DOLAR

34.28

%0.11 expand_less

EURO

37.69

%0.12 expand_less

ALTIN

2913.30

%0.14 expand_less

BIST

9031.64

%0 expand_less

BTC ($)

62251.00

%-1.1 expand_more

Trump da Yahudilere hoş görünme derdinde: İsrail destekçisi ünlü Ortodoks Yahudi hahamın mezarını ziyaret etti

Trump da Yahudilere hoş görünme derdinde: İsrail destekçisi ünlü Ortodoks Yahudi hahamın mezarını ziyaret etti

ABD eski Başkanı ve kasım ayında yapılacak başkanlık seçimlerinde Cumhuriyetçilerin adayı olan Donald Trump, İsrail savunuculuğuyla bilinen haham Menachem Mendel Schneerson'un mezarını ziyaret etti.

Dünya

08.10.2024, 09:09

ABD eski Başkanı Donald Trump, soykırımcı İsrail'i militanca savunan Ortodoks Yahudi anlayışın önemli temsilcilcisi haham Menachem Mendel Schneerson'un mezarını ziyaret etti.

Cuma namazı sonrası cemaat ayağa kalktı! Gazze'de soykırım yapan İsrail rejimi Şam'da protesto edildi... Cuma namazı sonrası cemaat ayağa kalktı! Gazze'de soykırım yapan İsrail... Haberi Görüntüle

KİPASINI TAKTI

Yoğun güvenlilk önlemleri altında New York'un Queens bölgesinde bulunan ve İsrail yanlısı birçok Yahudi tarafından "kutsal" kabul edilen Schneerson'un mezarına gelen Trump'ın başındaki kipa dikkat çekti. Geleneklere uygun biçimde hareket eden Trump, Schneerson'un mezarının başında dua etti ve mezar taşının üzerine bir taş bıraktı.

İsrailli gazeteciden itiraf gibi açıklama: 'Gazze'de sıkışıp kaldık, aynı şey Lübnan'da bizi bekliyor' İsrailli gazeteciden itiraf gibi açıklama: 'Gazze'de sıkışıp kaldık, aynı şey... Haberi Görüntüle

İSRAİL'İN KUTSALLIĞINI İDDİA EDİYORDU

İsrail devletinin kutsallığını iddia eden din adamlarının önde gelen isimlerinden biri olarak tanınan Haham Menachem Mendel Schneerson, Ortodoks Yahudiliğin Chabad-Lubavitch hareketine liderlik ediyordu. 

Son dakika... Biden'dan BM'de veda konuşması: Tarihte bir kırılma noktasındayız Son dakika... Biden'dan BM'de veda konuşması: Tarihte bir kırılma noktasındayız Haberi Görüntüle

NETANYAHU'NUN YÜKSELİŞİNDE PAYI VAR MI?

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu da 1984'te İsrail'in Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi olarak görev yaparken Schneerson'u ilk kez ziyaret etmiş, bu ziyaretin Netanyahu'nun siyasi hayatında çok belirleyici olduğu iddia edilmişti.

Misilleme sevinci: İsrail'e 'kuduz köpek' İran'a 'aslan' benzetmesi Misilleme sevinci: İsrail'e 'kuduz köpek' İran'a 'aslan' benzetmesi Haberi Görüntüle

ÜNLÜ İSİMLER ZİYARET EDİYOR

Schneerson'un mezarını son olarak Arjantin Devlet Başkanı Javier Milei ve Arnavutluk Başbakanı Edi Rama ziyaret etmişti. Birçok önemli figür ünlü hahamın mezarını ziyaret ederken  Trump'ın kızı Ivanka Trump ve damadı Jared Kushner da 2016'da Schneerson'un mezarını ziyaret etmişti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading