Yandex Metrica

Trump'a ikinci suikast girişiminde yeni detaylar: 11 saat pusuya yatmış

Trump'a ikinci suikast girişiminde yeni detaylar: 11 saat pusuya yatmış

ABD, Trump'a ikinci suikast girişimini konuşurken FBI, Trump'a yönelik "suikast girişimi" olduğu belirtilen olayı "oldukça ciddi" şeklinde tanımladı. Şüpheli Ryan Wesley Routh'un 11 saat civarında çalılıklarda yatarak beklemiş olabileceğini ancak görüş açısında Trump'ın olmadığını vurguladı. Öte yandan Trump, saldırı sonrası ilk kez konuştu.

Dünya

17.09.2024, 11:06

ABD'de 5 Kasım'da yapılacak seçimler öncesi ABD eski Başkanı ve Cumhuriyetçi Partinin 2024 başkanlık yarışındaki adayı Donald Trump, ikinci kez suikast girişimi ile karşı karşıya kaldı.

Trump'ın, 15 Eylül akşamı Florida'da bulunduğu yerin civarında silah sesleri duyulmuş ardından da kendisinin güvende olduğu bildirilmişti.

Seçim kampanyası iletişim direktörü Steven Cheung, "Başkan Trump, civarda silah sesleri duyulduktan sonra güvende. Şu anda başka ayrıntı yok." bilgisini paylaşmıştı.

Trump'ın büyük oğlu Donald Trump Jr, sosyal medya hesabından, yerel kolluk kuvvetlerince olaydan sonra sahadaki çalılıklarda AK-47 silahının bulunduğunu ve bir şüphelinin yakalandığını açıklamıştı.

AP'ye konuşan kaynaklar, Gizli Servis ajanının, korumakla görevli olduğu Trump golf oynarken şüpheliye silahla ateş açtığını belirtmişti.

Türkiye, 13 yıl aradan sonra Arap Birliği toplantılarına dönüyor: Fransız medyası Mısır detayına dikkat çekti Türkiye, 13 yıl aradan sonra Arap Birliği toplantılarına dönüyor: Fransız... Haberi Görüntüle

LİSTESİ KABARIK

Trump'a yönelik "suikast girişimi" olduğu belirtilen olayın şüphelisinin sabıka listesi kabarık çıktı. North Carolina'da makine mühendisliği eğitimi alan Ryan Wesley Routh'un, yazdığı e-kitapta Donald Trump'a suikast iması içeren ifadeler kullandığı belirtiliyor. 58 yaşındaki şüphelinin daha önce kanunla karşı karşıya geldiği ve "kendisini daha büyük bir amaca bağlama" girişimlerinin başarısızlıkla sonuçlandığı dikkati çekiyor.


Schengen askıya alınıyor! Sınırlar kapatılacak: İşte etkilenecek ülkeler Schengen askıya alınıyor! Sınırlar kapatılacak: İşte etkilenecek ülkeler Haberi Görüntüle

''OLDUKÇA CİDDİ''

ABD, Trump'a ikinci suikast girişimini konuşurken FBI, Trump'a yönelik "suikast girişimi" olduğu belirtilen olayı "oldukça ciddi" şeklinde tanımladı.

Olayı tüm boyutlarıyla incelediklerini ve şüphelinin ailesi ve yakınlarıyla görüştüklerini belirten FBI'ın Miami Ofisi yetkilisi Jeffrey Veltri, "FBI, Donald Trump'a yönelik suikast girişimi olarak görülen olayı 'oldukça ciddi' şeklinde değerlendiriyor." ifadelerini kullandı.

Şüpheli Ryan Wesley Routh'un 11 saat civarında çalılıklarda yatarak beklemiş olabileceğini ancak görüş açısında Trump'ın olmadığını vurguladı.

Şüpheli Routh'un, olay esnasında sosyal medya platformları üzerinde aktif şekilde çevrim içi görünür olduğunu kaydeden FBI yetkilisi, Routh'un tüm sosyal medya hesaplarının incelendiğini söyledi.

Asya Pasifik'te gerilim! Savaş uçağı denize çakıldı Asya Pasifik'te gerilim! Savaş uçağı denize çakıldı Haberi Görüntüle

PARALI SAVAŞÇI DETAYI

Veltri ayrıca, şüphelinin "Afganistan'dan paralı savaşçılar bularak onların Ukrayna'da savaşmasını istediği" paylaşımları olduğunu da belirtti.

Şüphelinin yalnız mı yoksa başkaları ile mi çalışıp çalışmadığı sorusunu halen araştırdıklarını belirten Veltri, Routh'un aracı, cep telefonu ve diğer elektronik araçları için arama izni alıp daha kapsamlı bulgulara ulaşmayı hedeflediklerini de ifade etti.

Söz alan bölge polisi yetkilileri ise şüphelinin yanında AK-47 tarzı seri numarası silinmiş bir tüfek, dijital kamera, çanta ve biraz da yiyecek bulduklarını anlattı.

Çin'de büyük vurgun: Çin Komünist Partisi yetkilisinin zimmetine geçirdiği paraların taşınması için 10 kamyon çalıştı Çin'de büyük vurgun: Çin Komünist Partisi yetkilisinin zimmetine geçirdiği paraların... Haberi Görüntüle

TRUMP SUİKAST GİRİŞİMİ SONRASI İLK KEZ KONUŞTU

Donald Trump saldırı sonrası Farokh Sarmad'a verdiği röportajda saldırı anını anlattı. Gizli Servis ajanının şüphelinin AK-47 tipi tüfeğinin namlusunu çalıların arasından fark etmesine şaşırdığını anlatan Trump bu dikkatli tavrın hayatını kurtardığını anlatırken şunları kaydetti;

"Siviller olağanüstü bir iş çıkardı, Gizli Servis harika bir iş çıkardı, herkes harika bir iş çıkardı. Onu oldukça kısa bir süre içinde yakaladılar"

Çin ve Rusya'dan savaş ilanı gibi açıklama! 'ABD'nin füze tehdidine ortak yanıt vereceğiz' Çin ve Rusya'dan savaş ilanı gibi açıklama! 'ABD'nin füze tehdidine... Haberi Görüntüle

BİDEN VE HARRİS'E YÜKLENDİ

Fox News Digital'a yaptığı açıklamada ise Biden ile Harris'e yüklenen Trump, "Ülkeyi kurtaracak olan benken, ülkeyi hem içeriden hem dışarıdan mahvedenler ve onların söylemleri bana ateş açılmasına neden oluyor. Bunlar ülkemizi yok etmek isteyen insanlar .Bunlara içeriden düşman denir. Gerçek tehdit onlar." dedi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading