Yandex Metrica

Sitede Ara

Trump, suikast girişimi sonrası ilk kez kürsüde: Ölümden nasıl döndüğünü anlattı

Donald Trump, geçtiğimiz günlerde uğradığı suikast girişiminin ardından ilk kez halkın karşısına çıktı. 4 ay sonra muazzam bir zafer kazanacaklarını belirten Trump, ''Kafamı hareket ettirmeseydim bugün burada olamayacaktım" dedi.

Dünya

19.07.2024, 11:23

ABD'de 5 Kasım'da yapılacak seçimler öncesi Donald Trump'a sikast girişiminde bulunuldu.

Cumhuriyetçi Partiden başkanlık için yarışan ABD eski Başkanı Trump, Pensilvanya'daki mitingde kürsüden destekçilerine seslendiği esnada silahlı saldırıya uğradı.

Kulağından yaralanan Trump, korumular tarafında apar topar, olay yerinden uzaklştırıldı ve hastaneye kaldırıldı. Sağlık durumunun iyi olduğu belirtilen Trump'u vuran 20 yaşındaki genç, gizli servis tarafından öldürüldü.

Açılan ateş sonucunda mitinde yer alan Trump destekçisi bir ABD vatandaşı hayatını kaybetti.

20 yaşındaki Thomas Matthew Crooks'a ilişkin tüm bilgiler incelenirken; bir silah kulübünün üyesi olduğu belirlendi.

Rusya ile Fransa arasında Durov gerginliği! Nota verildi Rusya ile Fransa arasında Durov gerginliği! Nota verildi Haberi Görüntüle

SUİKAST GİRİŞİMİ SONRASI İLK KEZ KÜRSÜDE

Trump, 13 Temmuzda seçim mitingi sırasında uğradığı suikast girişiminin ardından Milwaukee'de düzenlenen Cumhuriyetçi Parti Ulusal Kongresi'nde ilk kez halkın karşısına çıkarak konuşma yaptı.

Tüm Amerika'nın başkanı olmak için adaylığı kabul ettiğini belirten Trump, ''Sadece Amerika'nın yarısı için değil" ifadelerini kullandı. Sadece Amerika'nın yarısını kazanmanın başarı olmadığını vurgulayan Trump, "İnanç, bağlılık ve gururla ABD başkanlığına adaylığınızı kabul ediyorum." ifadelerini kullandı.

5 Kasım'da çok büyük bir zafer elde edeceklerinin altını çizen Trump, herkes için yeni bir güvenlik dönemi başlayacağının, toplum içindeki bölünmüşlüğün "iyileştirilmesi" gerektiğine dikkat çekti.

İngiltere Kralı Charles ölüm döşeğinde! Saray cenaze hazırlıklarına başladı! İngiltere Kralı Charles ölüm döşeğinde! Saray cenaze hazırlıklarına başladı! Haberi Görüntüle

''KAFAMI KALDIRMASAYDIM BUGÜN BURADA OLMAYACAKTIM''

Suikast girişiminde yaşadıklarını detaylı olarak anlatan ABD'nin eski başkanı, "Bu korkunç saldırıya rağmen bu akşam birlik ve kararlılıkla bir aradayız. Hiç olmadığım kadar daha kararlıyım. Bu olayı burada anlatmak gerçekten çok acı verici, Gizli Servis'teki herkese tek tek teşekkür ediyorum. Kafamı hareket ettirmeseydim bugün burada olamayacaktım" dedi.

Soykırımcı İsrail ordusu kana doymuyor: 'Lübnan'da soykırım yapın' emri verildi Soykırımcı İsrail ordusu kana doymuyor: 'Lübnan'da soykırım yapın' emri verildi Haberi Görüntüle

BIDEN'A VERDİ VERİŞTİRDİ

Geçtiğimiz günlerde canlı yayında bir araya geldiği Biden'ı yerden yere vuran Trump, "Amerikan tarihinin en kötü 10 başkanı Biden kadar kötü olamaz" ifadelerini kullandı. 

Saldırı sonrası yumruğunu hava kaldırğı fotoğrafın önünde konuşan Trump, "İnsanlara iyi olduğumu göstermek için yumruğumu havaya kaldırdım. Saldırılara karşı her zamankinden daha kararlıyım." dedi.

İsrail askerinden olay itiraf: Onlar olmasaydı Gazze'deki savaş çoktan bitmişti İsrail askerinden olay itiraf: Onlar olmasaydı Gazze'deki savaş çoktan bitmişti Haberi Görüntüle

''YIKICI ENFLASYN KRİZİNİ SONA ERDİRECEĞİM''

“Bu gece, tüm ulus için, her vatandaşa bir vizyon ortaya koymak için buradayım” diyen Trump, kasımda yapılacak seçimlere ilişkin şunları kaydetti;

“Ülke tarihinin en önemli seçimi olacak. Mevcut iktidar; ekonomi, enerji, düzensiz göçmen sorunu, dış politikadaki problemleri çözemeyecek. Bu gece Amerika'nın büyük halkına şu sözü veriyorum: Yıkıcı enflasyon krizini sona erdireceğim, faiz oranlarını ve enerji maliyetini derhal düşüreceğim. Sondaj yapacağız bebeğim, sondaj”

İktidara geldiğinde Rusya, Ukrayna, İsrail dahil şu an mevcut olan uluslararası bütün krizleri çözeceğini belirten Trump, “Ben başkan olsaydım bunların hiç biri zaten asla olmazdı.” ifadelerini kullandı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading