Yandex Metrica

Sitede Ara

Trump'a silahlı saldırı sonrası Joe Biden'den ilk açıklama geldi!

Trump'a silahlı saldırı sonrası Joe Biden'den ilk açıklama geldi!

Cumhuriyetçi Parti Başkanı olan ve Kasım 2024 seçimlerine adaıylığını koyan eski ABD Başkanı Joe Biden seçim öncesi Pensilvanya'daki düzenlediği mitingte silahlı saldırıya uğradı. Tump'ın duurmu iyi olurken konuya ilişkin ABD Başkanı Joe Biden ise açıklamada bulundu.

Dünya

14.07.2024, 09:22

Eski ABD Başkanı ve Cumhuriyetçi Parti Lideri Donald Trump'ın Pensilvanya'da düzenlediği mitinginde ortalık karıştı. Trump konuşma sırasında silahlı saldırıya uğradı.  Trump'a düzenlenen suikast girişiminde saldırgan ve izleyicilerden biri hayatını kaybederken kurşun Turmp'ın sağ kulağını sıyırdı. 

İngiltere Kralı Charles ölüm döşeğinde! Saray cenaze hazırlıklarına başladı! İngiltere Kralı Charles ölüm döşeğinde! Saray cenaze hazırlıklarına başladı! Haberi Görüntüle

JOE BİDEN'DEN İLK AÇIKLAMA

Yaşanan olay sonrası ise ABD Başkanı Joe Biden Trump'a yönelik düzenlenen suikastle ilgili basın açıklaması yaptı. Biden, ''ABD'de bu tür hastalıklı şiddete yer yok" ifadelerini kullandı.

ABD ve Fransa'yı kapı dışarı eden ülkeden Almanlar da kovuldu: Türk heyeti oraya çıkarma yapmıştı ABD ve Fransa'yı kapı dışarı eden ülkeden Almanlar da kovuldu:... Haberi Görüntüle

GİZLİ SERVİS SORUŞTURMAYI ÜSTLENDİ

ABD Gizli Servis Sözcüsü Antony Guglielmi'nin yaptığı açıklamada ise Trump'ın iyi olduğu ve koruma altına aldığını belirtirtirken soruşturmayı devraldıklarını duyurdu.

Erdoğan Batı'dan bir adım önde! Rumen basınında dikkat çeken analiz: Türkiye Afrika'daki etkisini artırıyor Erdoğan Batı'dan bir adım önde! Rumen basınında dikkat çeken analiz:... Haberi Görüntüle

BEYAZ SARAY'DAN AÇIKLAMA 

Beyaz Saray ise resmi sosyal medya hesabından Trump ve Joe Biden'in telefonda görüştüğü ve suikaste ilişkin "Başkan Biden bu gece Washington'a dönüyor. İç güvenlik ve kolluk kuvvetleri yetkililerinden düzenli güncellemeler almaya devam edecek" açıklaması yapıldı.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'da X hesabı üzerinden Joe Biden'in durumunun iyi olmasından mutluluk duyduğunu belirterek "Biden'ın dediği gibi ABD'de siyasal şiddete yer yok" dedi.

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Kübra BEYAZOĞLU

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading