Yandex Metrica

Trump'a suikast girişiminde bulunan kişi kim? Trump'a kim saldırdı?

Trump'a suikast girişiminde bulunan kişi kim? Trump'a kim saldırdı?

ABD Eski Başkanı Donald Trump'a Başkanlık seçimi öncei Pensilvanya mitinginde silahlı saldırı girişimi düzenlendi. Cumhuriyetçi Parti Lideri ve Eski ABD Başkanı Trump'a saldıran kişinin kimliği tespit edildi. 

Dünya

14.07.2024, 13:30

Kasım ayında ABD'de düzenlenecek olan Başkanlık seçimi öncesinde Cumhuriyetçi Parti Lideri Donald Trump Pensilvanya mitinginde silahlı saldırıya uğradı. Çatıdan ateş açılırken Donald Trump kulağından yaralandı. Saldırgan ise ola yerinde etkisiz hale getirildi. 

Çilekeş hamsiler depresyonda! Antidepresan kullanımı psikolojilerini bozdu: Toplu intihar olayları arttı Çilekeş hamsiler depresyonda! Antidepresan kullanımı psikolojilerini bozdu: Toplu intihar olayları... Haberi Görüntüle

TRUMP'A SUİKAST GİRİŞİMİNDE BULUNAN KİŞİ KİM?

Beyaz Saray'dan ve ABD yetkililerinden peş peşe konuya ilişkin açıklamalar yapılırken saldırganın kimliğinin tespit edilemesi için çalışmalar başlamış. FBI ise Donald Trump'a saldıran kişinin kimliğini tespit etti. 

Muhtemel terör tehdidi: NATO Üssü alarma geçti Muhtemel terör tehdidi: NATO Üssü alarma geçti Haberi Görüntüle

TRUMP'A KİM SALDIRDI?

FBI ise Trump'a yönelik saldırının ardından suikatçinin kimliğini tespit etti. FBI tarafından yapılan açıklamada saldırganın Bethel Park'tan 20 yaşındaki Thomas Matthew Crooks olduğu öğrenildi. 

Gizli Servis İletişim Şefi Anthony Guglielmi saldırganın olaydan hemen sonra etkisiz hale getirildiği bilgisini paylaştı. 

Suikatçinin seçmen kaydında Cumhuriyetçi bir kişi ile aynı isim ve soyismi taşıdığı ancak bu kaydın ne zaman gerçekleştirildiğinin bilinmediği öğrenildi. 

2022 yılında Bethel Park Lisesi'nden mezun olan sonrasında ise Batı Pensilvanya'da Ulusal Matematik ve Bilim Girişimi'nde 500 dolarlık 'Yıldız Ödülü'ne layık görüldüğü ortaya çıktı. 

Saldırganın Trump'a yarı otomatik AR-15 tüfeği ile saldırıdğı sahneden yaklaşık 120 metre uzaktan bir çatıdan ateş açtığı tespit edildi. 

Saldırganın kimliği tespit edilirken Donald Trump'a kimler tarafından yada neden saldırı düzenlediği ise gizemini koruyor. 

 

 

 

Habere Tepki Ver

0

0

2

1

0

0

1

0

Kübra BEYAZOĞLU

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading