Yandex Metrica

Trump mı, Harris mi? ABD'li Müslüman seçmenlerden Yeşil Parti sesleri yükseldi...

Trump mı, Harris mi? ABD'li Müslüman seçmenlerden Yeşil Parti sesleri yükseldi...

5 Kasım'daki seçimlere hazırlanan ABD'de yapılan bir anket sonucuna göre Amerikalı Müslüman seçmler, başkanlık seçimlerinde Harris ve Trump'ın yerine Yeşil Parti adayı Jill Stein'a oy vereceği ortaya çıktı. Anketi değerlendiren Stein, "Arizona, Michigan ve Wisconsin'de Müslüman Amerikalı seçmenler arasında en az 5 puan öndeyiz. Müesses nizamı korkutuyoruz" İfadesini kullandı.

Dünya

16.09.2024, 16:07

Amerika Birleşik Devletleri 5 Kasım yapılacak seçimlere hazırlanırken Müslüman seçmenler salıncak eyaletlerde Yeşil Parti adayı olan DR. Jill Stein'e oy vermeyi düşündüğü ortaya çıktı.

Amerika- İslam İlişkileri Konseyi tarafından 25-27 Ağustos tarihinde yapılan ankette, Müslüman seçmenlerin Demokray ve Cumhuriyetçi adayların Gazze politikasına verdiği tepkiyi gözler önüne döktü.

11 milyon dolarlık sözleşme! O ülke 200 Kamikaze İHA satın alma kararı aldı! Komşu ülkeye saldıracak! 11 milyon dolarlık sözleşme! O ülke 200 Kamikaze İHA satın... Haberi Görüntüle

SALINCAK OLARAK ADLANDIRILAN EYALETLER SEÇİMİ BELİRLEYECEK

ABD genelinde bin 115 kayıtlı Müslüman seçmenin katılımıyla gerçekleşen ankete göre, ülkede öne çıkan altı salıncak eyaletin üçünde Yeşil Parti başkan adayı Stein, rakiplerin önüne geçtiği görüldü.

Anket sonucunda Stein, rizona'da yüzde 35, Michigan'da yüzde 40 ve Wisconsin'de yüzde 44 ile Müslüman seçmenler için rakipleri arasından birinci çıkarken, Kamala ise Georgia'da yüzde 43, Pensilvanta'da yüzde 37 ile önde bitirdi. 

İsrail'in yeni odağı Lübnan! Savunma Bakanı Gallant, güçlerini kuzeye kaydırdıklarını söyledi İsrail'in yeni odağı Lübnan! Savunma Bakanı Gallant, güçlerini kuzeye kaydırdıklarını... Haberi Görüntüle

SADECE NEVADA'DA ÖNE GEÇTİ

Donald Trump ise sadece Nevada'da yüzde 27 ile Müslüman seçmenler arasında en fazla oyu alan aday oldu.

Almanya'da büyük gerileme: 2021'den beri en düşük seviyesinde Almanya'da büyük gerileme: 2021'den beri en düşük seviyesinde Haberi Görüntüle

SON ANKETİ GÖRDÜNÜZMÜ?

Yeşil Parti başkan adayı Stein, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "CAIR'in son anketini gördünüz mü? Arizona, Michigan ve Wisconsin'de Müslüman Amerikalı seçmenler arasında en az 5 puan öndeyiz. Müesses nizamı korkutuyoruz. Hareketin devamı için elinizden geleni yapmaya devam edin." dedi.

Türkler her yerde! ASELSAN'ın Üsküp turu Yunan'ı kızdırdı: Ankara Balkanlara sızıyor Türkler her yerde! ASELSAN'ın Üsküp turu Yunan'ı kızdırdı: Ankara Balkanlara... Haberi Görüntüle

GAZZE SOYKIRIMINA SESSİZ KALANLARA CEZA

Müslüman seçmenlerini bu tercihi Gazze soykırımına karşı İsrail'e desteğini kesmeyen Demokrat ve Cumhuriyetçi adaylar için bir mesaj olarak değerlendirildi.

CAIR Hükümet İşleri Direktörü Robert S. McCaw ise yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Başkanlık için yarışan adaylar, Müslüman Amerikalılar için en önemli olan konuları göz ardı edemez. Bu topluluğu görmezden gelmek veya oylarını hafife almak, özellikle seçimlerin genellikle dar farklarla kazanıldığı kararsız eyaletlerde maliyeti büyük hata olabilir."  İfadelerini kullandı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Kübra Ak

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading