Trump filmi tüm engellemelere rağmen ABD'de vizyona giriyor! Cumhuriyetçilerden seçime müdahale tepkisi

Trump filmi tüm engellemelere rağmen ABD'de vizyona giriyor! Cumhuriyetçilerden seçime müdahale tepkisi

Genç Donald Trump'ı konu alan yeni film, Trump'ın vizyona girmesini engellemeye çalışmasına rağmen cuma günü sinemalarda gösterime giriyor. Film, Trump'ın bir emlak imparatoru olarak yükselişinin hiç de hoş olmayan bir portresini çiziyor. Cumhuriyetçiler bunun seçime müdahale etme girişimi olduğunu düşünüyor.

Dünya

09.10.2024, 00:25

"The Apprentice" filmi, eski ABD Başkanı Donald Trump'ın gençliğini konu alıyor. Fimim yönetmenliğini Cannes ödüllü İranlı yönetmen Ali Abbasi üstlenirken Trump rolünde Marvel filmlerinde Kış Askeri karakterine hayat veren ABD'li oyuncu Sebastian Stan'ı izliyoruz. Maria Bakalova ise filmde Trump'ın ilk eşi Ivana Trump'ı canlandırdı. 

Hava Kuvvetleri etkinliğinde kaos: Hindistan’da ihmal ölüm getirdi! Çok sayıda ölü ve yaralı var... Hava Kuvvetleri etkinliğinde kaos: Hindistan’da ihmal ölüm getirdi! Çok sayıda... Haberi Görüntüle

TECAVÜZ SAHNESİ DE VAR

Filmde, Trump'ın eşi Ivana'yı tecavüz ettiği sahneler de bulunuyor. Sahneler, Ivana Trump'ın 1989'daki bir saldırıyı ayrıntılarıyla anlattığı 1990'daki boşanma ifadesine dayanıyor.Daha sonra tecavüze uğradığına dair iddiasından vazgeçmiş ve bunun yerine "ihlal edildiğini hissettiğini" söylemişti. 

Filmde Trump başlangıçta, siyah kiracılara karşı ayrımcılık yaptığı iddiasıyla aile şirketine karşı federal hükümetin açtığı davayı nasıl ele alacağını bilmeyen beceriksiz ama ilkeli bir genç adam olarak tasvir ediliyor.

İran hava sahasını kapattı! Onlarca uçak İstanbul ve Ankara'ya zorunlu iniş yaptı İran hava sahasını kapattı! Onlarca uçak İstanbul ve Ankara'ya zorunlu... Haberi Görüntüle

TRUMP TARAFI TEPKİLİ

Vanity Fair gazetecisi Gabriel Sherman, 1970'ler ve 1980'lerden videolardan ve Trump'ı çocukluğundan tanıyan insanlarla yapılan röportajlardan kaynaklanan "gerçeğe dayalı" bir senaryoyu yazdığını iddia ediyor. Trump tarafı ise filme oldukça tepkili. Donald Trump'ın kampanya sözcüsü Steven Cheung, "Bu saçmalık, uzun süredir çürütülmüş yalanları sansasyonel hale getiren saf bir kurgu." ifadelerini kullanırken 5 Kasım seçimlerinden sadece 25 gün önce başlayan filmi "tamamen kötü niyetli karalama" ve "Hollywood elitlerinin kasım ayından hemen önce seçimlere müdahalesi" olarak nitelendirdi.

Filmin Mayıs ayında Cannes Film Festivali'nde gösterilmesinin ardından Trump'ın avukatları, filmin yapımcılarına filmin vizyona girmesini engellemek amacıyla bir durdurma ve vazgeçme mektubu göndermişti.

Filmin yönetmeni Abbasi ise çektiği filmi savunarak "Onun hoşlanmayacağı bir film olduğunu düşünmüyorum ama çok beğeneceğini de sanmam. Sanırım şaşırırdı, biliyor musun? Ve daha önce de söylediğim gibi, eğer Trump kampanyasındaki herhangi birinin ilgisini çekerse, onunla istediği yerde buluşmayı, filmin içeriği hakkında konuşmayı, bir gösterim yapmayı ve sonrasında sohbet etmeyi teklif ederim." demişti.

Habere Tepki Ver

0

0

1

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading