Trump yemin etti: İran'ı bombalayacak!

Trump yemin etti: İran'ı bombalayacak!

CIA'ye ile olan yakınlığı ile bilinmesi sebebiyle “Gölge CIA”  olarak isimlendirilen Rand şirketinin paylaşmış olduğu bilgiler ışığında şuanki durumuyla İsrail ve İran arasındaki savaş kaçınılmaz olarak görünüyor. ABD'nin savaşa girme mecburiyetini aktaran bilgilerde; Cumhuriyetçi Başkan adayı Donald Trump'ın “İran'ın büyük kentlerini bombalayacağım” şeklinde bir yemin ettiği vurgulandı.

Dünya

21.10.2024, 12:40

Dünya genelinde ABD Dış İstihbarat Teşkilatı CIA'ye yakın olmasıyla hafızalarda yer edenin ve bu nedenle "Gölge CIA" adını alan Rand şirketinin istihbarat kaynaklarına dayanan analiz yazısında gündeme bomba gibi oturacak bilgiler yer edindi. CIA yetkilileri ve planlamacılarına tespiyleri doğrultusunda İran'ın, İsrial'e iki kez doğrudan gerçekletireceği füze saldırıları “intihar kumarı" olarak anılıyor. Oluşan bu tablo süregelirse İsrail-İran arasında savaşın kaçınılmaz olduğu belirtildi. Öte yandan Cumhuriyetçi Başkan adayı Donald Trump'a, ilk suikast girişiminin arkasında İran olduğu bilgisi paylaşıldı.  Bir hayli öfkenen Trump'ın başkan olması halinde “İran'ın tüm büyük şehirlerini bombalayacağım” ifadesi kullandığı öne sürüldü.

Trump yemin etti: İran'ı bombalayacak! Trump yemin etti: İran'ı bombalayacak! Haberi Görüntüle

CIA RAPORU

Orta Doğu'da İsrail, Gazze ve Lübnan'da büyük bir savaş ve kıyım yaşandığını aktaran analiz yazısında şu ifadeleri yer verildi: "İsrail iç işlerinde büyük bir kriz yaşarken İbrahim Anlaşmaları sayesinde özellikle Suudi Arabistan ve Körfez ülkeleriyle güçlü bir istikrar yoluna girdi. Aynı süreçte Tahran'da Rusya ile askeri bağlarını maksimum seviyeye çıkardı. ABD bu dönemde her ne kadar İran'a karşı yaptırımlarına devam etse de Başkan Joe Biden, ABD'li rehineler karşılığında 6 milyar dolarlık yaptırım kararının kaldırılması gibi esneyen hamlelerde bulundu. 7 Ekim saldırılarının birinci yılında Gazze'de İran'ın vekil ordusu Hamas neredeyse yok olma noktasına geldi. İsrail Hamas liderlerini Tahran'da vurabileceğini gösterirken İran'ın en güvendiği vekil ordusu Hizbullah ise şimdiden 20 yıl önceki gücüne düşmüş durumda."

NATO için tarihe geçecek adım! Bir ilk olacak NATO için tarihe geçecek adım! Bir ilk olacak Haberi Görüntüle

İRAN ÇIKMAZA GİRDİ

CIA yetkililerinin paylaşmış olduğu veriler dahilinde 7 Ekim saldırılarının arkadasında halen İran yer aldığına dair bir kanıt bulunmuyor. Elde edilen saha bilgileri doğrultusunda İran istihbaratı bölgedeki gerilim Tahran'ın kontrolünden çıkarsa “vekil ordularımız kendi başlarına hareket ettiler” demeye hazır olduğu aktarıldı. Bununla birlikte 7 Ekim sonrası Tahran'ın iki kez İsrail'e roketli saldırılar gerçekleştirmesine dair henüz bir savunma mekanizması bulunamadı.

Al birini vur ötekine! Biden ve Harris, 7 Ekim mesajında katledilen Filistinlileri görmedi Al birini vur ötekine! Biden ve Harris, 7 Ekim mesajında... Haberi Görüntüle

İNTİHAR KUMARI OYNUYOR

CIA'nin raparu dahilinde iki kez yüzlerce İHA-SİHA, roket ve füze ile gerçekleştirdiği İsrail'e yönelik saldırlarının hemen hemen hepsini Demir Kubbe hava savunma sistemi tarafından etkisiz kılınması Tahran'ın hava sahasının güçsüz olduğu gözlemlendi. Oluşan bu durumla İsrial'in kısa süre içerisinde birçok İran askeri ve stratejik endüstriyel tesisini vurma planı hazırlığında olduğu aktarldı. Bununla beraber yetkililer, Tahran'ın “intihar kumarı oynadığını”  öne sürdü.

ABD'de başkanlık yarışı kızışıyor: Trump ve Harris'e dikkat çeken davet ABD'de başkanlık yarışı kızışıyor: Trump ve Harris'e dikkat çeken davet Haberi Görüntüle

NÜKLEER ENDİŞE  KORKUTTU

Amerikalı istihbaratçıların edindiği bilgiler dahilinde Tahran'ın buna benzer geniş alanlı saldırları süregelmesi halinde benzer bir “topyekün hava saldırısı” uzun vaadede İsrail'den yanıt bulacak. CIA'yı korkutan durum ise bu ihtimal dahilinde iki ülkenin “doğrudan savaşa girme riskinin oldukça yüksek olması.” CIA'de endişe veren bir başka durum ise İsrail hükümetinin kulislerde gizlemenden “İran'ın nükleer programını yok etme”  ihtimalini değerlendirmeye alması oldu.

Netanyahu bu kez Rusya'yı suçladı: 'Hizbullah mevzilerinde son teknoloji silahlar bulduk' Netanyahu bu kez Rusya'yı suçladı: 'Hizbullah mevzilerinde son teknoloji silahlar... Haberi Görüntüle

İRAN İLE SAVAŞ

CIA'in gizli tuttuğu bilgiler dahilinde İran, önüzmüdeki ay gerçekleşecek olan ABD Başkanlık seçimlerinde Cumhuriyetçilerin adayı olan Donald Trump'a yönelik ilk suikast girişimine de “müdahil oldu.” Rand analizinin paylaştığı verile dahilinde Trump'a bilgi paylaşıldı. . Trump'ın Başkan olması durumunda birkez daha Tahran kaynaklı bir suikast girişimine karşılık İran'ın “tüm büyük kentlerini bombalayıp ülkeyi paramparça edeceğim” dediği öne sürüldü.

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Bersan Taskaya

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading