Trump suikastında FBI'ın hatası mı var? Görgü tanıklarından şaşırtan iddia!

ABD Başkan adayı ve Cumhuriyetçi Parti Lideri Donald Trump Pensilvanya mitinginde saldırı düzenlendi. Olay sırasında Trump sağ kulağından yaralanırken görgü tanıkları polise 'çatıda birisi var' dedikleri ancak polis ekiplerinin herhangi bir müdahalede bulunmadığı belirtildi. 

Dünya

14.07.2024, 12:54

ABD'de Kasım ayında düzenlencek olan Başkanlık seçimlerinde Cumhuriyetçi Parti'nin adayı eski ABD Başkanı Donald Trump olmuştu. Trump seçim öncesi ABD'nin Pensilvanya eyaletinde düzenlenen mitingte kürsüde konuşma yaptığı sırada silah sesleri yükseldi ve suikast düzenlendi.

Düzenlenen suikastta Trump'ın sağ kulağı yaralanırken korumaları etten duvar örerek Trump'ı zırhlı aracına bindirerek bölgeden uzaklaştırdı. 

Plajı gizemli siyah toplar kapladı: Hükümet kırmızı alarm verdi: Sakın dokunmayın, yaklaşmayın! Plajı gizemli siyah toplar kapladı: Hükümet kırmızı alarm verdi: Sakın... Haberi Görüntüle

POLİS MÜDAHALEDE BULUNMADI

Ancak olayla ilgili mitingte bulunan Trump yanlıları polis görevlilerine çatıda birinin olduğunu belirttikleri ancak herhangi bir müdahalede bulunmadıkları iddia edildi. 

BBC'nin haberinde yer alan bilgiye göre ise Greg Smith isimli kişi saldırganın silah sesleri yükselmeden dakikalar önce görüldüğünü ve çatıya çıktığını gördüklerini belirtti. Silahıyla çatıya çıktığını ancak kimsenin müdahale etmediğini belirtti. 

Cenazesinin nereye gömüleceği merak ediliyordu!  Nasrallah'ın cenazesi gizli bir yere defnedildi! Cenazesinin nereye gömüleceği merak ediliyordu! Nasrallah'ın cenazesi gizli bir yere... Haberi Görüntüle

''YÜZDE YÜZ GÜVENLİK HATASI''

Mitingde bulunan görgü tanığı Smith, ABD Gizli Servis'inde görevli yetkililere miting alanında bulunan ahırda yetkililere çatıyı işaret ettiğini belirterek, ''Gizli servis ahırın tepesinden bize bakıyordu. Çatıyı işaret ettim. Elim çatıyı işaret eder halde öylece duruyordum. Sonra bir baktım 5 el ateş edilmiş."  dedi.

Smith güvenlik hatası olduğunu ifade ederek, "Çatının eğimi sebebiyle muhtemelen saldırganı göremediler, ama burası büyük bir alan değil neden her çatıda Gizli Servis yetkilisi yok? Bu bir güvenlik hatası, yüzde yüz güvenlik hatası." dedi.

Büyük kasırga Amerikalıları narkozdan uyandırdı: İsrail köpeğine tepkiler dinmek bilmiyor Büyük kasırga Amerikalıları narkozdan uyandırdı: İsrail köpeğine tepkiler dinmek bilmiyor Haberi Görüntüle

SUİKASTÇİ ÇATIDA GÖRÜLDÜ 

CBS News kanalına konuşan bir görgü tanığı ise binanın tepesinde bir adamın çatıdan çatıya atladığını belirtti. Görgü tanığı, "Etrafıma bakıyordum ve binalardan birinin tepesinde bir adamın bir binadan diğerine geçtiğini gördüm ve gidip polis memuruna onun çatıda olduğunu söyledim. Yerime döndüğümde, insanların durdukları yerden bu kişiyi hala görebildiklerini duydum." ifade etti. 

Yaşanan saldırı girişimi sonrası Trump'ın sağlık durumunun iyi olduğu öğrenilirken mitingte bulunan bir kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi. ABD Federal Soruşturma Bürosu (FBI), saldırıyı suikast girişimi olarak tanımladı.

Habere Tepki Ver

0

0

3

0

0

0

0

0

Kübra BEYAZOĞLU

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading