ver

2

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading