Yandex Metrica

Sitede Ara

Trump-Harris düellosundan kim galip çıktı? Anketin sonuçlarında çarpıcı detay

ABD'de 5 Kasım'da yapılacak başkanlık seçimleri için geri sayım sürerken Harris ile Trump, dün ABC News kanalında yayımlanan ve yaklaşık 1,5 saat süren canlı yayın tartışma programında kozlarını paylaşmıştı. Tüm dünyanın ilgiyle takip ettiği düellonun galibinin kim olduğu merak edilirken CNN, münazarayı izlediğini belirten 605 kayıtlı Amerikalı seçmenin katılımıyla yaptığı anketin sonuçlarını paylaştı.

Dünya

11.09.2024, 16:05

Amerika'da 5 Kasım'da yapılacak başkanlık seçimleri için geri sayım sürerken, Demokrat aday Kamala Harris ile Cumhuriyetçi aday Donald Trump, ABC News kanalında yayınlanan ve yaklaşık 1,5 saat süren canlı yayın tartışma programında kozlarını paylaştı. Dünyanın yakından takip ettiği düelloya "İsrail'i kim daha çok seviyor?" tartışması damga vurdu.

Kamala ve Trump canlı yayının başında el sıkışan iki aday, zaman zaman hararetli geçen tartışma boyunca birbirinden farklı politika önerilerini sıralarken özellikle ekonomiye, kürtaj ve sınır güvenliği konularında ciddi şekilde birbirinden farklılaştı.

Bakan Fidan'dan dünyaya mesaj: 'İsrail'i durdurmak için birlikte hareket etmek zorundayız' Bakan Fidan'dan dünyaya mesaj: 'İsrail'i durdurmak için birlikte hareket etmek... Haberi Görüntüle

İSRAİL'İ KİM DAHA ÇOK SEVİYOR?

Kamala Harris İsrail'den nefret ediyor.'' diyen Trump, ''Netanyahu kongreye geldiğinde onunla görüşmeye gitmedi bile. O başkan olursa İsrail 2 sene içinde yıkılır.'' ifadelerini kullandı.

Donald Trump'ın iddialarına yanıt veren Harris, '''Bu kesinlikle doğru değil. Tüm hayatımı ve kariyerimi İsrail'i korumakla geçirdim. Trump yine bölmeye ve konuyu gerçeklikten koparmaya çalışıyor. Trump diktatörlere özeniyor. Kendisi de bir gün diktatör olmak istiyor.'' dedi.

Tüm dünyanın ilgiyle takip ettiği düellonun galibinin kim olduğu merak edilirken CNN, münazarayı izlediğini belirten 605 kayıtlı Amerikalı seçmenin katılımıyla yaptığı anketin sonuçlarını paylaştı.

ABD-Çin savaşı yükleniyor! Pekin'in Tayvan planı Pentagon'u harekete geçirdi: DEVGRU askerleri hazırlığa başladı ABD-Çin savaşı yükleniyor! Pekin'in Tayvan planı Pentagon'u harekete geçirdi: DEVGRU... Haberi Görüntüle

''HARRİS, TRUMP'TAN DAHA İYİYİDİ''

Ankete katılanların yüzde 63'ünün canlı yayın tartışmasında Kamala Harris'in Donald Trump'tan daha iyi performans sergilediğini düşündüğü belirtildi. Söz konusu ankette, aynı seçmenlerin düello öncesi hangi adayın performansının daha iyi olacağı konusunda eşit bölündüğü aktarıldı.

Ayrıca anket sonuçlarına göre, Trump ve ABD Başkanı Joe Biden arasında 27 Haziran'da yapılan münazarayı izleyen ve Trump'ın Demokrat rakibinden daha iyi performans gösterdiğini söyleyen seçmenlerin fikrinin değiştiği gözlerden kaçmadı.

Putin'den ABD ve Avrupa'ya savaş tehdidi: 'Gerekli kararları alacağız' Putin'den ABD ve Avrupa'ya savaş tehdidi: 'Gerekli kararları alacağız' Haberi Görüntüle

WP: ANKET HARRİS'İ İŞARET EDİYOR

Ülkenin önde gelen gazeteleri arasında yer alan Washington Post, Harris ve Trump'ın ilk canlı yayın münazarası sonrası başkanlık seçiminin kaderini belirleyen salıncak eyaletler olarak tabir edilen Arizona, Nevada, Wisconsin, Michigan, Pensilvanya, Kuzey Carolina ve Georgia'dan kime oy vereceğine henüz karar verememiş seçmenlere sorular sordu.

Ankete katılan seçmenlerin çoğu, Kamala Harris'in canlı yayındaki düelloda daha iyi performans ortaya koyduğunu belirtti. Yanıtlara göre Harris, kendisine oy vermeyi "planlayan" kişilerin desteğini kazanmış görünüyor.

Tüm dünyanın ilgiyle takip ettiği canlı yayın münazarası öncesi "muhtemelen" Harris'e oy vereceklerini belirtenlerin yüzde 40'ından fazlası münazaranın ardından cevaplarını "kesinlikle Harris'e oy vereceğim" şeklinde değiştirdi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading