Yandex Metrica

Trump korkusu göçmenleri harekete geçirdi! Seçim vaadini duyan mülteciler ABD'ye akın etti

Trump korkusu göçmenleri harekete geçirdi! Seçim vaadini duyan mülteciler ABD'ye akın etti

Cumhuriyetçilerin adayı ve eski ABD Başkanı Donald Trump'ın en önemli seçim vaadlerinden biri olan mültecilere yönelik düzenlemeleri göçmenleri korkuttu. Trump'ın seçilmesi halinde sınırların kapatılacağı vaadinden sonra mülteciler Meksika sınırından ABD'ye akın etti. 

Dünya

23.07.2024, 14:17

Amerika Birleşik Devletleri'nde 5 Kasım 2024 tarihinde gerçekleşecek olan Başkanlık seçimlerinde Cumhuriyetçilerin adayı eski ABD Başkanı Donald Trump olurken, Demokratların adayı ise Kamala Harris oldu. 

Joe Biden'in seçimlerden çekilmesinin arından Beyaz Saray Başkan Yardımıcısı Kamala Harris Demokratların adayı olurken seçime aylar kala rekabet kızışmaya başladı.

Yunanistan Dışişleri Bakanı Yerapetritis'ten Türkiye açıklaması: 'Sorunların çözümü için tarihi bir fırsat penceresi bulunuyor' Yunanistan Dışişleri Bakanı Yerapetritis'ten Türkiye açıklaması: 'Sorunların çözümü için tarihi... Haberi Görüntüle

TRUMP'IN VAADİ GÖÇMENLERİ KORKUTTU

Seçim mitinglerine başlayan liderler, vaadlerini halka duyurmaya başladı. Ancak Cumhuriyetçilerin lideri Donald Trump ise göçmenlere yönelik seçim vaadine ilişkin açıklaması panik yarattı. Trump seçilmesi halinde ABD'nin sınır kapılarını göçmenlere kapatacağını duyurması üzerine, Meksika'dan göç eden binlere mülteci güney sınırına akın etti. 

Dronlar alev silahı oldu! Düştüğü yerde sıcaklığı 2 bin derece yükseltiyor Dronlar alev silahı oldu! Düştüğü yerde sıcaklığı 2 bin derece... Haberi Görüntüle

ÜLKE SINIRINI YÜRÜYEREK GEÇTİLER

ABD'ye yaya olarak girmek isteyen mülteciler Trump'ın seçim vaadinden korkuyor. El Salvador'dan ABD'ye ulaşmaya çalışanbir göçmen, "Sınırı geçme izinlerinin engellenmesi riskiyle karşı karşıyayız" dedi. Salazar sınırda CBP One adlı uygulama ile göçmenlere randevu vermeyi durdurmasından korktuklarını belirtirken, mülteciler de pazar gününden beri ABD'ye ulaşmaya çalışıyor.

Son dakika... Almanya'da düzenlenen festivalde bıçaklı saldırı: Ölü ve yaralılar var Son dakika... Almanya'da düzenlenen festivalde bıçaklı saldırı: Ölü ve yaralılar... Haberi Görüntüle

SINIRDA ÇETELERLE MÜCADELE

Meksika'nın güneyinden yola çıkan ve haftalardır yaya olarak göçlerini sürdüren mültecilerin çete saldırılarına uğradığı, yetkililerin durdurma girişimlerine yönelik kalabalıkla hareket ettikleri öğrenildi. Otobüs ve trenle ABD'ye girişin zorlaştığı belirtilirken sınırda kota uygulaması da mültecilerin ülkeye girişini zorlaştırıyor.

Sınırda güvenlik kontrolü yapan yetkililer ise nadiren vizesiz giren göçmenlere seyahat izni verirken, binlerce göçmen memurlar tarafından gözaltına alınarak ülkenin güneyindeki kasabalara gönderildi. 

 

Kübra BEYAZOĞLU

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading